Napisz cos wiecej , jaki to dom, w jakiej cenie , upust prawie 10k to sporo, na jaki kredyt sie zdecydowaliscie , w jakim banku , przy jakim oprocentowniu , na jak dlugo itp. , pozdrawiam z Birmingham, Andy
Str 74 z 655 |
|
---|---|
Andy10 | Post #1 Ocena: 0 2010-02-16 14:02:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witaj Dominiko
Napisz cos wiecej , jaki to dom, w jakiej cenie , upust prawie 10k to sporo, na jaki kredyt sie zdecydowaliscie , w jakim banku , przy jakim oprocentowniu , na jak dlugo itp. , pozdrawiam z Birmingham, Andy the future starts today
|
winadu | Post #2 Ocena: 0 2010-02-16 14:07:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Nottingham |
Jak juz wszyscy dokonaja zakupu. Zamienimy wybory <Miss i Mistera MW, na wybor najladniejszego domu
![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: winadu 16-02-2010 14:08 ] |
dominika-essex | Post #3 Ocena: 0 2010-02-16 14:22:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2010-02-16 14:02:12, Andy10 napisał(a): Witaj Dominiko Napisz cos wiecej , jaki to dom, w jakiej cenie , upust prawie 10k to sporo, na jaki kredyt sie zdecydowaliscie , w jakim banku , przy jakim oprocentowniu , na jak dlugo itp. , pozdrawiam z Birmingham, Andy Witaj Andy Dom to End Terrace,Freehold,3 bedrooms,2 bathrooms,2 reception rooms oraz 70ft garden. Cena, ktora chcieli na poczatku to 140.990 a ja dalam oferte 125.000 z tym, ze troche mnie ponioslo i nie przyjeli ale ugadalismy sie na 131.000. Jak juz wspominalam dom do remontu, wiec troche pomarudzilam co trzeba zminic itd i sie zgodzili. Dom juz byl 3 miesiace na rynku a sprzedawcy zalezy na czasie. Corka otrzymala w spadku dom po ojcu. Dom jest zaraz kolo szkoly ( tak naprawde to za plotem mam boisko szkolne) wiec jak dla mnie super ![]() Teraz aby nikt sie nie znalazl z wieksza oferta. Co do kredytu, to w NatWes bo tam maz ma konto a zreszta tam taz wyszlo najtaniej. Wybralismy 2 year tracker,4.64%, na 25 lat. Mamy 10% depozytu. I nie wiem co jeszcze mam kliknac. ![]() ![]() ![]() |
Edina1212 | Post #4 Ocena: 0 2010-02-16 14:34:45 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-02-2010 Skąd: Edinburgh |
Ja tez pochwalilabym sie, ale widze, ze ESPC juz wycielo oferte.Zdjec, ktore zrobilismy nie mam jak wkleic teraz.
![]() |
Andy10 | Post #5 Ocena: 0 2010-02-17 11:09:01 (15 lat temu) |
Witam , planuje w kilku najblizszych postach przyblizyc Wam temat budowy wlasnego domu w UK, informacje ktore beda tam umieszczal znalazlem w sieci, osobiscie marzy mi sie zbudowanie w ladnym miejscu poza miastem ,parterowego domku z poddaszem uzytkowym w oparciu o nowe technologie , ekologiczne rozwiazania np.solarnych systemow ogrzewania wody i ogrzewania domu itp. Sadze, ze nie jestem jedynym sposrod Polakow ktorzy wybrali Anglie jako druga ojczyzne i maja takie marzenia o wlasnym domu , wprawdzie kupilem tutaj dom a wiec moja rodzina ma gdzie mieszkac ale wybudowac wlasny dom to cos innego to wyzwanie dla prawdziwego faceta , zapraszam do aktywnego udzialu zainteresowane osoby ,pozdrawiam Andy
the future starts today
|
|
|
gierza | Post #6 Ocena: 0 2010-02-17 12:54:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: huntingdon |
No! Bardzo ciekawy temat.Andy10.
Ja myslalem o tym, zanim zaczolem szukac domu do kupienia, bo sadze ze budowa wlasnego domu jest tansza niz kupienie "papierowego" domu w anglii. Oczywiscie ziemia jest droga, lecz wyzwanie i radosc jaka sprawi ukonczenie projektu jest ogromna. Z pewnoscia kazdy facet marzy o takim kroku niezaleznie od kraju zamieszkania. W Anglii mamy mozliwosci pozyczkowe na realizacje takiego pomyslu, wiec czekam na posty. Pozdro andy. |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2010-02-17 15:35:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja ogladalam dzialki do nabycia w Szkocji i takie ktore mnie interesuja to ok 100K. Czytalam kiedys o kosztach budowy domu tez w rejonach 100K, czyli wychodzi powiedzmy 200K. Wiem, ze mozna zbudowac co sie chce, ale w tych rejonach, ktore mnie interesuja mozna kupic taniej gotowe domy, wcale nie takie zle.
Moze jak kiedys bede miala za duzo czasu to zdecyduje sie na ten krok. A jesli chodzi o design to podobaja mi sie domy typu Huf House, ale budowa takiego domu bedzie na pewno drozsza niz 100K. Mieszkalam kiedys w takim w Niemczech i do tej pory zostal mi sentyment. Chociaz inne rozwiazania tez sa interesujace i do rozwazenia. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 17-02-2010 15:39 ] Carpe diem.
|
gierza | Post #8 Ocena: 0 2010-02-17 23:58:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: huntingdon |
Richmond, u mnie w rejonie tez sa podobne ceny dzialek. Lecz ja myslalem o zakupie materialow w polsce - nie orientowalem sie w cenach bo i tak pomysl na razie mnie przerasta. Lecz jak bym sie zdecydowal to mysle ze rozwazyl bym taka opcje.
|
karolkowa | Post #9 Ocena: 0 2010-02-18 00:08:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 |
Cytat: 2010-02-17 11:09:01, Andy10 napisał(a): Witam , planuje w kilku najblizszych postach przyblizyc Wam temat budowy wlasnego domu w UK, informacje ktore beda tam umieszczal znalazlem w sieci, osobiscie marzy mi sie zbudowanie w ladnym miejscu poza miastem ,parterowego domku z poddaszem uzytkowym w oparciu o nowe technologie , ekologiczne rozwiazania np.solarnych systemow ogrzewania wody i ogrzewania domu itp. Sadze, ze nie jestem jedynym sposrod Polakow ktorzy wybrali Anglie jako druga ojczyzne i maja takie marzenia o wlasnym domu , wprawdzie kupilem tutaj dom a wiec moja rodzina ma gdzie mieszkac ale wybudowac wlasny dom to cos innego to wyzwanie dla prawdziwego faceta , zapraszam do aktywnego udzialu zainteresowane osoby ,pozdrawiam Andy Andy juz nie moge sie doczekac az zaczniesz pisac o budowie wlasnego domu ![]() |
Andy10 | Post #10 Ocena: 0 2010-02-18 09:09:36 (15 lat temu) |
Witam ,postanowilem zalozyc odrebny temat o budowie domu w UK na forum , prawie 300 wejsc od wczorajszego wieczora sygnalizuje, ze temat bedzie cieszyl sie Waszym zainteresowaniem ,moja wiedza jest teoretyczna , a wiec nie wymagajcie odemnie zbyt wiele ,proces budowy jest dlugi i maksymalnie skomplikowany ,internet jest kopalnia wiedzy na ten temat,w najblizszych postach bede pisal ogolnie na ten temat z czasem stopniowo bede zaglebial sie w poszczegolne fazy budowy ,zakupu gruntu ,pozwolen, etapow budowy ,odbiorow technicznych , wykonczenia itp, to temat rzeka mozna o nim pisac i pisac bez konca , pozdrawiam zainteresowanych ,Andy
the future starts today
|