MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 90 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 89 | 90 | 91 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 90 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

slonecz

Post #1 Ocena: 0

2010-04-14 20:20:15 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Cytat:

2010-04-14 16:54:06, Nero07 napisał(a):
Co znaczy bank gdzie chcesz zlozyc aplikacje?
Jeżeli mam w tej chwili wstępnie przyznany mortgage znajdę dom z agencji i chciałbym go kupić to kontaktuje się z solicitorem i to chyba on załatwia resztę.Jaka jest dokładnie kolejność działań??

nero nero nero

nie masz zadnego mortgage przyznanego nawet wstepnego tylko masz wstepny zarys ile ci bank jest w stanie pozyczyc a jak to w zyciu bywa nie zawsze ci pozyczy tyle ile chcesz czytaj ile masz w AIP bo biorac dane do AIP bank nie zaglada do twojej "kieszeni" jak to robi bank w chwili podejmowania decyzji o przyznaniu ci mortgage. Nie jest to takie proste.

moze dojsc np ze nie masz Home offica ( przykladowo) i lipa .

zeby starac sie o mortgage juz tak " na serio " :) musisz miec przyjeta oferte przez agencje inaczej nie bedziesz brany pod uwage.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nero07

Post #2 Ocena: 0

2010-04-14 23:15:56 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2010

Wszystko jasne!-dopóki nie spróbuje złożyć oferty na dom którym ewentualnie byłbym zainteresowany tak naprawdę dopiero wtedy dowiem się jakie możliwości mam żeby dom kupić!
Zobaczymy-czas pokaże jakie trudności napotkam po drodze.
Czas zbierać się do pracy-dzięki wszystkim za informacje.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Neska83

Post #3 Ocena: 0

2010-04-15 13:32:00 (15 lat temu)

Neska83

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Ja tez na poczatku myslalam ze jak mam Agreement in Princeples - to oznacza ze kredyt na taka kwote dostane...Gucio prawda...Dom na ktory zlozylismy oferte miescil sie wyznaczonym przedziale cenowym. Po zaaokecptowaniu oferty zwrocilismy sie do banku z dokumentami domu – I tu zaczely sie schody!! Okazalo sie ze kredyt nam owszem I przyznaja….ale nie na tych samych warunkach co proponowali…mielismy 2 opcje: albo pozbuc sie auta na ktore mielismy kredyt I splacic ten kredyt albo wlozyc ekxtra 5k depozytu – latwo powiedziec trudniej zrobic niestety….i to w krotkim czasie bo oczywiscie dziewczyna ktora sprzedawala dom chciala tego dokonac jak najszybciej. Na szczescie udalo nam sie sprzedac szybko auto I pozbyc sie kredytu….ale co mnie to nerwow kosztowalo to szkoda gadac. Takze jeszcze raz zycze powodzonka, bo powiem szczerze ze nie ma cudowniejszego uczucia niz otrzymac klucze do SWOJEGO wlasnego domku :-)

[ Ostatnio edytowany przez: Neska83 15-04-2010 13:32 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-04-15 14:47:35 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Sprzedaz i otrzymanie gotowki moze byc rownie przyjemne ;)

To troche jak ze slubem i rozwodem ;)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Neska83

Post #5 Ocena: 0

2010-04-15 20:11:15 (15 lat temu)

Neska83

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Slubu narazie brac nie mam zamiaru...bo papier mi do niczego potrzebny nie jest...wiec i rozwodu narazie nie bedzie:-)

Do góry stronyOffline

Nero07

Post #6 Ocena: 0

2010-04-16 04:24:09 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Witam wszystkich.
Mam takie pytanie, moze nie bezposrednio zwiázane z procedurá kupna domu ale jego wyposazenia.
Znalazlem ciekawá oferté, dom wygláda bardzo ladnie wszystko jest odnowione i wlasciwie jedna rzecz bardzo mnie ciekawi.W domu zamiast standardowego centralnego ogrzewania czyli:grzejniki i ciágnáce sie przez caly dom rurki doprowadzajáce cieplo, znajduje sié ogrzewanie wentylacyjne tzn. nie ma grzejników tylko w pomieszczeniach zamontowane sá kratki doprowadzajáce cieplo.Nie ma równiez zadnych rurek tylko cala instalacja zabudowana jest w scianie-bylo to zrobione najprawdopodobniej podczas remontu i wygláda to dosyc ladnie.Kratki umieszczone sá okolo 20cm powyzej podlogi i mysl ze cieple powietrze rozchodzi sie grawitacyjnie tzn nie jest wymuszane zadnym dodatkowym urzádzeniem(wiatrak,pompa itp).W kuchni prawdopodobnie znajduje sié piec i tylko zastanawiam jaki?-czy jest to piec gazowy czy elektryczny i jak to w ogóle dziala?Jezeli mial ktos doczynienia wczesniej z takim wynalazkiem,bádz widzial cos takiego bd wdziéczny za odpowiedz.Ja bédé ogládal ten dom w soboté, takze mam nadziejé przekonam sié jak to dziala.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #7 Ocena: 0

2010-04-16 08:52:33 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witaj Nero
Pytasz o doswiadczenia z ogrzewaniem powietrznym w domu ktore nazywa sie central air heating , mam takie ogrzewanie i chetnie podziele sie opinia na jego temat. Otoz rozwiazanie takie jest malo praktyczne , ale potrafi skutecznie ogrzac dom w krotkim czasie(20-30min) , instalacja sklada sie z palnika gazowego (perforowana rura z duza iloscia otworow ) ktora ogrzewa powietrze w komorze spalania a wentylator dmucha ogrzane powietrze kanalami do pokoi . Zaleta to szybkie ogrzanie domu do temp.np 20-25C , temperature powietrza reguluje sie potencjometrycznie , tzn ustalasz temperature , programujesz o jakich godzinach ogrzewanie ma wlaczyc i wylaczyc automatycznie i jaka temperature utrzymywac w pomieszczeniu , jesli instalacja jest wlaczona i w stanie czuwania , gdy temperatura spadnie do okreslonego poziomu ,ogrzewanie automatycznie sie wlacza i dogrzewa a po osiagnieciu zadanych parametrow sama sie wylacza . Wada tego ogrzewania jest spore zuzycie gazu ,znacznie wyzsze niz w piecach gazowych ogrzewajacych tradycyjne kaloryfery (water central heating) , w moim domu w sezonie grzewczym zuzywam srednio ok 3 m3 gazu dziennie , dla porownania –zuzycie gazu do gotowania codziennych posilkow dla 4 osobowej rodziny to ok.0,6-0,8 m3 dziennie. W takim ogrzewaniu cieple powietrze wlatujace do pomieszczen na parterze-kuchni i salonu przez kanaly wentylacyjne , unosi sie do gory zgodnie z prawami fizyki ,czyli gromadzi sie w pokojach pierwszego pietra i tam jest goraco gdy na dole(parterze ) cieplo ale nie goraco , poza tym gdy ogrzewanie sie wylaczy dom szybko sie schladza mimo nowych szczelnych okien i ocieplenia dachu. Planuje zmienic w tym roku przy okazji wiekszego remontu w domu ogrzewanie na tradycyjne-wodne ale z dogrzewaniem wody uzytkowej i ogrzewania przy uzyciu 2 paneli slonecznych o duzej wydajnosci grzewczej. Pozdrawiam , Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Nero07

Post #8 Ocena: 0

2010-04-16 22:14:36 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Andy dzięki za odpowiedz.Szczerze mówiąc zmartwiłeś mnie swoją odpowiedzią.Tak czy tak pojadę obejrzeć ten dom i zobaczę co uda mi się dowiedzieć.Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Nero07

Post #9 Ocena: 0

2010-04-17 20:56:46 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Witam wszystkich.Tak jak miałem zaplanowane obejrzałem ten dom z centralnym ogrzewaniem ciepłym powietrzem.Dom był całkowicie odnowiony i właściwie wszystko było ładnie zrobione i gotowe do wprowadzenia.niestety oprócz centralnego, któremu przyjrzałem się bliżej i które wydało mi się w/g mnie mało skuteczne ze względu na małą ilość kratek w dużych pomieszczeniach, oraz wielkość
tych kratek.Dom oprócz tego stoi w takim miejscu ze praktycznie przez cały dzień jest w cieniu.W kuchni nie było żadnego grzejnika i kratki które doprowadzały by ciepłe powietrze znajdowały się tylko w salonie i w trzech pokojach na górze!!-dla mnie system grzewczy w tym domu to porażka!!Na czarne ściany i wilgoć raczej nie trzeba będzie długo czekać.Oglądałem też dzisiaj sześć innych domów z których tylko jeden mi się podobał.Ciekawe oferty z ładnymi domami i w dobrej cenie rozchodzą się błyskawicznie.Widzę jednak po sobie właściwie tylko po jednym dniu szukania, że nie jest łatwo!-albo trzeba kilka razy dziennie sprawdzać oferty i jeżeli się coś trafi od razu łapać za telefon o ile już nie jest STC, albo mieć szczęście i bez większego wysiłku trafić ładny dom.Mam nadzieje również że z przyznaniem kredytu nie będzie komplikacji-o czym już mnie też w agencjach przestrzegano
Do wytrwałych świat należy
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-04-17 21:08:28 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak to na forach radza: zaprzyjaznij sie z agentami, wtedy beda do Ciebie dzwonic, jak beda mieli cos nowego.

Druga rzecz: ustaw sobie maile z powiadomieniami z Rightmove i Findaproperty.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 90 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 89 | 90 | 91 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,