Str 523 z 655 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2016-07-13 09:39:21 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Porozmawiaj z brokerem, dowiesz sie na czym stoisz. Znajdz sobie jakas nieruchomosc, ktora Cie interesuje, zadzwon do agencji i zapytaj sie czy maja swojego brokera, bo chcialas z nim porozmawiac zanim cos obejrzysz.
Carpe diem.
|
TouchOfPink | Post #2 Ocena: 0 2016-07-13 10:13:15 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-05-2011 Skąd: UK |
Cytat: 2016-07-13 01:38:55, Blond18 napisał(a): Witam Jestem tu nowa ale chciałbym się zapytać czy ktoś z forumowiczów dostał kredy po roku bycia w uk.czytalam o tym trochę i wszędzie powtarza się informacja że min 3 lata.z góry dziękuję za odpowiedź My dostaliśmy kredyt na dom po moim półtorarocznym pobycie a męża pol rocznym pobycie w UK w 2013. Mieliśmy troszkę ponad 10% na depozyt (nie licząc wszystkich dodatkowych opłat przy zakupie domu). Ja pracowałam przez agencje a maz za najniższa krajowa na kontrakcie. Poradziłam sie wtedy Richmond bo myślałam ze nasz broker nas wyśmieje, ze tak szybko chcemy kupic dom bez żadnej historii kredytowej. Richmond stwierdziła, ze jest szansa i dzięki niej jestesmy posiadaczami swoich czterech kątow ![]() |
Blond18 | Post #3 Ocena: 0 2016-07-13 10:25:58 (9 lat temu) |
Z nami od: 13-07-2016 Skąd: GLASGOW |
Dziękuję bardzo, więc nadzieja jest!!!
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2016-07-13 22:15:54 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2016-07-07 20:04:24, sparky1 napisał(a): powiedzmy ze "interesowalem" sie ta opcja zakupu nieruchomosci.Jest taka mozliwosc ze bedzie sie placilo mniej niz przy wynajmie przez agencje/landlorda ale to wszystko zalezy od ceny nieruchomosci/share i wkladu wlasnego. Zazwyczaj nie masz duzego wyboru przy wyborze raty kredytu bo spoldzielnie beda chcialy maksymalnie wyliczyc twoja zdolnosc kredytowa . koszt Wynajmu jest podwyzszany co roku. W sobote ide ogladac. Nie rozumiem z tym "maksymalnei wyliczyc zdolnosc kredytowa" ? Ja mam ogolnie wyzsza, tylko ze chce na poczatek wziac wlasnie maly kredyt i najwyzej potem robic staircasting. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Craven_2 | Post #5 Ocena: 0 2016-07-14 06:22:21 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
Nalezy pamietac tylko, ze niektorych SO nieruchomosci nie da sie wykupic w calosci. Powinno to byc jednak z gory podane w broszurce. Rozumiem tez, ze zarejestrowalas sie na stronie HtB w swoim okregu i masz od nich zgode na ewentualny zakup w okreslonej lokalizacji?
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2016-07-15 13:11:10 (9 lat temu) |
No, wlasnie nie, bo przedtem nie ogladalam sie na SO. Dzis bylam w agencji, zarejestrowalam sie na stronie tego HO, tzn. czekam na jakis kod mi przysla, zebym mogla sie zarejestrowac i aplikowac. Jutro ogladam dom.
No zobacze co i jak i czy cos z tego wyjdzie. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2016-07-15 14:08:14 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie ma problemu z obejrzeniem nieruchomosci, a potem pytaniem sie HA czy zgodza sie na danego klienta. Czasami jest im tak ciezko to pchnac, ze zgadzaja sie na osoby, ktore w ogole nie pasuja do profilu.
Carpe diem.
|
Craven_2 | Post #8 Ocena: 0 2016-07-15 17:29:29 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
Zgadza sie, czasem nie ma reguly. Kiedys interesowalismy sie SO i troche pogrzebalem w tym temacie. Pamietak jak facet z agencji mowil, ze aplikacje o dom zawsze zlozyc mozesz ale oni rozpatruja je wg kolejnosci zlozenia i tylko jedna na raz i prawie zawsze to trwa wieki. Tzn jak skladasz pierwsza i sie kwalifikujesz to na reszte nawet nie spojrza. W momencie jak cos sie zmieni i wylatujesz z obiegu, na biurko trafia nastepna w kolejnosci. Itd. Przynajmniej oficjanie taka jest kolej rzeczy.
[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 15-07-2016 17:31 ] |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2016-07-15 17:36:52 (9 lat temu) |
Na razie dopeiro sie przygladam.
Ale opcja z tym dokupowaniem sobie procentu wartosci domu rozlozona w czasei mi sie podoba. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
morisroe | Post #10 Ocena: 0 2016-07-15 21:06:05 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2010 Skąd: Londyn |
Dobry wieczor wszystkim zaintersesownym tematem nieruchomosci.Minal juz ponad rok mojego SE i w koncu moge aplikowac o kredyt.Powiem szczerze ze bylem przeciwko brexitowi ale przeczucie mialem ze wyjda.Malymi krokami widac efekt ,,vote leave"i mysle ze scenariusz na ,okazje cenowe, jest coraz blizej.W mojej okolicy jest mozliwosc kupienia 3 bed maisonette z ogrodem lecz cena service charge ground rent emeregency funds to £209 na miesiac,wydaje mi sie to bardzo duzo.Ile wy placicie za swoje leasehold. Czy to jest oplata na normalnym poziomie?
|