MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 91 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 90 | 91 | 92 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 91 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Neska83

Post #1 Ocena: 0

2010-04-17 21:58:14 (15 lat temu)

Neska83

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Popieram Richmond w 100%. Dobre relacje z agencja sa bardzo wazne. Zazwyczaj najlepiej trzymac kontakt z jedna osoba z agencji. Ja swoj domek kupilam dzieki takiej wlasnie zawiazanej znajomosci. Agent zadzwonil do mnie zanim jeszcze dom zostal wstawiony na ich strone internetowa i zalatwil mi widzenie jako pierwszej osobie:-D Musialam mu zaufac na slowo ze domek jest swietny i jak to twierdzil "napewno mi sie bardzo podoba" - no i coz...wcale sie nie mylil. Takze warto agentowi dokladnie okreslic czego szukasz, oraz zdac relacje z kazdego widzenia domu na ktore Cie umowil. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nero07

Post #2 Ocena: 0

2010-04-17 22:30:16 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2010

Zdaję sobie sprawę że to oni decydują kto dowie się o najnowszych ofertach jako pierwszy i dlatego oprócz samego oglądania domu rozmawiałem z agentami też o innych rzeczach tak żeby rozmowa się kleiła.Oprócz tego prosiłem jeżeli tylko pojawią się nowe oferty dzwonili na początek do mnie(oczywiście wszystko było powiedziane żartobliwie, ale docelowo mam nadzieję zrozumieli że mówiłem poważnie)

Do góry stronyOffline

grekugreku

Post #3 Ocena: 0

2010-04-18 22:30:32 (15 lat temu)

grekugreku

Konto usunięte

witam jeszcze raz

jak to jest ze skladaniem oferty kupna? to jest jakas specjalna forma np pisemna? u mnie sytuacja wyglada troche inaczej, mianowicie dom ktory chcialbym zakupic nie jest wystawiony na sprzedaz, nie jest w zadnej agencji ale wiem ze wlasciciel bylby sklonny sprzedac jak tylko zloze odpowiednia oferte..
teraz nie wiem czy mam pisac jakis list czy moge to zrobic np przez tel

dzieki za odp

Do góry stronyOffline

Neska83

Post #4 Ocena: 0

2010-04-18 22:35:48 (15 lat temu)

Neska83

Kobieta

Witam

Jesli kupujesz dom ktory jest wystawiony przez agnecje...to jesli zdecydujesz sie ze chcesz go nabyc - poprostu dzwonisz do agnencji i mowisz im ze chcialbys zlozyc oferte nas taka i taka kwote...oni dzwonia do wlasciciela i daja ci znac czy zostala ta oferta zaakcetowana...Nasza pierwsza oferta zostala odorzucona, wiec podbilismy cene o 5 tysiecy ale zaznaczylismy do agenta ze do jest nasza ostateczna cena bo porostu wiecej kasy nie mamy - pogadal z wlascicielka domu i tak przyjela oferte:-D Co do sprzedazy domu ktory nie jest wystawiony na sprzedaz to nie mam zielonego pojecia jakby to wygladalo...dowiedz sie w banku moze albo zapytaj sprzedajacego

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2010-04-18 22:39:21 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kiedys czytalam na forum taka sugestie, ze mozna napisac list do wlasciciela i wyrazic zainteresowanie kupnem i podac swoje dane kontaktowe. Nie musisz przeciez przechodzic od razu do konkretow, tylko zaczac od takiej gry wstepnej.

Jesli znasz wlasciciela to nic nie stoi na przeszkodzi po prostu powiedziec, ze jestes zainteresowany kupnem i nawet zapytac sie jaka kwota by go satysfakcjonowala. Nie musi byc zadnej oficjalnej oferty kupna. Jesli obie strony dogadaja sie, to po prostu podacie sobie dane swoich prawnikow i zacznie sie procedura.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Nero07

Post #6 Ocena: 0

2010-04-19 01:55:33 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2010

Czyli jezeli chcé zlozyc oferté na dom który mnie interesuje po prostu skladam já w agencji w której dom jest wystawiony.Czy agencja sprawdza mnie od razu czy mam zdolnosc kupic taki dom?Co dalej jesli moja oferta zostanie zaakceptowana?-jaka jest kolejnosc dalszych dzialan?, w którym momencie mogé byc pewien ze decyzja kredytowa która zostala mi wstépnie przyznana zostanie utrymana w tej samej kwocie?-czy bankowi moze sié nagle odmienic i obetnie mi np 20 tysiécy???
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Neska83

Post #7 Ocena: 0

2010-04-19 12:24:52 (15 lat temu)

Neska83

Kobieta

Ja bym obrala inna kolejnosc:

1. umowic sie z bankiem na rozmowe odnosnie kredytu. Otrzymasz Agreement in Princeples - ktory mniej wiecej da ci obraz jaka sume mozesz pozyczyc, ile wplaty potrzebujesz oraz na ile lat - Tak jak pisalam juz wczesniej, bankowi moze sie zawsze odmienic I moze zmienic warunki kredytu – trzeba sie modlic ze tak sie nie stanie
2. Zaczac poszukiwanie domu – strony internetowe I kontakt z agnecjami
3. mozolne ogladanie domow
4. jak ci wpadnie w oko ktorys I chcesz zlozyc oferte – skontaktowac sie z agencja ktora ten dom sprzedaje
5. jesli oferta przyjeta to zaczyna sie mozolna droga przez meki
6. znalezc solicitora ktory zajmie sie twoja sprawa
7. bank sie skontaktuje z toba –albo ty z bankiem – juz nie pamietam
8. bank da ci namiar na firme ktora przeprowadzi Survey – mozesz zrobic podst. Zadowalajacy bank lub tez zdecydowac sie na rozszerzony za wieksza oplata
9. teraz zaczyna sie sleczenie na tel I dowiadywanie sie czy cos sie dzieje
10. w miedzy czasie pewnie bedzie musial zalatwic sobie Bulding insurance & life insurance dla banku

I to chyba wszystko – ja okres zakupu domu staram sie wymazac z pamieci – jak dla mnie koszmar…ciagle sleczenie na telefonie…poganianie ludzi…zeby cos zalatwili… ehhhh…na szczescie narazie domu nie planuje zmieniac przez nastepne 5 lat

Do góry stronyOffline

martag

Post #8 Ocena: 0

2010-04-22 18:21:08 (15 lat temu)

martag

Kobieta

Z nami od: 22-04-2010

hej.ile moze kosztowac ubezpieczenie domu w londynie za 250000. Kupuje tez taki dom i nie wiem na ile go ubezpieczyc tzn jak ubezpiecze na 30tys to zaplace 10ft an meis a jak na 100tys to 40ft . Tak naprawde to chce jak najmniej plaici miesiecznie wiec lepiej ubezpieczyc na mniej tylko czy tak sie da? bo dziwne zeby dom za 250000 ubezpieczac an 30tys? no ale watpie zeby etn dom sie zawalil lub zeby byla tam, powodz itp. Napiszcie co myslicie dziekiii

Do góry stronyOffline

ryhhug

Post #9 Ocena: 0

2010-04-22 21:56:45 (15 lat temu)

ryhhug

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2008

Witam

Zaciekawila mnie jedna sytuacja w momencie remortgage. Nasz kredyt wzielismy na 85%, mamy fixed na 4 lata. Po 4 latach splacimy jakis kapital, i zostanie ok 78/79% obecnej wartosci domu do splaty. Czy w momencie remortgage jest robiona ponowna wycena?
Jesli sie okaze ze kapital ktory nam zostal bedzie wynosil ilestam, i bedzie to wiecej niz np. 75% wartosci domu, to czy moge wowczas splacic tyle, by byc ponizej 75% LTV? [wiadomo ze jest kilka progow by dostac lepsze oprocentowanie, 90, 85, 75, 60].
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-04-22 22:08:48 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-04-22 18:21:08, martag napisał(a):
hej.ile moze kosztowac ubezpieczenie domu w londynie za 250000. Kupuje tez taki dom i nie wiem na ile go ubezpieczyc tzn jak ubezpiecze na 30tys to zaplace 10ft an meis a jak na 100tys to 40ft . Tak naprawde to chce jak najmniej plaici miesiecznie wiec lepiej ubezpieczyc na mniej tylko czy tak sie da? bo dziwne zeby dom za 250000 ubezpieczac an 30tys? no ale watpie zeby etn dom sie zawalil lub zeby byla tam, powodz itp. Napiszcie co myslicie dziekiii

Musisz rozroznic ubezpieczenie domu i ubezpieczenie jego zawartosci. Powinnas tez znac koszt odbudowy domu. Przeczytalas wycene banku albo survey report? W surevey powinna byc informacja na ile jest wyceniania odbudowa domu.

Mozesz watpic w to czy dom sie zawali, spali czy go zaleje, ale czy zaplacisz z wlasnej kieszenie jak cos takiego sie stanie i bedziesz dalej splacac kredyt? Musisz ubezpieczyc dom na kwote jego odbudowy, moze byc ona nizsza niz wartosc rynkowa.

A ubezpieczenie zawartosci jest dla Ciebie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 91 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 90 | 91 | 92 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,