MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 76 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 75 | 76 | 77 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 76 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominika-essex

Post #1 Ocena: 0

2010-02-19 17:07:37 (15 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Cytat:

2010-02-19 17:05:15, lewinskismith napisał(a):
Witam

Doradcy z agencji w wiekszosci sytuacji nie maja dostepu do wszystkich dealow na rynku. Inna sprawa to oni reprezentuja agencje, czyli tak naprawde sprzedawce domu a nie kupujacego. Jedyne na czym im zalezy to podbicie ceny nieruchomosci bo za maja pieniadze.
Ja Ci zycze, zebys rzeczywiscie wybrala najlepsza oferte :)
Pozdrawiam
Adam Mitula

Mam nadzieje, ze jest dobra inaczej maz bedzie dluzej w pracy siedzial ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2010-02-19 17:23:52 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: +1

2010-02-19 18:26:09 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pzeczytaj umowe, jesi jakas z nia podpisalas. Jesli pani jest niesolidna to po prostu z zrezygnuj z doradcy. Inaczej jej bledy beda kosztowac Cie wiele straconego czasu i nerwow. Za kazdym razem jak ona zrobi maly blad, odkrecanie zajmie czas.

Nie wiem z jakiego banku masz oferte i czy to jest lepsza oferta, bo przez doradce, czy taka sama jakbys zalatwiala w oddziale. Jak ta druga to mozesz zalatwiac z bankiem bezposrednio.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-02-19 19:55:06 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #5 Ocena: 0

2010-02-19 20:01:48 (15 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Cytat:

2010-02-19 17:23:52, okidoki29 napisał(a):
A ja mam normalnie dosyc!!!To babsko jeszcze smie mnie szantazowac teraz!!!Z nerwow jestem sklonna pierdyknac tym wszystkim i miec swiety spokoj!Mimo zainwestowanych pieniedzy wrrrr

Witam

Po pierwsze: Tak jak napisalem wczesniej. Nie plac jej jezeli niczego nie podpisalas, nawet jezeli kwota widnieje na mortgage offer. Poinformuj o tym solicitora.
Po drugie: Niestety moze Tobie sie nieoplacac zmienic doradce jak juz zaplacilas za valuation wiec taniej jest zostac z tym doradca. Inaczej mozesz ponownie placic za valuation.
Po trzecie: Napisz skarge na adres ktory widnieje na Initial Disclosure Document. TO dopiero powaznie zadziala. I postrasz ze sie odwolasz.
Po czwarte: Sama zadzwon do banku. Zapytaj co potrzebuja i to im dostarcz. Jak HomeBuy to pewnie Halifax, z ktorym nie powinnas miec wiekszych problemow. Ewentualnie popros prawnika zeby to zalatwil. To nie jego zadanie ale moze pomoc jak jest w porzadku.

Ewentualnie daj mi znak :). Obiecuje, ze nie bede szantazowal... :)

Powodzenia

Adam Mitula
Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-02-19 20:21:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2010-02-19 20:31:16 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie wiem czy dobrze robilas anulujac aplikacje wyslana przez doradce, moze wystarczylo ja naprostowac i prowadzic samemu. Jesli zlozyc nowa to pewnie przeczesza Cie jeszcze raz, zrobia credit search itp.

A jesli juz masz valuation zrobione dla tego banku to nie widze problemu, zeby to wykorzystac.

Moze wystarczy porozmawiac z bankiem i wyjsnic wszystko i poprowadzic sprawe samemu.

Swoja droga jesli tylko kilka bankow ma w swojej ofercie taki produkt to nie wiem za bardzo po co doradca.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #8 Ocena: 0

2010-02-19 20:34:41 (15 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Cytat:

2010-02-19 20:21:30, okidoki29 napisał(a):
Dzieki Adam,bede pisac skargi gdzie sie tylko da!!
Zastanawiam sie nad wynajeciem prawnika zeby tej kobiecie przemowil do rozsadku,mam nadzieje ze po tej akcji ze mna developer przestanie ja polecac!!Miala kobita zloty interes jak na talerzu i zachowujac sie w taki sposob sama zabije kure znoszaca zlote jaja!ta kobieta traktuje ludzi jak szmaty wykorzystujac fakt ze ludzie sa w stanie zrobic wiele zeby tylko kupic wymarzony dom!!Moja znajoma z RPA nawet jechala 3 autobusami do jej biura bo jasnie pani nie miala czasu przyjechac do biura developera:)))

Hej

Napisz mi na priv jak bedziesz potrzebowac jakis wskazowek. Widze, ze naprawde mialas niefarta z ta kobieta. Mozesz zrobic wiecej niz sie spodziewasz i to bez prawnika ale nie chcem o tym pisac na forum.
Obecnie NatWest i Halifax maja praktycznie takie same oferty. Ja bym Ci zasugerowal udac sie do innego banku niz Twoj doradca wyslal wczesniejsza aplikacje. W bankach tez potrafia wszystko pokrecic wiec lepiej po prostu zaczac od poczatku.
NAtWest z doswiadczenia poprosi Ciebie o wiecej dokumentow niz Halifax - np. 3miesiace bank statement. Jak wszystko dobrze pojdzie z NAtWest 2 tygodnie i masz Mortgage Offer.

Powodzenia
Adam Mitula
Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-02-19 20:49:06 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-02-19 20:50:21 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 76 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 75 | 76 | 77 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,