MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 45 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 45 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-09-14 01:42:14 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Brak oficjalego dokumentu nie jest przeszkodą natomiast brak jak rozumiem historii kredytowej może być, ja bym ci nie pożyczył 80k nie wiedząc jak wcześniej wywiązywałeś się ze spłat swoich zobowiązań
ale ja nie jestem bankiem :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2009-09-14 06:14:30 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Czyli mówiąc wprost, trzeba dość często korzystać z karty kredytowej, choć normalnie nie ma takiej potrzeby i są liczone jakieś odsetki.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nochal

Post #3 Ocena: 0

2009-09-14 10:07:25 (16 lat temu)

nochal

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2009

czesc ,mam pytanie. Jestesmy w trakcie kupna domu-myslelismy ze przy koncu tej dlugotrwalej tranzakcji.Pare dni temu dostalem od mojego prawnika list z wyliczonymi naleznosciami plus depozyt do zaplaty.W liscie napisanie bylo rowniez ze w tym samym tygodniu dojdzie do podpisania kontraktu (exchange contracts).Wplacilem w banku te kwote na wskazane konto,dzis dowiaduje sie,ze podpisanie kontraktu nastapi najwczesniej w pazdzierniku.Moje pytanie to czy po wplacie depozytu jest jakis ustalony okres w ktorym powinienem otrzymac klucze?Zaznaczam,ze kupno domu rozpoczelismy juz w maju.To wszystko sie ciagnie zbyt dlugo-prosze o jakies porady.Dzieki z gory

Do góry stronyOffline

wladek59

Post #4 Ocena: 0

2009-09-14 15:59:54 (16 lat temu)

wladek59

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2009

Do MagicSunny. Sprobuj napisac list do Solicytora z żądaniem zwrotu wplaconych pieniedzy a konto transakcji. Umotywuj to faktem, ze to nie Ty zerwalas transakcje tylko sprzedajacy.Dodam tylko, że ja otrzymałem zwrot 200Ł z 300Ł wplaconych. Pozdrawiam i powodzenia.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2009-09-14 20:35:54 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-09-14 06:14:30, ChrisCov napisał(a):
Czyli mówiąc wprost, trzeba dość często korzystać z karty kredytowej, choć normalnie nie ma takiej potrzeby i są liczone jakieś odsetki.

Wystarczy karte splacac w terminie bezodsetkowym. Zajrzyj do poradnika. Zreszta nie trzeba jej nawet uzywac za czesto, grunt to miec same zera w historii kredytowej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2009-09-14 20:39:26 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2009-09-14 10:07:25, nochal napisał(a):
czesc ,mam pytanie. Jestesmy w trakcie kupna domu-myslelismy ze przy koncu tej dlugotrwalej tranzakcji.Pare dni temu dostalem od mojego prawnika list z wyliczonymi naleznosciami plus depozyt do zaplaty.W liscie napisanie bylo rowniez ze w tym samym tygodniu dojdzie do podpisania kontraktu (exchange contracts).Wplacilem w banku te kwote na wskazane konto,dzis dowiaduje sie,ze podpisanie kontraktu nastapi najwczesniej w pazdzierniku.Moje pytanie to czy po wplacie depozytu jest jakis ustalony okres w ktorym powinienem otrzymac klucze?Zaznaczam,ze kupno domu rozpoczelismy juz w maju.To wszystko sie ciagnie zbyt dlugo-prosze o jakies porady.Dzieki z gory

Depozyt wplaciles prawnikom i on bedzie siedzial u nich na koncie i czekal teraz na exchange. Nie ma znaczenia jak wczesnie go wplaciles i nie determinuje to daty transakcji. Skoro zostal przesuniety termin exchange to dowiedz sie jaka jest tego przyczyna. Musisz pilnowac tego wszystkiego, pytac sie kiedy i dlaczego bedzie exchange i prosic o regularne informowanie o statusie transakcji. Jak masz watpliwosci jak wyglada caly proces, to poczytaj stare posty w tym watku. Mozesz rowniez poganiac prawnikow lub przez prawnikow sprzedajacych. Prawnik pracuje dla Ciebie i powienien Cie informowac o wszystkim dokladnie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2009-09-16 17:11:48 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z cyklu wieści gminne i inne...

Mimo zerowej historii kredytowej, dostanie kredytu okazało się nie być problemem. Wczoraj poszedłem do independent mortgage advisor, dostarczyłem kobiecie P60, payslipy, dane gdzie poprzednio mieszkałem, itp. i wyszło, że mogę brać kredyt. Dostałem ładny Mortgage Certificate, że jestem zdolny do wzięcia kredytu hipotecznego. Będzie to tracker w Halifaxie (wymagane 15% depozytu i co najmniej roczna rejestracja w WRS). Potem było mocno problematycznie, ponieważ agentka powiedziała mi, że właściciele domu mają drugiego nabywcę (Anglika) i spytała się ile chcę ostatecznie dać za dom. Odpowiedziałem, że 90,000 funtów, a ona że ten drugi człowiek też tyle. Zadzwoniła do właścicieli, żeby wybrali któregoś z nas. Właścicielka odpowiedziała, że lubi nas obu i że zastanowi się do rana. Rano pojechałem do pracy, myśląc, że wybierze tego drugiego, ponieważ jest Anglikiem. Jednak jeszcze rano napisałem agentce emaila, co myślę o tym wszystkim i żeby spróbowała przekonać właścicieli, że jest miło gdy obcokrajowiec inwestuje zarobione tutaj pieniądze w brytyjską gospodarkę, zamiast przelewać je do swojego kraju ojczystego. Nie wiem czy zdążyła porozmawiać z kobietą przed podjęciem decyzji, ale właśnie przyjechałem z pracy i odczytałem wiadomość, że właściciele wybrali mnie :-)
BOOOOOYA!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2009-09-16 18:50:08 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Bez obrazy, ale narodowosc nie ma znaczenia. Zwykle dla wlasciciela ma znaczenie to, kto szybciej zakonczy transakcje lub jest pewniejszym klientem, np ma wyzszy depozyt i nie robi transakcji wiazanej (chain).

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #9 Ocena: 0

2009-09-16 19:17:06 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Dokladnie. Domaganie sie lepszego traktowania tylko dlatego ze jest sie obcokrajowcem to bu...wo
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ChrisCov

Post #10 Ocena: 0

2009-09-16 21:03:19 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2009-09-16 19:17:06, Superlover napisał(a):
Dokladnie. Domaganie sie lepszego traktowania tylko dlatego ze jest sie obcokrajowcem to bu...wo

No wiem, że jestem burakiem ;-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 45 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,