|
---|---|
DADAM1986 | Post #1 Ocena: 0 2017-10-14 20:28:17 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Witam Was,
mam pytanie odnosnie tlumaczenia sie ze srodkow na koncie podczas kupna mieszkania. Mianowicie zdecydowalismy z malzonka, ze kupujemy w poludniowej Walii mieszkanie za 50k i placimy z konta. Mieszkanie ma byc po prostu na inwestycje i bez zadnych kredytow. W waterlooville gdzie mieszkamy nas po prostu nie stac na nic przyzwoitego bez kilkuletniego kredytu badz sprzedazy nieruchomosci w Polsce, ktorych pozbywac sie nie bedziemy w najblizszym czasie. A wiec nasza oferta na 50k zostala zaakceptowana i teraz musze wyslac im papierki. Pytanie: Czy beda sie czepiac ze w ostatnich miesiacach wyplacilem sobie pensje nawet 12k/miesiac? I czesc przelewam sobie z paypal np 6-7k i potem gotowkowo na konto 5k. (Handluje elektronika wiec wiadomo ze glownie ebay, ale odbiory i gotowka tez sa). Jak to madrze wytluamczyc raz a konkretnie? Jeszcze im bank statement nie wyslalem, ale boje sie ze zamiast szybkiego kupna bedzie sie to ciagnelo miesiacami bo beda glupie pytania o pranie pieniedzy itp. Ubiegajac odpowiedzi: Z Polski niestety nie mozemy zadnych darowizn, poniewaz moj ojciec akurat sam musi kilka mieszkan/domow w Polsce do konca roku kupic aby uniknac podatku. Tutaj wyrazil sie jasno wiec zostaje sam z tym problemem. Bardzo prosze o porade jak to ladnie rozwiazac, zwlaszcza Pani Richmond moglaby sie wypowiedziec, gdyz cenie Pani rady i stosuje w praktyce juz od wielu miesiecy. |
Capricorn | Post #2 Ocena: 0 2017-10-14 22:17:20 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2012 Skąd: South East |
Wow, porady nie mam niestety, ale naprawdę w Walii domy kosztują 50k?? Mieszkam niedaleko Waterloovile, więc realia znam i ceny niestety przyprawiają o zawrót glowy, ale żeby dom kosztował 50k? Naprawdę? Z ciekawości pytam.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2017-10-15 01:40:38 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: kupujemy w poludniowej Walii mieszkanie ...
Ada
|
DADAM1986 | Post #4 Ocena: 0 2017-10-15 10:37:15 (8 lat temu) |
Ja akurat obserwuje od dluzszego czasu rejon Swansea, Neath, Port Talbot.
Domy lub mieszkania mozesz tutaj od 30-40k juz wyrwac ( najczesciej do remontu lub w dolinkach). Do tego czesto sa to moze i nie najbogatsze okolice , ale spokojne. No i jest bialo, ja akurat to lubie bez rozwijania tego zdania. Inwestycja poniewaz stopa zwrotu jest nieporownywalnie wieksza od Portsmouth i okolic. Za 50k kupujesz lokal, ktory wynajmujesz za 400-500 na miesiac. Czyli za 100 (przy dwoch) masz dokladnie taki zwrot jaki czeka na Ciebie po zainwestowaniu okolo 200 lub wiecej w Waterlooville (na mojej ulicy 3 bedroom pudelka zwane domami za 250 juz chodza). Acha omijaj w Neath ta chate, ktora bedzie drugi raz na aukcji za 25k. Przednia sciana jest mocno wybrzuszona i nikt tego nie chce. Fundament pekl i nie dosc ze burzyc swoja sciane to jeszcze sasiadom trzeba by odkopac fundamenty za FREE. Ogolnie za darmo to mozna wziac. Tutaj przyklady 2 tanich inwestycji, ktore bym wzial gdybym mial blisko (Blyth) lub chcialbym kupic kolejny domek. http://www.rightmove.co.uk/property-for-sale/property-61473139.html W tym przypadku nawet bez ogladania facet schodzi do 35k przez telefon. Mieszkanie ekstra/ budynek super. Najblizsza okolica tragedia, dlatego tylko wynajem jak dla mnie. http://www.rightmove.co.uk/property-for-sale/property-68501720.html Tutaj powyzej tez nie balbym sie ulokowac pieniedzy. Ada chcialas cos napisac i wcielo Ci wypowiedz?... [ Ostatnio edytowany przez: DADAM1986 15-10-2017 10:38 ] |
hants | Post #5 Ocena: 0 2017-10-15 19:03:24 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
Z drugiej strony A3 masz Leigh Park, tam jest sporo taniej
![]() W ogóle ceny w okolicach Petersfield to jakiś kosmos, ale to chyba kwestia zajefajnej lokalizacji."Pneumonia Valley" zawsze będzie droga. Myślisz, że nie będzie problemów z tenantami w lokalizacjach, które wybrałes? Chcieć to znaczy móc!
|
|
|
DADAM1986 | Post #6 Ocena: 0 2017-10-16 02:21:07 (8 lat temu) |
Czesc Hants, milo ze sie odezwales
![]() Leigh Park... ![]() Te lokalizacje o ktorych wspomnialem to najlepiej podpisac z councilem umowe u miec swiety spokoj. Jest taka stronka rzadowa (nie pamietam dokladnie linka teraz), ktora fajnie obrazuje w jakim rejonie ile Wam council moze zapalcic za rent. Stawki sa ustalone i nie ma gadania, dlatego warto kupic po prostu tanio i byle sie nie rozlecialo. Najlepsze stopy zwrotu sa wlasnie w Walii teraz i w niektorych miejscach na polnocy. Wiem, ze wiekszosc inwestuje na poludniu czy tam w londynie jak kogos stac, ale pamietajcie jedno : bardzo tanie domy tansze nie beda nawet jak rynek sie zalamie. Za to te domki po 300k-500k-1m to jak to wszystko pieprznie to braknie biletow na samolot tak beda "inwestorzy" spierniczac za granice. Takie moje zdanie. [ Ostatnio edytowany przez: DADAM1986 16-10-2017 02:22 ] |
kasiachery | Post #7 Ocena: 0 2017-10-16 09:19:58 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2017-10-14 22:17:20, Capricorn napisał(a): Wow, porady nie mam niestety, ale naprawdę w Walii domy kosztują 50k?? Mieszkam niedaleko Waterloovile, więc realia znam i ceny niestety przyprawiają o zawrót glowy, ale żeby dom kosztował 50k? Naprawdę? Z ciekawości pytam. pewne z jakiejs aukcji i do remontu. Znajomi kupili dom za 40 tys, ale taka rudere, wyremontowli, splacili kredyt w 5 lat i teraz wracaja do pl a dom moze wynajma albo sprzedadza z zyskiem, jeszcze nie wiedza. |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2017-10-16 09:42:44 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2017-10-14 20:28:17, DADAM1986 napisał(a): Witam Was, mam pytanie odnosnie tlumaczenia sie ze srodkow na koncie podczas kupna mieszkania. Mianowicie zdecydowalismy z malzonka, ze kupujemy w poludniowej Walii mieszkanie za 50k i placimy z konta. Mieszkanie ma byc po prostu na inwestycje i bez zadnych kredytow. W waterlooville gdzie mieszkamy nas po prostu nie stac na nic przyzwoitego bez kilkuletniego kredytu badz sprzedazy nieruchomosci w Polsce, ktorych pozbywac sie nie bedziemy w najblizszym czasie. A wiec nasza oferta na 50k zostala zaakceptowana i teraz musze wyslac im papierki. Pytanie: Czy beda sie czepiac ze w ostatnich miesiacach wyplacilem sobie pensje nawet 12k/miesiac? I czesc przelewam sobie z paypal np 6-7k i potem gotowkowo na konto 5k. (Handluje elektronika wiec wiadomo ze glownie ebay, ale odbiory i gotowka tez sa). Jak to madrze wytluamczyc raz a konkretnie? Jeszcze im bank statement nie wyslalem, ale boje sie ze zamiast szybkiego kupna bedzie sie to ciagnelo miesiacami bo beda glupie pytania o pranie pieniedzy itp. Skoro masz to wszysto udokumentowane to w czym problem? Mowisz, ze z oszczednosci i biezacych zarobkow i przedstawiasz wyciag z konta, gdzie byly te pieniadze. Jak ktos bedzie mial watpliwosci, to przedstawisz wyciag z konta firmowego, z ktorego przelewales pieniadze. 50tys to jest nic przy kupnie nieruchomosci, wiec nie ma sie co przejmowac. Zupelnie przecietni ludzie obracaja takimi kwotami na kontach biezacych w ciagu miesiaca, tylko nikt o tym nie pisze. Carpe diem.
|
DADAM1986 | Post #9 Ocena: 0 2017-10-16 10:18:27 (8 lat temu) |
Ok to tylko w gwoli sprostowania, te z Paypal to mam wyciagi oczywiscie ze bylo to przehandlowane wiec pieniadze wziely sie od klientow.
Konta firmowego nie mam bo nie jest mi zwyczajnie potrzebne - Paypal pelni funkcje konta firmowego gdyz wszystko co na ebay laduje tutaj wiec nie ma zadnej potrzeby firmowego zakladac (potwierdzone u ksiegowego). Dodam, ze nie przekraczam na jednej dzialalnosci 85k wiec tutaj sprawa rozliczenia musi byc maksymalnie uproszczona. Chodzi mi bardziej o dwie wplaty w ciagu ostatnich gotowkowe w wysokosci 6k i 3k. Czy bede musial jakies rachunku tworzyc ze to byly komputery itp czy oswiadczenie wystarczy? Zapytalem o to, poniewaz znajomi ktorzy pozyczyli od rodzicow jedynie 10k na depozyt do kredytu byli bardzo maltretowani skad to, a potem skad rodzice mieli i takie tam. "Zupelnie przecietni ludzie obracaja takimi..." Droga Richmond nawet nie wiesz jak to zdanie mnie cieszy. Za to rowniez kocham ten kraj ![]() kasiachery - to akurat nie jest z aukcji, prosto od wlasciciela starego dziadka ktory mieszka kilka domow dalej a tego sie zwyczajnie pozbywa. Owszem 5-10k na remont zawsze mile widziane. W niektorych dolinkach domki sa i po 30-40 i wcale nie do remontu. Trzeba tylko miec duzo kasy na spokojne zycie. |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2017-10-16 10:25:20 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Czy prawnicy napisali Ci jakie chca zobaczyc dokumenty? Wyslij im najpierw wyciag z konta, jak beda chcieli wiecej, to zrobisz wydruk z Ebay czy Paypal. Nie ma sie co przejmowac.
Carpe diem.
|