Str 510 z 655 |
|
---|---|
violettaphotogr | Post #1 Ocena: 0 2016-05-26 20:28:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Margage, morgage...
![]() #Violujemy
|
kardam | Post #2 Ocena: 0 2016-05-26 20:35:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Cytat: 2016-05-26 08:57:44, OKKirke napisał(a): no tak tylko czy oni nie będą sprawdzać daty wyprowadzki z agencją? Jak im udowodnię, że będę mieszkała w wynajętym do 15 czerwca, skoro oddanie kluczy mam 28? Ja tylko napisałam mail, że dnia tego i tego wprowadziłam się do innego Councily i nikt nic nie kazał mi udowadniać ![]() |
kardam | Post #3 Ocena: 0 2016-05-26 20:43:15 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-05-26 17:19:25, galadriel napisał(a): Cytat: 2016-05-24 17:42:35, galadriel napisał(a): Hello, co to jest incentive? To taka w ciemno oplata i czy to to liczy sie do ogolnej kweoty, czy nie, czy co, czy jak? Czy jesli agencja proponuje swojego margage advisor, to za ta usuluge mi cos dolicza potem- przedtem? Ogolnie spotykac sie z typem, czy bez sensu skoro i tak prawdopodobie wezme morgage z mojego banku? (...) Ponawiam pytanie. Wciskaja mi wizyte u tego swojego "advisor", ze niby za darmo. Czy potem moze wyjdzie, ze jednak nie za darmo? Dwie agencje w jednej morgage advisor, w drugiej ogolnie "advisor", ze podobno on mi pomoze wyszukac ofert w sam raz dla mnie zanim jeszcze wrzuca na Rightmove. ? Zazwyczaj mortgage advisora nie pobiera opłaty za usługi id ktpredytobiorcy (zdarzają się też bardziej pazerni). Jeśli powiedzieli ci że jest za free, to jest za free. Poza tym MA rzeczywiście pomoże ci znaleźć korzystniejszy produkt ![]() |
kardam | Post #4 Ocena: 0 2016-05-26 20:47:06 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-05-26 17:43:59, Craven_2 napisał(a): Spotkac sie i pogadac nie zaszkodzi. Zobaczysz co gosc ma do zaoferowania i wtedy spytasz o koszty obslugi. Jedni kasuja stala oplate, inni maja lifetime membership a jeszcze inni nie biora nic i zadowola sie tym co odpali im bank. Dobry doradca ma swoj soft i wszytko ma w jednym miejscu (lepsze i gorsze deale) a nie lata po stronach bankow jak potluczony bo i tak niektorzy robia. Latac po stronie bankow mozesz sobie sama. Och to fakt! Przypomniales mi jak świeżo do Anglii przyjechaliśmy i chcieliśmy się zorientować w kredytach itd i trafiliśmy na takiego brokera co przy nas zaczął dzwonić do banków i pytać się na infoliniach: zarobki roczne rzędu xxx, na utrzymaniu żona, brak zobowiązań kredytowych, jaka kwotę mogą dostać? Wyglądało to komicznie i nigdy więcej tam nie poszliśmy ![]() |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2016-05-26 20:48:51 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Spoko, spoko. Siedze wlasnie w nosem w tych wszystkich stronach, od procentow... juz mi glowa peka; )
Tak wiec pomoc/ porady absolwentow kierunkow okolo- ekonomicznych, tudziez innych certyfikowanych znawcow sie przydadza; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2016-05-27 06:27:57 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2016-05-26 18:02:47, galadriel napisał(a): No dobra. To sie umowie. Wsluchaj sie w to, co bedzie mowic na poczatku. Ochy i achy o samym/-mej sobie. I w tym jest klucz. Warto, a nuz trafi sie fachowiec. My tak goscia znalezlismy i po podobnych spotkaniach oferowanych przez agencje, do niego wracamy. On nie jest powiazany z zadna agencja nieruchomosci i nie zobowiazuja go kontrakty. Owszem placimy mu jesli zdecydujemy sie wykorzystac jego posrednictwo, ale to jest cos za cos. Dzieki temu odpadlo nam to nad czym Ty teraz główkujesz. To on rozmawia z bankiem i szuka odpowiedzi, a nie my. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 27-05-2016 06:51 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Marta2509 | Post #7 Ocena: 0 2016-05-27 09:34:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
U naszego brokera sama wizyta byla za free, sprawdzenie zdolnosci kredytowej itd, danie nam roznych opcji do rozwazenia, AIP tez byl za darmo.
Platnosc byla dopiero wtedy jesli zdecydowalismy sie zeby on robil za nas cala papierologie i aplikowal o kredyt, cos okolo 150 funtow przy pelnej aplikacji a pozniej kolejne 150 przy exchange, ale zrobil za nas wszytsko, jedyne co my musielismy to przyniesc payslipy i wypelnic rubryczki z naszymi danymi. Do tego byl zawsze osiagalny przez maila i odpowiadal na wszytskie pytania, nawet te nie dotyczace bezposrednio kredytu a tez ubezpieczen itd. Ja uwazam ze warto bylo zaplacic bo wszytsko poszlo bardzo sprawnie. Kazda agencja u ktorej ogladalismy domy proponowala nam ich brokera, ale jakos nie skorzystalismy... byli za bardzo nachalni. |
kardam | Post #8 Ocena: 0 2016-05-27 17:07:22 (9 lat temu) |
My swojego brokera widzielismy raz. Przyjechal z poludnia Anglii do nas na polnoc chyba tylko po to, zeby sprawdzic czy jestesmy/istniejemy/nie jestesmy podstawieni
![]() Spotkanie trwalo cale 10 minut. Na pytanie o wartosc nieruchomosci strzelilam mu, ze bardzo nam sie podoba domm w takiej i takiej cenie. Na nastepny dzien dostalismy tylko telefon, ze ok, znalazlem kredytodawcow, ktorzy pozycza kwote na ten dom. Jakie bylo nasze zdziwienie, ze uda nam sie (i udalo!) kupic wiekszy, przestronniejszy dom, bo kazdy kalkulator na stronach bankow oraz dwoch MA w bankach podawalo kwote do pozyczenia o 20-30tysi mniejsza niz potrzebowalismy, wiec myslelismy, ze wezmiemy mniejszy domek ![]() Dalsza wspolpraca byla mailowo-telefoniczna i bez zadnych zastrzezen, bardzo szybko, sprawnie wszystko zalatwial. My mamy kredyt powiazany z Help To Buy. Teraz zalatwiam odnawienie go. W sumie zaznaczylam wczoraj online jaki deal wybieramy, dzis przyszedl mail z dokumentami do podpisu elektronicznego i po zawodach. Dwa lata temu oprocentowanie 3.09 dla LTV 75, dzis juz tylko 1.97, co daje nam mozliwosc nadplacania kredytu i byc moze zlikwidowania za dwa lata polowy HtB ![]() |
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2016-05-27 17:35:57 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
my placilismy 5stow za doradce niby jest dozywotni i to jest plus ale przy nie duzym kredycie sam nie wiem czy warto ogolnie jestem zadowolony z terminu i prowadzenia sprawy udalo sie wszystko domknac w 6 tygodni dzisiaj odebralismy klucze do naszego domu dzieki serdeczne za pomocne odpowiedzi
![]() |
kardam | Post #10 Ocena: 0 2016-05-27 18:23:07 (9 lat temu) |
Nasz byl za darmo, tzn wzial tylko honorarium od banku
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kardam 27-05-2016 18:28 ] |