MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprzedaz domu a splata kredytu? Uprzejmie prosze o podpowiedz-:)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MajaCardiff33

Post #1 Ocena: 0

2017-06-12 17:21:37 (8 lat temu)

MajaCardiff33

Kobieta

Z nami od: 12-06-2017

Trzeba wiec dwa domy sprzedac jak naszybciej, przekonwetowac kapital na zlotowki ( moim zdaniem w trendzie dlugoterminowym zlotowka w przeciwienstwie do funta bedzie sie umacniac).

Czlowiek naprawde nie chce byc spelkulantem. A MUSI. Co za czasy. Napisalam te kilka postow, poniewaz ja monitoruje z przyzwyczajenia rynki funasowe, rynki nieruchomosci, kursy walut. Tak jak wspomnialam kilka lat temu troche inwestowalam na gieldzie ( w akcje) i moze te informacje pomoga takze Kilku innym Osobom( wiem ile TRUDU kosztuje inwestowanie w nieruchomosci i samodzielne remontowanie) I po prostu szkoda by bylo gdyby zawirowania rynkowe i polityczne spowodowaly utrate kapitalu. A w nieruchomosciach ta utrata moze byc nie do odrobienia ( sami wiecie jak to wyszlo z kredytami frankowymi)...

Uwaga moderatora: Nie pisz posta pod postem, uzyj opcji edycji w ciagu 60 minut od napisania pierwszego posta.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2017-06-12 20:36:29 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2017-06-12 16:50:29, MajaCardiff33 napisał(a):
Czy moglibysmy kredyt z domu w Cardiff ''przelozyc'' na ten drugi dom w malej miejscowosci i tym samym zyskac czas. Czy przelozenie kredytu wiaze sie takze z oplatami. Drugi dom byl kupiony za gotowke , na aukcji. Nie ma na nim zadnych obciazen hipotecznych. Z tego co piszesz Richmond to mozemy sie ''posilkowac'' zwykla pozyczka ( rozwazymy to takze); Teraz '' na szybko'' przyszla mi taka alternatywa, poniewaz jestem pewna,ze ten drugi domek bedzie sie duzo dluzej sprzedawal niz ten w Cardiff. Jest wart duzo mniej i na nim po prostu mniej staracimy- gdy funt poleci na leb, na szyje....a moim zdaniem poleci w trendzie bardzooooo dlzugoterminowym.

Nie wydaje mi sie, zeby bank zgodzil sie na przeniesienie tego kredytu na inna nieruchomosc, ktorej juz jestes wlascicielem. Nawet przy opcji portable. Po prostu wez sobie nowy kredyt pod tamten drugi dom, jesli chcesz wyciagnac z niego tanio gotowke. Jesli go teraz wynajmujesz, to bedziesz musiala wziac buy to let.

To wszystko co piszesz w kilku postach, brzmi jak postepowanie w panice, co nigdy nie sprzyja decyzjom inwestycyjnym.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2017-06-13 06:09:53 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MajaCardiff33

Post #4 Ocena: 0

2017-06-13 09:37:04 (8 lat temu)

MajaCardiff33

Kobieta

Z nami od: 12-06-2017

Dziekuje Wam wszytkim, a szczegolnie Tobie Richmond-:) Bardzo Ci dziekuje za to,ze dzielisz sie swoja profesjonalna wiedza. Wiem,ze moje posty sa ''paniczne''. Bardzo bym chciala nie miec racji. I zycze z calego serca Anglii by wyszla obronna reka z tego co sie teraz zaczyna dziac. Zycze tego takze walucie angielskiej. Dla mnie sytuacja jest o tyle niepewna,ze po prostu zaczynam myslec o tym by zabezpieczyc sie przed ewentualna utrata kapitalu. Generalnie planowalismy powrot do Polski. Tak czy inaczej. To co sie dzieje obecnie z kursem funta po prostu te plany przyspiesza.

Jeszcze raz DZIEKUJE za Wasze odpowiedzi, rady i opinie. Wberw pozorom cenne dla mnie. Gdyz Wy patrzycie na to wszystko z troche innej perspektywy ( mniej ''panicznej'' a bardziej zdroworozsadkowej)I dzieki Wam troche sie uspooilam. Prosba do moderatora o zamkniecie watku- gdyz odpowiedzieliscie na moje pytania-:)
Rich...dziekuje za podpowiedz o mozliwosci wzieciu kredytu pod hipoteke drugiego domu-:)

Do góry stronyOffline

yokkoo

Post #5 Ocena: 0

2017-07-31 15:49:39 (8 lat temu)

yokkoo

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2017

Witam :) mam podobne pytanie - dom kupiony za 110 tys w tym 10 % wkladu wlasnego ,po trzech latach splacone zostalo 5 tys .
Wartosc domu wzrosla do 160 tys .Po tym czasie zrobilem remortgage na kolejne 4 lata (95tys do splaty) .

Za 4 lata wartosc domu "moze wzrosnac" do 180 tys i jesli go sprzedam zarobie 95 tys ?? czy jak to dziala prosze o pomoc :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2017-07-31 16:04:24 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Przy sprzedazy od ceny koncowej odejmujesz:
-kredyt do splaty - kwota w danym momencie
-oplate dla agenta nieruchomosci
-oplaty dla prawnikow

To co zostanie, bedzie dla Ciebie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2017-07-31 16:22:11 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2017-07-31 15:49:39, yokkoo napisał(a):
Witam :) mam podobne pytanie - dom kupiony za 110 tys w tym 10 % wkladu wlasnego ,po trzech latach splacone zostalo 5 tys .
Wartosc domu wzrosla do 160 tys .Po tym czasie zrobilem remortgage na kolejne 4 lata (95tys do splaty) .

Za 4 lata wartosc domu "moze wzrosnac" do 180 tys i jesli go sprzedam zarobie 95 tys ?? czy jak to dziala prosze o pomoc :)

Tak z ciekawosci: w jaki sposob wartosc domu wzrosla o 50k? Jak dawno temu kupiles ten Dom, trzy lata temu Czy wczesniej ?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

yokkoo

Post #8 Ocena: 0

2017-07-31 16:46:20 (8 lat temu)

yokkoo

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2017

Dziekuje za odpowiedz - mam jeszcze jedno pytanko.

"kredyt do splaty - kwota w danym momencie" czyli jest to suma bez procentu dla banku np 85 tys ktora pokrywa inny bank przyszlego wlasciela domu ??

Dom kupilem 4 lata temu - cene domu sprawdzam na zoopla oraz obserwacji rynku sprzedazy podobnych domow w mojej okolicy .

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2017-07-31 19:08:55 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zealot

Post #10 Ocena: 0

2017-07-31 22:57:18 (8 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Równie dobrze wartość domu może za 4 lata spaść do 80tys i nie zarobisz nic. Tego nikt nie wie. Mogą przyjść kryzysy, były przecież w przeszłości. Nie wiadomo jak brexit zadziała na rynek nieruchomości. Rynek nieruchomości przeżywa swoje górki i dołki.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,