MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 420 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 419 | 420 | 421 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 420 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sabriel

Post #1 Ocena: 0

2015-03-19 16:28:24 (10 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

Sluchajcie pytanie z innej beczki: czy zdecydowalibyscie sie na firme prawnicza taka co zalatwia rzeczy online przez email lub telefon? I taka co jej prawnica na oczy nie widzisz? czy jednak wziasc lokalnego prawnika?

Roznica w cenie u nas jest ok 1000f.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2015-03-19 18:11:34 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wiekszosc osob nie widzi swoich prawnikow na oczy. Nie musi to byc firma typowo onlina, po prostu i tak wszystko zalatwia sie przez email, telefon, poczta.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2015-03-19 18:58:45 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

misiekcafe

Post #4 Ocena: 0

2015-03-19 19:39:08 (10 lat temu)

misiekcafe

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2015

Cytat:

2015-03-18 10:20:53, Richmond napisał(a):
Przy kupnie od developera, nalezy zrobic exchange w umowionym terminie, a completion jest dopiero gdy jest zakonczona budowa. Ryzykiem jest to, ze moze wygasnac oferta kredytu jesli dojdzie do opoznien w oddaniu albo bank moze wycofac kredyt z jakiegos powodu.

Robisz exchange do 17 kwietnia, a potem czekasz 4 miesiace z completion.

Do czasu completion trzeba trzymac czysta historie kredytowa, nie dodawac zadnych dlugow, bo jest spora szansa, ze bank zrobi ponowny credit check przed wyslaniem srodkow do prawnikow.

A co w momencie gdy deweloper już na starcie zapowiada, że dom nie zostanie oddany przez najbliższe 7 miesięcy? A exchange trzeba zrobić? Rozumiem, że kredyt ulega przedawnieniu? Czy bank może przedłużyć taki kredyt czy potem trzeba aplikować jeszcze raz? Ponosi się wtedy dodatkowe opłaty? Wpływa to jakoś na historię kredytową?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2015-03-19 20:14:58 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

W takiej sytuacji zastanawiasz sie czy chcesz poniesc ryzyko czy idziesz szukac czegos innego.

Zanim oferta wygasnie mozna wnioskowac o przedluzenie. Jesli bank sie nie zgodzi, to trzeba jeszcze raz wystapic z wnioskiem o kredyt. Kolejny search w historii kredytowej duzo nie zmieni.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

misiekcafe

Post #6 Ocena: 0

2015-03-19 20:30:39 (10 lat temu)

misiekcafe

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2015

Czyli jeśli nawet za pierwszym razem znajdzie się super ofertę z niezłym oprocentowaniem, a bank jej nie przedłuży to potem można dostać coś ze zwiększonym oprocentowaniem? O ile banki potrafią przedłużyć taki przyznany wcześniej kończący się kredyt? Czy banki mają wytyczne co do tego czy to kwestia indywidualna?

Do góry stronyOffline

sabriel

Post #7 Ocena: 0

2015-03-19 21:28:22 (10 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

Misiekcafe - bank moze zrobic co sie mu podoba. Dopoki nie masz nic podpisanego na jakich warunkach wzioles kredyt to wszystko wisi w powietrzu I bank moze zmienic zdanie w kazdej chwili. Moze taz nawet stwierdzic ze pozyczy ci mniej niz na poczatku zostalo to uzgodnione.

Ja mam dzis hicior nad hiciory....Spadlam z krzesla. Poniewaz zbieramy wszystkie informacje, sprawdzamy wszystko dwa razy ;) sprawdzilismy Chancel Repair w domu co kupujemy. Zrobilismy check/search na jednym z serwisow online I wyszlo nam:

Thank you for ordering your ChancelCheck.

Your result has come back as a Report – which indicates that you have potential Chancel Repair Liability.

You now have a variety of options to consider

1.You can ignore the issue.

2.You can carry out a full chancel repair search – this is a full, manual, property specific search will be carried out at the National Archives. This is where the original Records of Ascertainment are searched to see if there is a definite Chancel Repair liability against your property. If there is a liability against your property, it will be need to be registered against the Title Deeds to your property at the Land Registry. If you then decide to insure against a future Chancel Repair claim the cost of the insurance will be more expensive than option 3, as there is a definite risk against your property.

3.You can take insurance out now to protect the liability without carrying out a full Chancel Repair search. This insurance will cover your property if a Chancel Repair claim is made, and if your house decreases in value due to the Chancel Repair liability claimed against it.
*DISCLAIMER – IF YOU ARE UNSURE OF ANY OF THE ABOVE OPTIONS YOU SHOULD CONTACT YOUR SOLICITOR FOR MORE INFORMATION AND ADVICE.

No I co teraz robic? Placenie w archiwum = koszta za search dodatkowy + wzrosnie ubezpiecznie bo zostanie to wpisane do land registry I moze nam to obnizyc wartosc chaty.

Faktem jest ze stona na ktorej zrobilismy check to byla firma prawnicza oferujaca nota bene ubezpieczenie Chancel Repair Liability. Za check zaplacilismy 20 pare funtow. Zapewne ten sam lub podobny check zrobi prawnik.

Wyczytalam ze niby Chancel Repair Liability zostalo zniesione od pazdziernika 2013 ale tez wyczytalam ze jest jakis kruczek prawny ze mimo iz zostalo zniesione to kosciol moze zagladnac do kieszeni w konkretnych przypadkach.

Nie wiem tez jak bardzo takowy check/search jest rzeczywisty bo nie mam informacji skad oni maja dokladnie takowe informacje I moze chodzi tylko o to bysmy kupili to ubezpieczenie. W sumie jego kupno jest najbezpieczniejsza opcja zakladajac ze informacje te, z tego chek'u, sa prawdziwe. Co byscie doradzili?

Do góry stronyOffline

Saphire

Post #8 Ocena: 0

2015-03-20 02:29:55 (10 lat temu)

Saphire

Kobieta

Z nami od: 18-03-2015

Witam kochani, znowu przychodze o porade i z gory dziekuje ;) otoz otrzymalismy dzis list ze w wniosek o help to buy zostal pozytywnie rozpatrzony i polecono nam sie skontaktowac z financial advisor to complite mortgage application? moje pytanie czy ja mam szukac ta osobe na wlasna reke czy pomoze mi z tym moj soliciter /mortgage advisor ?i w jaki sposob on ma mi pomoc z tym dokonczeniem pomyslnie aplikacji o mortgage ? (dodam ze wciaz czekamy na valuation report z banku )

[ Ostatnio edytowany przez: Saphire 20-03-2015 02:48 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2015-03-20 07:57:32 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

W poprzednim poscie napisalas:
"2)mortgage advisor spr nasz credit score i wszelkie dokumenty "

Wiec nie rozumiem skad pytanie o mortgage advisora, bo najwyrazniej korzystasz juz z jego uslug. Zakladam rowniez, ze on wystapil do banku o kredyt uwzlegniajacy Help To Buy. Przekaz mu te informacje/list, on bedzie zajmowal sie sprawa dalej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-03-20 10:07:24 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 420 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 419 | 420 | 421 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,