MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 624 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 623 | 624 | 625 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 624 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2022-08-15 09:28:07 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-08-15 09:10:57, jolantina napisał(a):
Rdestowiec ma mnostwo prozdrowotnych wlasciwosci,nie tylko rozwala mury

Chińska medycyna to jeden wielki wał wypromowany przez Hollywood, będąc na targu w każdym chińskim mieście przekonasz się ze leczy wszystko począwszy od penisa nietoperza a skończywszy na moczu sprzedawcy. Problem jest takież długość życia w Chinach przed wprowadzeniem medycyny białych ludzi to mniej niż 30 lat. Uprawa, sadzenie rdesowca w UK jest karane a koszt jego utylizacji podniesie ciśnienie lepiej niż jego kłącza
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2022-08-15 09:29:57 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2022-08-14 10:27:32, kingarthur napisał(a):
Dzięki @gosian.

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wyszukiwania ogłoszeń. Jak do tej pory oglądam tylko na rightmove i zoopla. Nie widzę jednak nigdzie opcji znanej z polskich serwisów, czyli filtrowania ogłoszeń na podstawie powierzchni. Mało tego, o ile w większości ogłoszeń jest podana całkowita powierzchnia domu, to prawie nigdy nie podają powierzchni działki / ogrodu.
W tej sytuacji muszę wejść w każde ogłoszenie i przeglądać zdjęcia, żeby zobaczyć mniej więcej jakiej wielkości jest to ogród, ewentualnie znaleźć adres na google maps i tam zobaczyć powierzchnię. Wszystko to zajmuje dużo czasu, którego niestety nie mam.
Czy znacie jakiś sposób żeby odfiltrować domy z małymi ogrodami ? Może są jakieś inne strony z ogłoszeniami, które posiadają takowe filtry ? Mogą być nawet płatne.
Jeśli nie, to domyślam się, że pozostaje mi tylko rejestracja w różnych agencjach nieruchomości i poinstruowanie ich, że szukam domu z dużym ogrodem.

@Antyszczepan Bardzo słuszna uwaga, dzięki.

W tym kraju liczy sie tylko ilosc sypialni, powierzchnia ma male znaczenie. Moze byc 5 bedroom z sypialniami klitkami i 2 bedroom z duzymi pokojami o takiej samej lacznej powierzchni. Osobiscie uwazam to za irytujace. Ja bym np wolala, zeby moje 4 bedrooms na gorze byly dwoma duzymi. Ale zmiana w dol, to utrata wartosci chyba, ze przywrocisz je przy sprzedazy.

Niestety trzeba sprawdzac kazde ogloszenie. Ustaw sobie wyszukiwania na Rightmove i/lub alerty mailowe i bedziesz na biezaco. Po jakims czasie zorientujesz sie jakiego typu i wielkosci sa domy na danych ulicach czy osiedlach. Jak szukalam ponad 10 lat temu, to znalam prawie kazdy typ budynku w moich okolicach i wiedzialam, gdzie sa duze mieszkania/domy, a gdzie male.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2022-08-15 09:48:39 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Nie szukaj z ogłoszeń, szukaj z agencji bezpośrednio, domy sprzedają się przed wystawieniem na web RM czy Zoopla - w agencji określ swoje priorytety a oni od razu będą się z tobą kontaktować. Najlepiej zgłosić się do kilku agencji.

My mieliśmy kilka sytuacji, że nawet jak dostaliśmy cynk z agencji a dom był dostępny do obejrzenia na następny dzień z rana to jak przyjechaliśmy, dom już był sprzedany - oferta zaakceptowana, na web poszedł under offer.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2022-08-15 10:31:25 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Teraz juz nie sprzedaja sie tak spod lady (z agencji), wiekszosc ogloszen wisi jakis czas i ma obnizona cene zanim dom sie sprzeda.

Mozesz zerknac na okolice gdzie kupilas ten ostatni dom i zobaczyc ile jest teraz ogloszen i kiedy byly dodane.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Horacy21

Post #5 Ocena: 0

2022-08-15 14:32:42 (3 lata temu)

Horacy21

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2021

Myślicie, że jest szansa na kolejne stamp duty vacations?

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2022-08-15 15:42:32 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2022-08-15 10:31:25, Richmond napisał(a):
Teraz juz nie sprzedaja sie tak spod lady (z agencji), wiekszosc ogloszen wisi jakis czas i ma obnizona cene zanim dom sie sprzeda.

Mozesz zerknac na okolice gdzie kupilas ten ostatni dom i zobaczyc ile jest teraz ogloszen i kiedy byly dodane.

U nas sie sprzedaja - takie 3 do 250 ida z pod lady.

Domy wystawione w lipcu, sierpniu prawie wszystkie poszly, zostaja domy nieciekawe w nieciekawych okolicach.

www.rightmove.co.uk/property-for-sale/find.html?locationIdentifier=REGION%5E361&maxBedrooms=3&minBedrooms=3&maxPrice=250000&minPrice=200000&propertyTypes=&includeSSTC=true&mustHave=&dontShow=&furnishTypes=&keywords=

Ten SD to koszmar, zaplacilam ostatnio 9k
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2022-08-15 16:35:41 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

U mnie w okolicy sprzedaja sie tylko tanie (takie do 500K) i drogie (powyzej 1mln). Reszta wisi i obnizaja im ceny.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Antyszczepan

Post #8 Ocena: 0

2022-08-15 16:39:26 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

Dokladnie wszystko leci w dół, oczywiście branżowe media jeszcze miesiąc temu zakłamywały sytuacje, cała mafia agencji, branżowych portali i banków zacięra ręce - ale niestety z agendą i podwyższkami nie wygrają :)

Oczywiście rynek wróci na właściwe tory około 2025 ale to będzie wszyskto sztucznie pompowane tak samo jak samo jak 2 lata temu w czasie pandemii...Na chate będzie stać tylko bogatych, a tymczasem mamy wojne informacji i ceny w dół obstawiam 40-60K za rok-dwa już więszość poleciało 5-15K, tak jak Richmond pisze drogie chaty wiszą, reszta redukują, chociaż to też zalezy od lokalizacji.

Dla ludzi którzy szukają konta i 1-3 beedroom za rok,dwa to będzie chyba ostatnia szansa na załapanie się na FREEHOLD bez zadnych sharedownershipów i innych "sztucznie" pomocowych programów, bez własności w 100%.

Oczywiście dużo "pseudo inwestorów" którzy kupili chate rok , dwa lata temu, będzie panikować. Jak chata będzie 20-30K mniej warta w 2023 i 24 niż 20,21 + dodatkowo kończący sie deal jak ktoś wziął na 3 lata temu z małym oprocentowaniem , i jak będzie musiał za rok , dwa odnawiać , ciekawe jakie % :D ajj będzie ciśnienie ,żeby sprzedać.

+ ci którzy wzieli chaty na które ich nie stać przy pomocy taty wujka rodziny z guaranteed

+ osoby które ogólnie miały duzy depozyt i sie pokusiły na coś w wierze ,że wiecznie będzie dobrze, a rosnące koszty życia + rata za chate ich przygniotły.

Ciekawe w sumie jaki będzie % przejęć za 2-3 lata o tej porze.

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 15-08-2022 16:54 ]

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #9 Ocena: 0

2022-08-15 19:07:42 (3 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Cytat:

2022-08-15 09:28:07, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-08-15 09:10:57, jolantina napisał(a):
Rdestowiec ma mnostwo prozdrowotnych wlasciwosci,nie tylko rozwala mury

Chińska medycyna to jeden wielki wał wypromowany przez Hollywood, będąc na targu w każdym chińskim mieście przekonasz się ze leczy wszystko począwszy od penisa nietoperza a skończywszy na moczu sprzedawcy. Problem jest takież długość życia w Chinach przed wprowadzeniem medycyny białych ludzi to mniej niż 30 lat. Uprawa, sadzenie rdesowca w UK jest karane a koszt jego utylizacji podniesie ciśnienie lepiej niż jego kłącza

To tylko jako ciekawostke wstawilam, kolo mnie w Nature Reserve - dumna nazwa jak na hektar krzaczkow - rosnie, ale co jakis czas ktos wyrywa namietnie, sadzac po efektach nie w celach leczniczych aczkolwiek malo skutecznie.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Horacy21

Post #10 Ocena: 0

2022-08-15 19:38:44 (3 lata temu)

Horacy21

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2021

Przymierzam się do kupna domu. Kiedy Waszym zdaniem będzie najlepszy moment- przyszły rok? 2024?

Do góry stronyOffline

Strona 624 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 623 | 624 | 625 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,