Str 417 z 655 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
sabriel |
Post #1 Ocena: 0 2015-03-15 23:16:00 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-03-15 22:00:34, Richmond napisał(a):
Ten dom, ktory chcesz kupic, to jest do remontu? Polecam full structural survey. Przynajmniej surveyor bedzie odpowiedzialny, za to co napisze w raporcie.
Czego spodziewasz sie w ogrodzie? Prawnicy zrobia drainage and water search, wiec jakby jakies rury tam szly, to sie dowiesz. <a href="http://www.actlegal.co.uk/faq/buying-house-faqs/7/" target="_blank" target="_new">http://www.actlegal.co.uk/faq/buying-house-faqs/7/</a>
Dom jest z lat 1930s ale nie trzeba go remontowac. Mozna sie wprowadzic po lekkim odswiezeniu chaty (malowanie scian I sufitow itd.). Na niektorych sciancach sa lekkie pekniecia ale moj maz mowi ze to raczej 'kosmetyczne' rzeczy niz cos powaznego.
Moj przyszly sasiad ma w ogrodzie bunkier I to czynny  Niedaleko w naszej okolicy byla jakas fabryka co ja bombardowali podczas drugiej wojny swiatowej. Wlasciciel chaty - tej co kupujemy - nie wie czy u nasw ogrodzie jest cos czy nie ma, wiec chyba wole sprawdzic sama zanim wpakujemy sie na kredyt na tyle lat
Super ta stronka. Wiele ciekawych informacji nowych dla mnie.
Chancel repair search - to jest najlepsze dla mnie
Nawet mnie to jakos nie zdziwilo w tym kraju  Kto to wykonuje - prawnicy? Czy to jest search podstawowy czy dodatkowy? Na moim quote od prawnika nie widze takowej pozycji wiec najprowdopodobniej musze dodatkowo zaplacic, ale warto
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2015-03-16 09:44:36 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat:
2015-03-15 15:31:17, misiekcafe napisał(a):
Szukamy w okolicach Oldbury ale nie na siłę - jak coś by się znalazło trochę dalej a by nam odpowiadało czemu nie.
Oldbury jest dosc przecietna lokalizacja, jeslo chodzi o bezpieczenstwo, poziom szkol, sympatyczna okolice, do tego po sasiedzku elektrownia jadrowa  .
No i otoczenie specyficznych dzielnic, West Brom, Smethwick, Dudley, mozna w nich znalezc cos fajnego na obrzezach, ale notowan dobrych nie maja.
Jak odleglosc nie gra takiej roli, to rozejrzalabym sie albo dalej na polnoc - Sutton Coldfield, albo na poludnie - Bournville, Moseley i dalej w strone Solihull.
W cenie, jaka dookresliles, mozna znalezc calkiem fajny, rozsadnej wielkosci dom na rynku wtornym, kwestia polowania na okazje.
|

|
 |
|
misiekcafe |
Post #3 Ocena: 0 2015-03-16 16:10:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2015 Skąd: B-ham |
Mieszkam na Oldbury pond 7 lat (3 różne lokalizacje) i jak dla mnie to bardzo spokojna okolica i chętnie bym tu został. Na West Brom'e nie bardzo- za dużo "rodaków". Smethwick odpada- mieszkałem i nie wrócę jeśli nie będę musiał. Dudley zastanawiamy się... Reszta okolic które podałeś trochę jednak za daleko- byliśmy oglądać domy w okolicach podobnie oddalonych i dojazd do pracy (bez korków) zajmował ok 30min także jednak za daleko, nie mówiąc już gdyby któreś z nas musiało autobusem kiedyś do pracy się dostać. Szukamy dalej- na każdego przyjdzie czas, a jak napisała Richmond- więcej czasu szukasz więcej kasy masz na depozyt
|

|
 |
|
ambrozja89 |
Post #4 Ocena: 0 2015-03-17 00:21:13 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2015 Skąd: leeds |
Dluzej szukasz, masz wiecej na depozyt, ale w miedzyczSie dluzej splacasz kredyt kogos innego,
I zawsze to krocej bedziesz splacal siebie :D
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2015-03-17 08:04:06 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #6 Ocena: 0 2015-03-17 08:15:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2015-03-17 08:04:06, skokwbok1 napisał(a):
Dluzej szukasz , masz wiecej na depozyt , ale cena domu ucieka w gore szybciej i po paru latach kupisz sobie zamiast domu tylko jego fragment.
Pod warunkiem, ze ceny rosna.
Cytat:
2015-03-17 00:21:13, ambrozja89 napisał(a):
Dluzej szukasz, masz wiecej na depozyt, ale w miedzyczSie dluzej splacasz kredyt kogos innego,
I zawsze to krocej bedziesz splacal siebie :D
Pod warunkiem, ze wynajmujesz. Bo jak mieszkasz w swojej nieruchoosci, to splacasz swoj kredyt albo zadnego.
Kupic byle co, zeby kupic, a potem przeprowadzac sie, bo sie nie podoba, nie pasuje, sasiedzi nieciekawi i ponosic drugi razy koszty i tracic czas, tez nie jest dobra opcja. Carpe diem.
|

|
 |
|
radzik77 |
Post #7 Ocena: 0 2015-03-17 09:23:43 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-03-14 16:57:13, radzik77 napisał(a):
Mam i ja
Do siedmiu razy sztuka. Pierwsze mieszkanie, gdzie po wejsciu czlowiek poczul sie jak w domu
No ale nie tak szybko ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Zobaczymy czy zaakceptuja nasza oferte ...
Jak żona słusznie stwierdziła, to była 9 chatka. W sumie długo nie szukaliśmy bo ok 6tyg. Mistrzem negocjacji to ja nie jestem, ale ofertę zaakceptowano.
Tak dla statystyk będę informował w jakim tempie sprawy postepują. Dzisiaj zaczynaja prawnicy i broker. Jednak broker, sam nie byłem w stanie znaleźć lepszej oferty.
Może kiepsko szukałem, nie wiem. Broker zaoferował 2,49% bez żadnych opłat za udzielenie kredytu. Jakieś tylko drobniaki na "surveys". LTV 85%
Prawnik ok £800.
|

|
 |
|
misiekcafe |
Post #8 Ocena: 0 2015-03-17 10:45:24 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2015 Skąd: B-ham |
Cytat:
2015-03-17 08:04:06, skokwbok1 napisał(a):
Dluzej szukasz , masz wiecej na depozyt , ale cena domu ucieka w gore szybciej i po paru latach kupisz sobie zamiast domu tylko jego fragment.
Pod warunkiem, ze szukasz pare lat. Ja mysle o miesiacach a w tym czasie chyba domy nie urosna jakos strasznie w gore.
|

|
 |
|
sabriel |
Post #9 Ocena: 0 2015-03-17 11:32:15 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-03-17 09:23:43, radzik77 napisał(a):
Cytat:
Mam i ja
Do siedmiu razy sztuka. Pierwsze mieszkanie, gdzie po wejsciu czlowiek poczul sie jak w domu
No ale nie tak szybko ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Zobaczymy czy zaakceptuja nasza oferte ...
Jak żona słusznie stwierdziła, to była 9 chatka. W sumie długo nie szukaliśmy bo ok 6tyg. Mistrzem negocjacji to ja nie jestem, ale ofertę zaakceptowano.
Tak dla statystyk będę informował w jakim tempie sprawy postepują. Dzisiaj zaczynaja prawnicy i broker. Jednak broker, sam nie byłem w stanie znaleźć lepszej oferty.
Może kiepsko szukałem, nie wiem. Broker zaoferował 2,49% bez żadnych opłat za udzielenie kredytu. Jakieś tylko drobniaki na "surveys". LTV 85%
Prawnik ok £800.
Z jakiego banku bierzecie/BS? 2 czy 5 fixed term?
Broker nie jest straszny jesli nie pobiera dodatkowych kosztow za zalatwienie mortgage. W sumie jesli oferta jest taka sama jesli poszlibyscie bezporednio do banku/BS to wybralabym brokera ktory poprowadzi mnie przez caly process I pomoze z dokumentami, a I przyspieszy praces zwlaszcza jesli pracujecie full-time.
[ Ostatnio edytowany przez: sabriel 17-03-2015 11:34 ]
|

|
 |
|
sabriel |
Post #10 Ocena: 0 2015-03-17 11:36:30 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-03-17 09:23:43, radzik77 napisał(a):
Cytat:
Mam i ja
Prawnik ok £800.
I na jaka sume bierzecie kredyt jesli mozna spytac - do ci zaraz powiem czy macie dobra oferte czy nie od brokera - po moich nocnych siedzeniach I kalkulacjach to chyba zostane sama mortgage brokerem hehe
|

|
 |
|