Sprzedajesz, kupujesz nowy, mieszkasz na "placu budowy".
Str 498 z 655 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2016-04-05 18:53:57 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Sprzedajesz, mieszkasz w wynajmowanym, kupujesz, remontujesz. Omijasz dodatkowe stamp duty.
Sprzedajesz, kupujesz nowy, mieszkasz na "placu budowy". Carpe diem.
|
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2016-04-05 21:21:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ok podjechalismy z dzewczyna pod ta chate dzsiaj z zewnatrz zrobila nawet wrazenie ale podchodzac do srodka oboje wybuchnelismy smiechem ze w agencji maja jakis magiczny aparat ktory robi zaczarowne zdjecia na ktorych kuchnia i reszta pomieszczen wygladaly na 2 x wieksze
patrzac na ceny tych domkow na przestrzeni ostatnich lat (nigdzie nie moge znalezc jak stare sa) mam wrazenie ze ktos na boomie je wybudowal i opchna po zawyzonych cenach 90-96 kola to taka srednia cena mozna wywnioskowac pierwsza mysl: nie damy wiecej jak 95 ale pozniej wrocilem do chaty przeliczylismy metry kwadratowe i porownalismy to z chata w ktorej obecnie mieszkamy sa to takie typowe szeregowe domki angielskie cagnace sie przez 500metrow dlugosci jeden przy drugim okazalo sie ze niby wieksze z zewnatrz wzualnie sa mniejsze o 4m na salone i 4 m w kuchni za to ceny w raczej kiepskich dzielnicach srednio 100-110f wyglada to troche tak jakby kazdy kto obejrzy ta chate czul sie oszukany z tym co widzial na zdjeciach dzelnica wyglada na spoko obok jest duzy parke do pracy mam 10 minut drogi wiec jutro po obejrzeniu jesl nie wypadnie zaden trup z szafy zlozymy oferte 102k wiecie moze gdzie moge sprawdzic rok wybudowania domu? najwczensiejsza zarejestrowana sprzedaz na zoopli to 96r ale sa chyba starsze co? jak mam kupic jakas 80letnia padake to wole minimalnie przeplacic i wiedziec ze dachu nie bede musial za chwile wymieniac [ Ostatnio edytowany przez: cris82 05-04-2016 21:25 ] |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2016-04-05 21:44:29 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cris, z opisu okolicy i przekroju nie wyglada to na takie spoko (wiele lokali socjalnych, duzo bezrobotnych i z podstawowymi pracami).
Cena jak ze 2- bed dosc wysoka, sporo do zrobienia w srodku i dookola. Wybierzcie sie kilka razy, zwlaszcza w piatkowe i sobotnie wieczory ![]() |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2016-04-05 21:57:00 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
hehe ziomek ale to jest Leicester
![]() ![]() powiedzialbym ze to wysoko gdybym przez ostatnie pol roku nie ogladal codziennie chat na portalach I wiem co mozesz kupic za te pieniadze dobre "lepsze" chaty zaczynaja sie od 130tys a to dla mnie juz spora roznica ta okolica jest troche specyfczna z jednej strony sa wlasnie jakies takie bloke gdzie pewnie mieszka duzo patoli hehe ale jest jakis dystans a jak wlaczysz street wiew to mozna zobaczyc ze to calkiem przyzwoite osiedle watpie zeby ludzie sobie dali tez na glowe wejsc ale wszystko wyjdzie w praniu ... jutro zobaczymy co I jak poniedzialek mam wolny to moglbym nawet uderzyc bezposrednio do banku jezeli mam upatrzony kredyt 2.60% offset Barclays lepiej isc do banku czy wziac ten kredyt przez brokera w agencji ? ostatne pytanie czy moge go zamienic na fix w dowolnym okresie? |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2016-04-05 22:23:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
To zamiast sie pchac z wlasnej woli w taka okolice, to warto dorzucic troche, czy rozszerzyc zakres poszukiwan?
To, co uda sie zyskac na cenie domu, mozna stracic na ubezpieczeniu, naprawach auta czy okien i drzwi, wlasnym spokoju. Ot, np. http://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/38996060?search_identifier=01aadc7b7905d8dc879527f102ccb28d Obecnosc innych nacji nie musi byc zla, problemem jest przestepczosc, ilosc zgloszen. Co do kredytu,jesli macie dobry cs, mozna probowac od razu w banku, jesli sie nie uda, to wtedy broker, by podpowiedzial, ktory bank/building society udzieli pozyczki. |
|
|
agarudii | Post #6 Ocena: 0 2016-04-05 22:23:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2016-04-05 17:14:24, rozwazna napisał(a): Witam. Prosze o porade .Kupilismy nasz pierwszy dom w Uk semi-detachated 3 lata temu.Teraz chcielibysmy kupic dom wolnostojacy z garazem i nie wiem co zrobic bo najpierw chcemy kupic dom a w tym mieszkac i sobie ten nowokupiony wyszykowac. Ale jak kupuje i biore kredyt to musze podac ze pod wynajem czy jak ? i teraz musze nowy kredyt wziasc czy do tego dobrac sobie na depozyt ? da sie tak wogole ? Ten pierwszy chce sprzedac i kasa ktora zostanie z nadplaty rat np 20 tys funtow splacic pozyczke nie wiem jak to zrobic by wyszlo jak najmniej kosztow ? mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie ![]() my mamy podobna sytuacje, tylko nie chcemy sprzedawac mieszkania w ktorym mieszkamy. musisz miec pieniadze na depozyt, prawnikow i 3% wartosci nowego domu na podatek ( jesli sprzedasz dom w 18miesiecy, od zakupu nowego, wtedy podatek ci zwroca). kredyty mozesz miec dwa residental ( wszystko zalezy od twojej zdolnosci kredytowej). [ Ostatnio edytowany przez: agarudii 05-04-2016 22:25 ] Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
mierzwin | Post #7 Ocena: 0 2016-04-06 16:05:08 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2010 Skąd: London |
Cytat: 2016-04-05 17:14:24, rozwazna napisał(a): Witam. Prosze o porade .Kupilismy nasz pierwszy dom w Uk semi-detachated 3 lata temu.Teraz chcielibysmy kupic dom wolnostojacy z garazem i nie wiem co zrobic bo najpierw chcemy kupic dom a w tym mieszkac i sobie ten nowokupiony wyszykowac. Ale jak kupuje i biore kredyt to musze podac ze pod wynajem czy jak ? i teraz musze nowy kredyt wziasc czy do tego dobrac sobie na depozyt ? da sie tak wogole ? Ten pierwszy chce sprzedac i kasa ktora zostanie z nadplaty rat np 20 tys funtow splacic pozyczke nie wiem jak to zrobic by wyszlo jak najmniej kosztow ? mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie ![]() Ja bym zrobil to tak: zrobic remortgage na starym domu na jak najnizsze LTV, na LTB (Let to Buy) tylko tracker, najlepiej interest only wtedy rata bedzie niska. Z wyciagnietej kasy kupic drugi domu jako residental, i wplacic wszystko co macie na depozyt. Po zakupie zrobic remont na karty kredytowe. Po remoncie sprzedac pierwszy dom, splacic karty, i odzyskac extra 3% stamp duty. Simples ![]() Tylko biorac pod uwage fees itp nie wiem czy po prostu nie bedzie latwiej, jak napisala Richmond, zeby sprzedac i wynajac cos na czas remontu. [ Ostatnio edytowany przez: mierzwin 06-04-2016 16:06 ] |
mierzwin | Post #8 Ocena: 0 2016-04-06 16:11:55 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2010 Skąd: London |
Cytat: 2016-04-05 22:23:50, agarudii napisał(a): Cytat: 2016-04-05 17:14:24, rozwazna napisał(a): Witam. Prosze o porade .Kupilismy nasz pierwszy dom w Uk semi-detachated 3 lata temu.Teraz chcielibysmy kupic dom wolnostojacy z garazem i nie wiem co zrobic bo najpierw chcemy kupic dom a w tym mieszkac i sobie ten nowokupiony wyszykowac. Ale jak kupuje i biore kredyt to musze podac ze pod wynajem czy jak ? i teraz musze nowy kredyt wziasc czy do tego dobrac sobie na depozyt ? da sie tak wogole ? Ten pierwszy chce sprzedac i kasa ktora zostanie z nadplaty rat np 20 tys funtow splacic pozyczke nie wiem jak to zrobic by wyszlo jak najmniej kosztow ? mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie ![]() my mamy podobna sytuacje, tylko nie chcemy sprzedawac mieszkania w ktorym mieszkamy. musisz miec pieniadze na depozyt, prawnikow i 3% wartosci nowego domu na podatek ( jesli sprzedasz dom w 18miesiecy, od zakupu nowego, wtedy podatek ci zwroca). kredyty mozesz miec dwa residental ( wszystko zalezy od twojej zdolnosci kredytowej). [ Ostatnio edytowany przez: <i>agarudii</i> 05-04-2016 22:25 ] My tak dokladnie zrobilismy, tylko ze dwa kredyty Residental nie sa najlpesza opcja, bo musisz prosic o Consent to let na pierwszym i nie wiadomo czy dadza taki na caly okres kredytu. My zrobilismy tak ze stare mieszkanie zrobilismy LTB (Let to Buy), taki sam kredyt jak BTL tylko ze my "wynajmujemy zeby kupic". Podczas remortgage na LTB wyciagnelismy wszsytko co sie dalo aby zostalo 30% wkladu, i udalo na sie uzbierac 30% na residental, wiec dwa kredyty raty nie byly jakies straszne. Dom nowy byl do remontu wiec po completion na dwoch kredytach , mieszkalismy przez 2 miesiace w starym mieszkaniu, jak tylko mozna bylo sie wprowadzic to tak zrobilismy i remontujemy dalej, a mieszkanie nr1 jest juz wynajete. |
agarudii | Post #9 Ocena: 0 2016-04-06 16:55:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
jezeli masz kredyt residental, to nie musisz nikogo o nic prosic.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2016-04-06 18:26:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Dokladnie. Agarudi pisala o sytuacji, gdy masz dwa kredyty residential i nie zamierzasz wynajmowac pierwszej nieruchomosci, ale musisz miec zdolnosc na oba. W kazdym innym przypadku consent to let albo remortgage na BTL.
Carpe diem.
|