MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 585 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 584 | 585 | 586 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 585 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Qbic87

Post #1 Ocena: 0

2018-07-22 09:42:25 (7 lat temu)

Qbic87

Mężczyzna

Z nami od: 21-07-2018

No nie cyrograf ale jednak umowa. Kredyt wzięty pół roku temu, kary i cała reszta sprawia że przez jej widzi mi się i tak jestem w dupie. To tak samo jej kredyt jak i moj

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-07-22 09:52:07 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

wez kogos na pokoj lub dwa
jaki mieliscie depozyt i jaka czesc z tego byla jej?

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-07-2018 09:53 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2018-07-22 10:07:11 (7 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Jesli kupiliscie dopiero pol Roku temu, To pewnie jestescie jeszcze w fixed. Przelozenie kredytu na siebie Lub sprzedaz pociagna za soba kary za zerwanie umowy. Moze po prostu plac sam , ale kontaktuj sie z byla tylko pisemnie I zachowuj Cala korespondencje, bo gdy juz dojdzie Do sprzedazy/ przejecia kredytu, byla ciagle Moze zazadac polowy domu, lacznie z czescia placona przez Ciebie. Malo prawdopodobne, ale mozliwe.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Anthrax

Post #4 Ocena: 0

2018-07-22 10:15:02 (7 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2018-07-22 09:42:25, Qbic87 napisał(a):
No nie cyrograf ale jednak umowa. Kredyt wzięty pół roku temu, kary i cała reszta sprawia że przez jej widzi mi się i tak jestem w dupie. To tak samo jej kredyt jak i moj

Zle do wszystkiego podchodzisz, ale to zrozumiale, bo to emocje. Jesli nie chcesz sprzedac tego domu i na ten dom cie samodzielnie stac to:

1. Na razie nie robisz NIC innego niz to co do tej pory robiles.
2. Placisz raty kredytu tak jak placiles.
3. W momencie gdy dojdzie do podzialu marital assets ustalicie z ex jak sie majatkiem dzielicie, a jak nie dojdziecie do porozumienia - ustali to za was sedzia.
4. Matematyka jest taka:
Dom kupiliscie za (powiedzmy) 300.000
Twojej ex nalezy sie 150.000 minus polowa tego co wisicie w banku minus raty mortgage ktore spacales od dnia jej wyprowadzki.
Co do depozytu - sad zaklada ze pochodzil z dorobku malzenskiego. Jesli nie to sie go odpowiednio rozlicza.
5. Jesli w sadzie zadeklarujesz ze domu nie chcesz sprzedac, nikt cie do tego nie zmusi, bo tam mieszkasz.
6. Dopiero wtedy zalatwiasz przeniesienie mortgage.

Po wiecej info pisz na pm
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2018-07-22 12:17:04 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2018-07-22 09:25:14, Qbic87 napisał(a):
Nie na złość, ale może widmo długu skłoni ja jednak do pokrywania swojej części kredytu

Anthrax dobrze Ci radzi. Nie rob nic glupiego, nie psuj sobie zycia, ludzac sie, ze ktos inny moze zmieni swoje zachowanie, a moze nie.

W miedzyczasie mozesz podnajac pokoj, jesli chcesz lub masz taka mozliwosc. A w przyszlosci moze poznasz kogos innego i zamieszkacie razem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #6 Ocena: 0

2018-07-22 12:43:45 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2018-07-22 10:15:02, Anthrax napisał(a):

5. Jesli w sadzie zadeklarujesz ze domu nie chcesz sprzedac, nikt cie do tego nie zmusi, bo tam mieszkasz.
6. Dopiero wtedy zalatwiasz przeniesienie mortgage.

Dla jasności dodam że w tym momencie będziesz musiał wyskoczyć z kasy aby dla ex dokonać zwrotu jej części kapitału z tej nieruchomości.

W takich wypadkach niema znaczenia z czyjej winy następuje rozpad związku.

Najgorsza opcja to zaprzestanie spłaty hipoteki, i tu masz trochę racji że bank zacznie od próby ściągania zadłużenia od obojga kredytobiorców ale nie będą się wysilać bo gwarancją hipoteki jest dom i on pójdzie pod młotek.

Czy widmo takiej opcji skłoni twoją ex do dalszego spłacania hipoteki? dobre pytanie.

Jak sam nie masz wystarczających środków do dalszego płacenia to jak ktoś już zasugerował dobrze byłoby tymczasowo podnająć pokoje.

Z twojego sposobu myślenia wygląda że czujesz się "wystrychniętym na dutka".

Czas goi rany.

Do góry stronyOffline

Marta900

Post #7 Ocena: 0

2018-08-08 19:22:15 (7 lat temu)

Marta900

Kobieta

Z nami od: 08-08-2018

Witam

Jestem w trakcie zakupu mieszkania, będzie to leasehold z help to buy, opłatę rezerwacyjna uiściłam 16 kwietnia, kredyt przyznano mi 25 maja, help to buy się przeciągało z winy agencji ale było załatwione z końcem czerwca, problem jest ze nadal czekam na exchange, dzwonię i pisze do mojego solicitora a on ciagle ma coś jeszcze do sprawdzenia, agencja dzwoni do mnie i grozi wycofaniem się, czy ktoś miał kiedyś taka sytuacje? Co powinnam robić? Nie ukrywam ze jest to dla mnie duży stres i wpływa na moje życie

Do góry stronyOffline

jeremyfisher

Post #8 Ocena: 0

2018-08-09 09:03:31 (7 lat temu)

jeremyfisher

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2018

Ja mialem troche podobna sytuacje, rezerowalem na poczatku maja a dopiero tydzien temu mialem exchange, wszystko bylo z winy solicitors developera, teoretycznie exchange powinien w moim przypadku nastapic w ciagu 4 tygodni od rezerwacji( nie wiem czy to taka odgorna zasada) a oni na okolo 2 dni przed tym terminem wyslali contract pack do mojego solicitora. Probowali ponaglac itp ale moj solicitor ich ladnie prostowal ze to ich wina, wiadomo ze wszystkie searche itp musza byc zrobione i tego nie przyspieszy. Oni tez tak ponaglaja bo wiadomo ze jak juz jest exchange to cie "maja", depozyt trafia do nich itp wiec im zalezy na jak najszybszym exchange.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2018-08-09 09:27:17 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2018-08-08 19:22:15, Marta900 napisał(a):
dzwonię i pisze do mojego solicitora a on ciagle ma coś jeszcze do sprawdzenia, agencja dzwoni do mnie i grozi wycofaniem się, czy ktoś miał kiedyś taka sytuacje? Co powinnam robić? Nie ukrywam ze jest to dla mnie duży stres i wpływa na moje życie

Dowiadujesz sie dokladnie na co czekasz i informujesz o tym agenta. Byc moze sa to jakies rzeczy, na ktore agent ma wplyw albo pogodni prawnika przeciwnej strony jesli nie dostarczono brakujacych dokumentow.

Musisz wiedziec dokladnie co opoznia proces.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #10 Ocena: 0

2018-08-09 11:13:21 (7 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Pytanko male tak przy okazji kupowania nieruchomosci w Anglii:
Czy istnieje realna mozliwosc wykupu na stale gruntu, na ktorym stoi dom (leasehold -> freehold)?
W Szkocji "leasehold" praktycznie nie wystepuje i przepisy sa nieco inne.
Nurtuje mnie tez, czy wiadomo do kogo nalezy ziemia, na ktorej stoi nieruchomosc? Tzn rozumiem przez to nie nazwe firmy, reprezentujacej wlasciciela, tylko konkretna osobe/rodzine, do ktorej ow grunt nalezy.
Dzieki z gory.
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Strona 585 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 584 | 585 | 586 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,