MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 497 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 496 | 497 | 498 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 497 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gotman25

Post #1 Ocena: 0

2016-04-05 13:35:20 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Tak wiem ze moge zrobic online.
Juz mi nawet przyslali list ze sie zbliza czas chociaz sam juz analizowalem to 2 miesiace temu.

Zawsze wszystko analizuje jak siedze w pracy :) a jak siedze w pracy to nie mam wszystkich dokumentow np numeru konta czy mortgage.
A jak wroce do domu to zawsze jest cos innego do zrobienia :D

Nie wiem tez czy online mi pozwoli pobawic sie wszystkimi opcjami w stylu co jesli wplace £5k, £10k, £15k co jesli na tyle albo tyle lat kredyt.
Dodatkowo bede mogl sie zapytac od razu co jesli bede chcial wynajac:)

[ Ostatnio edytowany przez: gotman25 05-04-2016 13:36 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-04-05 13:40:52 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Online nie mozesz zmienic okresu kredytowania, zeby zmienic okres kredytowania, trzeba przejsc od nowa sprawdzenie zdolnosci. Kiedys mozna bylo, ale zmienili to dwa lata temu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #3 Ocena: 0

2016-04-05 13:48:47 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

No widzisz Richmond ty to jestes jednak kopalnia wiedzy.

No wiec mnie musza sprawdzic jeszcze raz:)
Zostaje wycieczka do banku i rozmowa

Jest jeszcze jedna mozliwosc:
Nie robic nic i przejsc na variable na ten okres
albo
splacic kredyt.
Ale jak splace kredyt to nie bede mial gotowki na wybudowanie domu.
A wole tutaj operowac gotowka szczegolnie ze dom przyjedzie w czesciach gdzies z europy.
A kredytowanie tego to juz nie bedzie takie proste, bo to nie bedzie typowa budowa w etapach.
No jakies tam sa ale az takie jak w standardowym domu.

Edit.
No chyba ze z tego nic nie wyjdzie(budowy). Narazie masa rozmow, ustalen i zbierania wszystkiego

[ Ostatnio edytowany przez: gotman25 05-04-2016 13:50 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-04-05 14:06:05 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Tracker bedzie lepszy niz SVR (4.74%), tylko sprawdz czy nie ma oplat za wczesniejsza splate, ale z tego co widze na stronie Santandera, to nie ma.

Jak juz zalatwisz to co chcesz z domem, to mozesz poprosic o consent to let w Santander albo zmienic kredyt na BTL, zalezy co bedzie tansze w danym momencie.

A jak nic nie wyjdzie z domu, to mozesz zostac na trackerze lub zmienic sobie na fix, jak uznasz za stosowne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

JagnaZ

Post #5 Ocena: 0

2016-04-05 14:39:51 (9 lat temu)

JagnaZ

Kobieta

Z nami od: 23-10-2012

Hej, można zapytać kto będzie Ci robił ten dom w częściach? Szukam wykonawcy i myślałam tez o takiej opcji

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #6 Ocena: 0

2016-04-05 16:22:15 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Hej, kto bedzie mi robil to ja sam jeszcze nie wiem:)
Dluuuuga jeszcze droga.

Znalazlem pare firm w polsce, niemczech, holandii, szwecji, dani.

Wszystko zalezy co i gdzie uda sie ustalic.

Cena, wykonczenie, materialy, projekt, energooszczednosc, rozwiazania.

Ja zawsze probuje cos "ugrac".
Kupic to nie jest problem.

Ogladam, negocjuje, rozmawiam
-cene
-koszt przewozu kto jak pozwolenia itp
-montazu, kto, jak, gdzie itp
-budujac dom mozesz odliczyc VAT na materialy budowlane. Moga byc zakupione poza UK. Faktury powinny byc imienne, wiec skoro oni kupuja by zbudowac elementy co zrobimy zeby byly na moje imie:)

Jedna z opcji np. Firmy nie ma na rynku angielskim, jest mozliwosc otworzenia im rynku.
Ja kupuje dom a oni montuja, przywoza na wlasny koszt.
Ja za to robie "show house". Moga sie oglaszac, czy jak maja klienta to ja im udostepnie/wpuszcze potencjalnych kupujacych zeby mogli obejrzec.
Bede monitorowal zurzycie energii, jak dom sie zachowuje tutaj w tym klimacie itp.

Pytanie co trzba bedzie zmienic, co na to tutaj powiedza, ile zmian trzeba bedzie dokonac w projekcie.

Znajomy dyrektor u mnie z firmy buduje tez dom blisko standardu passywnego.
Ma jakies kontakty i ma mi dac do instytucji ktore "dusza" za tym rodzajem domow.
Moze tam cos sie "ugra" jakos pomoga beda pilotowac.

Gdzies tam czytalem ze celem bylo aby domy budowane w UK od 2016 byly bliskie temu standardowi energooszczednosci, no ale daleka jeszcze droga.

Powiedzial ze moglby byc fajny temat dla BBC, albo jakis mediow
w stylu emigranci, nowczesne budownicto, wykorzystywane technologie.

To bedzie/jest mysle jeden z wiekszych moich projektow. I ten dom ma mi juz wystarczyc na 20 lat. No chyba ze sie z tego business zrobi:)
Marzy mi sie aby dom byl samowystarczalny no ale to wszystko zalezy od kosztow.

Wpisz dom modulowy, pasywny, modular house, passive house

[ Ostatnio edytowany przez: gotman25 05-04-2016 16:55 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2016-04-05 17:12:49 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

heja
jakos tak sie zlozylo ze dzisiaj na przerwie przedzwonilem do jednej agencji i jutro na 17.30 idziemy z dziewczyna obejrzec chate

http://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/39926071?search_identifier=c8c39a84406c3d2a16ce8255b432234d#2WcU2AT23Y59h6r2.97

freehold
no chain
110k
sprzedana poprzenio za 97tysiecy w 2007 ale kiedys przegladalem jakis wykres i wiem ze w tym okresie ceny byly napompowane jak balon jak dali 97 to pewnie nie zejda duzo podoba mi sie na zdjeciach chociaz przy pozostalych domach wyglada jak chatka dla mrowek hehe :) ale jak sie wlaczy ten wirtualny podglad to widac ze okolica spokojna nowe domki na remont tez duzo by raczej nie poszlo jest jakas strona gdzie mozna latwo sprawdzic w jakiej cenie sprzedawaly sie te domy np te dwa obok tej wystawionej ?

Do góry stronyOffline

rozwazna

Post #8 Ocena: 0

2016-04-05 17:14:24 (9 lat temu)

rozwazna

Kobieta

Z nami od: 21-04-2012

Witam. Prosze o porade .Kupilismy nasz pierwszy dom w Uk semi-detachated 3 lata temu.Teraz chcielibysmy kupic dom wolnostojacy z garazem i nie wiem co zrobic bo najpierw chcemy kupic dom a w tym mieszkac i sobie ten nowokupiony wyszykowac. Ale jak kupuje i biore kredyt to musze podac ze pod wynajem czy jak ? i teraz musze nowy kredyt wziasc czy do tego dobrac sobie na depozyt ? da sie tak wogole ? Ten pierwszy chce sprzedac i kasa ktora zostanie z nadplaty rat np 20 tys funtow splacic pozyczke nie wiem jak to zrobic by wyszlo jak najmniej kosztow ? mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie :)

[ Ostatnio edytowany przez: rozwazna 05-04-2016 17:15 ]

Uzależniona od MW.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2016-04-05 17:27:32 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2016-04-05 17:12:49, cris82 napisał(a):
jakas strona gdzie mozna latwo sprawdzic w jakiej cenie sprzedawaly sie te domy np te dwa obok tej wystawionej ?

Zoopla ;-) Na gorze masz house prices. Moze wyszukac value i wtedy pokaze Ci cala ulice po numerach i ceny za ile sprzedaly sie te, o ktorych masz dane. Druga opcja, to szukasz po sold prices i sortuje Ci po nieruchomosciach, ktore sprzedaly sie ostatnio.
Cytat:

2016-04-05 17:14:24, rozwazna napisał(a):
Witam. Prosze o porade .Kupilismy nasz pierwszy dom w Uk semi-detachated 3 lata temu.Teraz chcielibysmy kupic dom wolnostojacy z garazem i nie wiem co zrobic bo najpierw chcemy kupic dom a w tym mieszkac i sobie ten nowokupiony wyszykowac. Ale jak kupuje i biore kredyt to musze podac ze pod wynajem czy jak ? i teraz musze nowy kredyt wziasc czy do tego dobrac sobie na depozyt ? da sie tak wogole ? Ten pierwszy chce sprzedac i kasa ktora zostanie z nadplaty rat np 20 tys funtow splacic pozyczke nie wiem jak to zrobic by wyszlo jak najmniej kosztow ? mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie :)

Bedzie Cie to duzo kosztowac.

1. Prosisz o consent to let na obecna nieruchomosc, wystepujesz o nowy kredyt na nowa nieruchomosc i mowisz, ze stara bedzie wynajeta i masz consent to let. Po przeprowadzce sprzedajesz stara nieruchomosc.

2. Nie bierzesz consent to let i wtedy bank sprawdza czy masz zdolnosc kredytowa na dwie nieruchomosci/dwa kredyty.

W obu przypadkach zaplacisz ekstra stamp duty 3%, ktore mozesz odzyskac jesli sprzedasz pierwsza nieruchomosc w ciagu 3 lat. I w obu przypadkach musisz sprawdzic jaka jest opcja nadplaty kredytu, zeby nie zaplacic kary, jak sobie nadplacisz ten drugi kredyt na nowy dom, po sprzedazy pierwszego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

rozwazna

Post #10 Ocena: 0

2016-04-05 18:28:56 (9 lat temu)

rozwazna

Kobieta

Z nami od: 21-04-2012

Dziekuje Richmond. Jak to inaczej zrobic zeby bylo dobrze ,moze ja to zle pomyslalam? macie jakies inne pomysly ?
Uzależniona od MW.

Do góry stronyOffline

Strona 497 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 496 | 497 | 498 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,