Str 483 z 655 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2016-02-10 18:20:15 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak ma dwa lata accounts z limited, to nie ma potrzeby rzuac sie na etat. Potrzebuje tylko normalnego brokera, co to nie wymysla glupot i jest darmowy.
Carpe diem.
|
Post #2 Ocena: 0 2016-02-10 18:39:40 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2016-02-10 20:38:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Hej
Czytalem rozne historie osob ktore dostaly aip a pozniej mialy problem z dostaniem kredytu w tym samym banku (rozumiem dlaczego) Ale pytanie jest teoretyczne idac do banku NP po kredyt na 10lat I niedostajac go ktos mi zaproponuje " na 10lat nie dostaniesz ale name 20 mozemy ci DAC juz jutro"? Podoba mi sie ta opcja na 10lat ale jak mialbym przez to nie dostac kredytu to wole aplikowac o dluzszy termin wlasnie wolalbym chyba wziac kredyt bezposrednio w banku I wiedziec czy dostane czy nie odrazu bez aip Zmienilem zdanie I jednak nastawilbym sie name: 60-70tys pozyczki Depozyt 35tys Kredyt to life time offset 2.6% 450f oplaty zakladajac ze to off set jest bez roznicy a nawet lepiej jesli wezme na 20lat?(no dostane bez problemu) a Bede mogl nadplacac I skracac okres kredytowania Jack mi sie tylko podoba Jo? |
seba15 | Post #4 Ocena: 0 2016-02-10 22:22:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2016 Skąd: Londyn |
Dziekuje za odpowiedzi.
Richmond, tak mam tylko Agreement in Principle wiedz zadnych dokumentow jeszcze nie sprawdzali. Idac do banku chcialem sie upewnic co beda wymagali gdyz mam/mialem dwa warianty. 1. nie beda chcieli kontraktu tylko payslipy ( jak pani w banku twierdzi) to jest dobrze. 2. jak chca kontrakt to zmieniam robote na permanent, czekam 6 mcy i dzialam. Biorac pod uwage co w Natwescie powiedziala wybralem wariant 1. Pozostaje tylko nurtujaca kwestia ktora tez poruszyl Tomaszzet ,,Wiedzą co powiedział, ale nie koniecznie muszą o tym pamiętać gdy przyjdzie co do czego. ,, i nie beda bo kto inny bedzie rozpatrywal aplikacje. Jakie wy macie doswiadczenie, czy musieliscie przedstawiac umowy o prace czy tylko sprawdzali payslipy ? |
tomaszzet | Post #5 Ocena: 0 2016-02-10 23:08:39 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2016-02-10 20:38:48, cris82 napisał(a): Hej Czytalem rozne historie osob ktore dostaly aip a pozniej mialy problem z dostaniem kredytu w tym samym banku (rozumiem dlaczego) Ale pytanie jest teoretyczne idac do banku NP po kredyt na 10lat I niedostajac go ktos mi zaproponuje " na 10lat nie dostaniesz ale name 20 mozemy ci DAC juz jutro"? Podoba mi sie ta opcja na 10lat ale jak mialbym przez to nie dostac kredytu to wole aplikowac o dluzszy termin wlasnie wolalbym chyba wziac kredyt bezposrednio w banku I wiedziec czy dostane czy nie odrazu bez aip Zmienilem zdanie I jednak nastawilbym sie name: 60-70tys pozyczki Depozyt 35tys Kredyt to life time offset 2.6% 450f oplaty zakladajac ze to off set jest bez roznicy a nawet lepiej jesli wezme na 20lat?(no dostane bez problemu) a Bede mogl nadplacac I skracac okres kredytowania Jack mi sie tylko podoba Jo? A co za roznica czy 10 czy 20 lat kredyt, skoro i tak pewnie po 2-5 latach bedziesz szukal innego kredytu na kolejnych kilka lat stalego oprocentowania? Przy okazji bedzie mozliwosc zmniejszyc poziom zadluzenia dokonujac splaty czesci z zaoszczedzonych pieniedzy? Cytat: 2016-02-10 22:22:48, seba15 napisał(a): ... Jakie wy macie doswiadczenie, czy musieliscie przedstawiac umowy o prace czy tylko sprawdzali payslipy ? Payslipy za 3 miesiace musielismy pokazac. *** Moj nos powiedzial mi, ze bank nie jest jedyna instytucja sluzaca kredytowaniu inwestycji. Juz pisalem wczesniej... Jakis czas po uzyskaniu kredytu bylem w banku i zaproponowano mi spotkanie. Pomyslalem, ze moze cos wymysla i ... Kicha. Pani skapitulowala, bo nie mogla znalesc oferty na poziomie tej, ktora wybralismy u doradcy finansowego. Malo tego, okazalo sie, ze przy okazji sprawdzila doglebnie nasza zdolnosc kredytowa zostawiajac spory slad w "papierach" mimo, ze uslyszala wyraznie na poczatku, ze warunkiem rozmowy jest powstrzymanie sie od babrania w naszej historii kredytowej. To moze byc metoda na zatrzymanie klienta. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 10-02-2016 23:33 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2016-02-11 07:07:15 (9 lat temu) |
Jest roznica jesli kredyt nie jest duzy to niekoniecznie oplaca sie go odnawiac a w tej ofercie wszystkie oszczednosci zmniejszaja odsetki i mozesz go dowolnie nadplacac
Ale bardziej chodzilo mi o sama decyzje przeznania kredytu bo chyba jest roznica jesli bede aplikowac o kredyt w tej samej kwocie na 5 lat lub 25? |
tomaszzet | Post #7 Ocena: 0 2016-02-11 07:15:15 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Wydluzenie okresu kredytowania wpływa na Twoją zdolność kredytową dzięki zmniejszeniu miesiecznego obciazenia ratą.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2016-02-11 08:09:54 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-02-11 07:07:15, cris82 napisał(a): Jest roznica jesli kredyt nie jest duzy to niekoniecznie oplaca sie go odnawiac a w tej ofercie wszystkie oszczednosci zmniejszaja odsetki i mozesz go dowolnie nadplacac Ale bardziej chodzilo mi o sama decyzje przeznania kredytu bo chyba jest roznica jesli bede aplikowac o kredyt w tej samej kwocie na 5 lat lub 25? Od razu na etapie wniosku doradca lub broker doradzi Ci na ile wziac ten kredyt. Jak bedziesz bral offset, to nie musisz go nawet nadplacac, tylko trzymac pieniadze na koncie, ktore niweluje odsetki. W ten sposob zawsze masz ta gotowke do dyspozycji, a rownoczesnie minimalizujesz odsetki. Przy wariancie: oszczednosci na koncie offset wynosza tyle co kapital, splacasz tylko raty kapitalowe, zadnych odsetek, a ciagle masz gotowke pod reka w razie czego. Okresu kredytowania nie mozesz sobie skracac jak Ci sie zywnie podoba, ale nadplacajac kredyt robisz to automatycznie, jesli nie obniza Ci miesiecznych rat. Przy nadplatach sa rozne opcje do wyboru: przeliczenie rat albo pozostawienie na tym samym poziomie. Druga opcja automatycznie skraca okres splaty. Carpe diem.
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2016-02-11 08:54:41 (9 lat temu) |
Super sprawa z tym kredytem a powiedz mi jeszcze jak to jest np z join kredytem i powiazaniem tego kredytu z kontami cis czytalem ze mozna go powiazac z kontem osobistym plus oszczednosciowym a mozna z 3? Np ja trzymam lub jakas kombinacja ktora zapobiegalaby wyplacenia lasy przez partnera ze wspolnego konta? Ktora opcja bylaby najlepsza wtedy ?
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2016-02-11 08:59:27 (9 lat temu) |
Jak masz wspolne konto z kims, to musisz tej osobie ufac. Jak nie ufasz, nie korzystaj ze wspolnych produktow finansowych.
Nie wiem z jakiego banku jest ten kredyt, ale rozne banki maja rozne opcje powiazania kont. To ten kredyt? <a href="http://www.barclays.co.uk/mortgages/offset-mortgage" target="_blank" target="_new">http://www.barclays.co.uk/mortgages/offset-mortgage</a> To ma tylko opcje Cash ISA lub konto biezace. Nie pamietam, ktory bank dawal mozliwosci powiazania kilku kont, nawet nalezacych do rodziny. http://www.ybs.co.uk/mortgages/offset/offset-plus-for-borrowers.html Carpe diem.
|