MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 594 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 593 | 594 | 595 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 594 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2019-03-09 09:56:11 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-03-08 23:15:32, Patkia napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź.

Wybrałam już doradcę kredytowego który pomoże mi uzyskać kredyt. Zdałam się na własna intuicję i mam nadzieję, że nie pożałuje. Jest to polska firma, kontaktowałam się z lokalnymi, brytyjskimi ale wydawały mi się one mało “konkretne”. ... ...

... ... Nie mam tylko P60 ale na razie nie jest one potrzebne. Czy zdarzyło się Wam, że banki jednak wymagały tego dokumentu?

Nie rozumiem, wybrałaś super mega konkretną firmę brokerską i nie jesteś doinformowana w kwestii dokumentacji? *DONT_KNOW*

Cytat:

2019-03-08 23:15:32, Patkia napisał(a):
Dzisiaj wysłałam wszystkie potrzebne papiery, zobaczymy ile czasu zajmie cały ten proces. Oby jak najmniej. 😊 Wciaż do mnie nie dociera, że już niedługo będę mieć swoje (no prawie) cztery katy!!!

A z tym to też różnie bywa - niedługo ... będę mieć ... może tak, może nie ;-)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2019-03-09 10:40:43 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pewnie zaraz bedzie spam. Pierwszy post o szukaniu firmy i drugi jaka jest super i na dodatek polska.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Patkia

Post #3 Ocena: 0

2019-03-09 20:09:58 (6 lat temu)

Patkia

Kobieta

Z nami od: 24-02-2019

Ale jesteście złośliwi...aż chciałoby się powiedzieć, że sa to niestety typowe “klimaty” pośród Polonii
w UK. Napisać wredna odpowiedź a niech ma!
Widzę, że nic tu chyba po mnie na tym portalu.

Zarejstrowałam się bo myślałam, że będę w stanie dzielić się swoimi przemyśleniami, watpliwościami i pytaniami w mojej drodze do własnego domu. Natomiast już na “dzień dobry” dostałam wiadro pomyj na głowę...szkoda.

NIGDZIE nie napisałam, że jest to super firma! Kłania się czytanie ze zrozumieniem dla co poniektórych. Wyraźnie napisałam, że wybrałam sama po skontaktowaniu się z wieloma doradcami i ten którego wybrałam wydawał mi się najlepszy. To chyba normalne, nie muszę tego rozkladać na czynniki pierwsze. Czy jednak muszę bo niktórzy nadal nie rozumieja? Mam nadzieję, że doprowadza moja sprawę do końca z satysfakcjonujacym mnie rezultatem. Nie zamierzam nigdzie spamować, podawać żadnej nazwy. Jestem tutaj w prywatnym celu a nie biznesowym, nie mam żadnego interesu w reklamowaniu nikogo.

W kwestii P60 to zostałam poinformowana, że jest to zależne od banku a więc niektóre wymagaja a niektóre nie. Dlatego zadałam pytanie z jaka czestotliwościa jednak pytaja.
Wolałabym tego uniknać bo mam te dokumenty ale na chwilę obecna mam do nich utrudniony dostęp (skomplikowana sytuacja osobista) i gdybym musiala je jednak przedstawić to trochę opóźniłby się cały proces a zależy mi na czasie.
Wysłałam już wszystkie potrzebne dokumenty do doradcy i czekam co z tego wyniknie.:-]
Nie jestem SE, pracuję na etacie. Gdybym miała wystarczajaca gotówkę na kupno domu w Londynie to nie pytałabym o doradcę kredytowego...🙄

[ Ostatnio edytowany przez: Patkia 09-03-2019 20:17 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: -1

2019-03-09 20:31:21 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-03-09 20:09:58, Patkia napisał(a):
Ale jesteście złośliwi...aż chciałoby się powiedzieć, że sa to niestety typowe “klimaty” pośród Polonii
w UK. Napisać wredna odpowiedź a niech ma!
Widzę, że nic tu chyba po mnie na tym portalu.

Zarejstrowałam się bo myślałam, że będę w stanie dzielić się swoimi przemyśleniami, watpliwościami i pytaniami w mojej drodze do własnego domu. Natomiast już na “dzień dobry” dostałam wiadro pomyj na głowę...szkoda.

Ale teraz to "dramatyzujesz" :-8 ten wątek ma już 594 strony.

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 09-03-2019 20:43 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Patkia

Post #5 Ocena: 0

2019-03-10 15:02:51 (6 lat temu)

Patkia

Kobieta

Z nami od: 24-02-2019

No i co w zwiazku z tym?!
Czyli jak jakiś watek ma ileś tam stron to nie mam już prawa w nim pisać?! Idac tym tokiem rozumowania to najlepiej zamknać całe forum skoro ma już tyle lat...

Uwaga moderatora: Starczy tej dyskusji nie na temat. Jak masz pytania, to je zadaj. Podejrzenie o bycie spamerem zawdzieczasz innym rodakom, ktorzy wpadają reklamowac swoje uslugi za darmo. Richmond.

Do góry stronyOffline

predatorstopa

Post #6 Ocena: 0

2019-03-11 16:29:31 (6 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Witam potrzebuje Porady Dom 95 metrow 3 pokoje,salon,jadalnia.Piec dwu obiegowy Postanowilam wyminenic grzejniki nastawilam sie na zeliwne ale teraz pytanie czy to dobry wybor.Wiem ze
Zeliwne dlugo sie nagrzewaja i dlugo sa cieple
Stalowe
Aluminiowe szybko robia sie cieple i szybko robia sie zimne Te mam teraz nie chce ich *DONT_KNOW*

Uwaga moderatora: Jaki to ma zwiazek z kupnem domu? Prosze zalozyc oddzielny watek. Richmond

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2019-03-11 18:44:03 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

W zyciu nie zmienilabym na zeliwne.
Ciezkie, trudniejsze w przeniesieniu w razie czego, jak wspominasz dlugo trwa nagrzanie.
W przypadku stalowych szybciej dom jest cieply, jesli chce miec cieple grzejniki przez dluzszy czas, ustawiam na piecu nizsza temperature grzania i zostawiam cieple/letnie grzejniki na np. caly dzien.
Ale co kto lubi.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #8 Ocena: 0

2019-03-11 20:26:00 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Ja jestem za aluminiowymi.
Po dłuższej nieobecności jak włączę ogrzewanie to w tri-miga jest ciepło.

Do góry stronyOffline

predatorstopa

Post #9 Ocena: 0

2019-03-12 07:19:27 (6 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

I w tri miga są zimne odpadają Zostają stalowe i żeliwne

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #10 Ocena: 0

2019-03-12 11:11:08 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2019-03-12 07:19:27, predatorstopa napisał(a):
I w tri miga są zimne

Zgadza się, ale jak wychodzę z domu to mi gance-gal.
Zresztą mam programowany termostat i to on utrzymuje odpowiednią temperature w określonych porach dnia.

Pytałeś o opinie więc Ci podaję moją, ale to nie znaczy że Cię do czegoś namawiam.

Do góry stronyOffline

Strona 594 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 593 | 594 | 595 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,