Str 51 z 655 |
|
---|---|
april47 | Post #1 Ocena: 0 2009-11-13 13:25:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2009 Skąd: luton |
Witam. Pytanie do Richmond. Jeśli możesz na 48 stronie napisałam kilka pytań, co do których nie jestem pewna. Ciekawa jestem Twojej opinii.
|
slonecz | Post #2 Ocena: 0 2009-11-17 15:18:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
Cytat: 2009-11-12 21:28:44, winadu napisał(a): Mialem podobna sytuacje w ubieglym roku. Dwa razy podbili mi cene, To troche jak hazard , nie mozesz im pokazac , ze za bardzo Ci zalezy. Nie oskarzam nikogo , ale roznie to bywa w zyciu. Na szczescie mi sie udalo i domek kupiony. Zycze powodzenia i zachowaj zimna krew. ps pamietaj , ze nawet jak zaakceptuja Twoja oferte, to do momentu Exchange of contracts, ktos zawsze moze Cie przebic. Takie sa uroki repossesed. no i dzis oddzwonili .w czwartek wyszedl w gazecie Public Notice ,ja odrazu podbilam cene a agencja dzis do mnie oddzwonila ze bank zostaje przy pierwotnym kupujacym bo moja oferta nie byla duzo wyzsza od tego pierwotnego i ze on juz kredyt zalatwia itd. no coz dziwi mnie tylko fakt ze musialam czekac od czwatrku na decyzje z banku...o ile bank wiedzial w ogole o mojej ofercie bo telefonicznie podbilam bez pisania zadnych formalnych pism... [ Ostatnio edytowany przez: slonecz 17-11-2009 15:19 ] |
BedANDBreakfast | Post #3 Ocena: 0 2009-11-20 22:16:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2008 |
@april
Mialem podobna sytuacje jak Ty. Domy w dobrych okolicach (szczegolnie w poblizu porzadnych szkol) "ida" jak swieze buleczki. Podobno ceny domow nowo-wprowadzanych na rynek sa bardziej realistyczne niz pare miesiecy temu. Mozliwe wiec ze oferta, z ktora przyszlas do agencji, jest zadecydowanie za niska w przypadku niektorych nieruchomosci i pracownicy agencji Cie zbywaja...sam nie wiem, ciezko powiedziec. A moze warto podkreslic, ze nie jestes w tzw. lancuchu (zakladam, ze wynajmujesz i mozesz stosunkowo szybko sie przeprowadzic) ? Ja po paru nieudanych ofertach, "zaprzyjaznilem" sie z milymi paniami z jednej agencji (oczywiscie nieruchomosci ![]() Jesli nie jestes zadowolona z agencji i uwazasz, ze cos jest nie tak po prostu ich zmien. Czesto sprzedajacy wstawiaja domy do 2 czy 3 agencji. Aha i zanim zaczniesz negocjacje umow sie z kilkoma brokerami (wazne by byli "whole market" i "no fees" ![]() Pomocne stronki internetowe, wybaczcie jesli sie powtarzaja: oczywiscie rightmove.co.uk www.upmystreet.co.uk - wszystko o Twojej okolicy, ceny nieruchomosci, council tax, ostatnio sprzedane nieruchomosci przemoc, itd. www.nethouseprices.co.uk - ceny transakcji z land registry www.moneysavingexpert.com/mortgages/ - poradnik odnosnie hipotek www.environment-agency.gov.uk/homeandleisure/floods/default.aspx www.propertysnake.co.uk - przydatne w negocjacjach Jak cos mnie sie przypomni to od razu wrzuce. Tyle ode mnie. Powodzenia dla tych co wciaz szukaja a wielkie dzieki dla Was wszystkich za cenne rady w tym watku. Bardzo duzo sie dzieki Wam nauczylem. Dobranoc. |
april47 | Post #4 Ocena: 0 2009-11-24 08:14:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2009 Skąd: luton |
Bardzo wielkie dzięki za podpowiedzi.To naprawdę czyni wiele dobrego.Wciąż śledzę tą stronkę i będę w kontakcie.
|
Aniababy | Post #5 Ocena: 0 2009-12-04 15:54:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2009 Skąd: Leicester |
Hej!! Jestem nowa forumowiczka
|
|
|
Aniababy | Post #6 Ocena: 0 2009-12-04 16:09:47 (15 lat temu) |
Szczerze,to jestem na drodze do zakupu mojego wlasnego kata w U.K. Przyznam,ze droga jest ciezka,zwlaszcza,ze dom,ktory mamy na uwadze jest "reposesed" czyli z dodatkowa mozliwoscia(ryzykiem) pojawienia sie lepszej oferty,ktora moze pokrzyzowac plany nawet w 27 dniu "legel works" czyli praktycznie w przedostatnim dniem od wymiany kontraktow,ktore rzekomo powinny byc podpisane w przeciagu 28 dni. UFFFF!!!! Co za stres towarzyszy kazdego dnia. W biegu od drzwi morgage adviser'a do banku w celu kompletacji historii adresow itp.... Ogolnie to dzisiaj jest 7 dzien od kiedy solicitor zaczal pracowac nad moja sprawa. Dzisiaj rano dostalismy telefon z agencji,ktora tak poza nawiasem olewa nas na maxa,iz maja lepsza oferte. Dosyc sporo,bo o 3000 funtow,wiec to boli!!! Ale dom jest wart uwazam do 110000,iz jest w doskonalym stanie(wooden floor,toaleta na dole,consrwatorium i duzy ogrod, ma zaledwie 5 lat). Powiem Wam,ze to jest chyba jeden z najgorszych dni w moim zyciu
![]() |
Aniababy | Post #7 Ocena: 0 2009-12-04 16:13:37 (15 lat temu) |
przepraszam wszystkich ,jezeli brakuje wam jakis informacji lub skacze po temacie ale dzisaj mam takie nastawienie i mentlik w glowie,ze chcialabym sie z kims podzielic moim doswiadczeniem z za razem wyzlic i wszystko krece .....
![]() |
Aniababy | Post #8 Ocena: 0 2009-12-04 16:44:29 (15 lat temu) |
Czytalam wypowiedzi od "Slonecz" i znajduje sie obecnie wtej samej sytuacji jak jak. Z tego co wiem,to jest nie co skomplikowane ale ja mam dodatkowe zrodlo z pewnej agencji solcitorow tj "move with us" coveyancing agency, gdzie maja pewne informacje dotyczace (akurat w tym przypadku mojej, nie wiem vczy wszystkich)posiadlosci. Dokladnie poznalam te agencje kiedy przedlozylam moja pierwsza oferte estate agen "walker",ktora sie nie kwapila poinformowac mnie czy moja oferta zostala zaakceptowana i wtedy zadzwonil do mnie agent(chyba nie moge podac imienia ale dobry i pomocny , ale jak komus potrzeba to dajcie namiary i wam podam wszystko),ktory mnie poinformowal ,ze moja oferta zostala zaakceptowana. Oczywiscie jest to osoba,ktora dealuje z ludzmi i poleca swoj znany zespol solicytorow ale to mi wiele pomoglo,gdyz przy reposesion wszystko musi isc w miare szybko i skutecznie. Oczywiscie wzielam jego usluge ,gdyz sa sprawdzeni(potwierdzone przez mojego doradce finansowego)i w taki sposob mam dodatkowa nozke ,ktora kopie w tylek niezetelna agencje,ktora mnie olewa.
|
Aniababy | Post #9 Ocena: 0 2009-12-04 16:59:02 (15 lat temu) |
Nie wiem czy slusznie ale czasem uwazam,ze nie za bardza lubia dealowac z polakami? "Walker" moja agencja od poczatku mnie traktowali jakby nie byli zainteresowani byli sprzedaza. Ogolnie niejaki G. Human zchowal sie jak kretyn ,w chwili kiedy sie dowiedzial,ze wiem o zaakceptowaniu mojej oferty z innego zrodla i ze mam juz nagranego solicitora i financial adviser'a (oczywiscie nie z jego super szybko dzialajacej agencji). Zaczal od slow: " co tez Pani narobila??!!!" Oni sa bardzo drodzy.... Uniosl sie niesamowicie. Dalam mu namiary na mojego solicytora, po czym po 5 minutach oddzwonil z przeprosinami i ze slowami:" przepraszam ,wiem,ze nie powinienem..... Moze sa troczke drozsi ale dobrzy i sprawdzeni..." Jedno slowo mi sie rzucalo na usta " Dupek"
![]() |
Andy10 | Post #10 Ocena: 0 2009-12-09 11:38:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam,3 lata temu otwierajac ten temat chcialem przyblizyc problematyke zwiazana z kupnem domu, nie zdawalem sobie sprawy, ze az tak wiele osob bedzie zainteresowanych tym tematem, niedlugo po uruchomieniu topicu, wiele osob chcialo sie ze mna skontaktowac, przysylajac 20-30 meili dziennie i zdajac dziesiatki pytan przez komunikator internetowy, z czasem stalo sie to uciazliwe i zajmowalo mi kilka godzin dziennie po powrocie z pracy, postanowilem wycofac sie z aktywnego udzialu w temacie, zreszta do dzis otrzymuje kilka meili w miesiacu z podobnymi pytaniami, sorry ale nie jestem prawnikiem, agentem nieruchomosci czy brokerem zajmujacym sie kredytami hipotecznymi i poprostu czasem nie znam odpowiedzi na wasze pytania jestem amatorem, ktory kupil dom w Anglii.
Richmond dziekuje, jestem pod wrazeniem twojej kompetencji, dziekuje tym ktorzy kupili domy dzieki mojej czesciowej pomocy i przyslali mi zdjecia swoich domow po kupnie i zagospodarowaniu, gratulacje pomyslowosci w urzadzaniu. Zamierzam w najblizszch dniach zalozyc nowy topic o nazwie (ubezpieczenia na zycie w Angli po polsku)w ktorym bede przyblizal tematyke ubezpieczen zyciowych, od historii ubezpieczen w starozytnosci po czasy wspolczesne, opisze rozne rodzaje ubezpieczen zyciowych, mysle,ze temat ten tez jest interesujacy, postaram sie odpowiedziec na pytania zainteresowanych, zapraszam. Z okazji zblizajacych sie za 2 tygodnie Swiat, skladam wszystkim zyczenia spokojnych, pelnych ciepla Swiat Bozego Narodzenia, pozdrawiam z Birmingham, Andrzej (Andy) the future starts today
|