MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 417 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 416 | 417 | 418 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 417 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sabriel

Post #1 Ocena: 0

2015-03-15 23:16:00 (10 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

Cytat:

2015-03-15 22:00:34, Richmond napisał(a):
Ten dom, ktory chcesz kupic, to jest do remontu? Polecam full structural survey. Przynajmniej surveyor bedzie odpowiedzialny, za to co napisze w raporcie.

Czego spodziewasz sie w ogrodzie? Prawnicy zrobia drainage and water search, wiec jakby jakies rury tam szly, to sie dowiesz. <a href="http://www.actlegal.co.uk/faq/buying-house-faqs/7/" target="_blank" target="_new">http://www.actlegal.co.uk/faq/buying-house-faqs/7/</a>

Dom jest z lat 1930s ale nie trzeba go remontowac. Mozna sie wprowadzic po lekkim odswiezeniu chaty (malowanie scian I sufitow itd.). Na niektorych sciancach sa lekkie pekniecia ale moj maz mowi ze to raczej 'kosmetyczne' rzeczy niz cos powaznego.

Moj przyszly sasiad ma w ogrodzie bunkier I to czynny ;) Niedaleko w naszej okolicy byla jakas fabryka co ja bombardowali podczas drugiej wojny swiatowej. Wlasciciel chaty - tej co kupujemy - nie wie czy u nasw ogrodzie jest cos czy nie ma, wiec chyba wole sprawdzic sama zanim wpakujemy sie na kredyt na tyle lat ;)

Super ta stronka. Wiele ciekawych informacji nowych dla mnie.
Chancel repair search - to jest najlepsze dla mnie ;)
Nawet mnie to jakos nie zdziwilo w tym kraju ;) Kto to wykonuje - prawnicy? Czy to jest search podstawowy czy dodatkowy? Na moim quote od prawnika nie widze takowej pozycji wiec najprowdopodobniej musze dodatkowo zaplacic, ale warto ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2015-03-16 09:44:36 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2015-03-15 15:31:17, misiekcafe napisał(a):
Szukamy w okolicach Oldbury ale nie na siłę - jak coś by się znalazło trochę dalej a by nam odpowiadało czemu nie.

Oldbury jest dosc przecietna lokalizacja, jeslo chodzi o bezpieczenstwo, poziom szkol, sympatyczna okolice, do tego po sasiedzku elektrownia jadrowa ;).
No i otoczenie specyficznych dzielnic, West Brom, Smethwick, Dudley, mozna w nich znalezc cos fajnego na obrzezach, ale notowan dobrych nie maja.
Jak odleglosc nie gra takiej roli, to rozejrzalabym sie albo dalej na polnoc - Sutton Coldfield, albo na poludnie - Bournville, Moseley i dalej w strone Solihull.

W cenie, jaka dookresliles, mozna znalezc calkiem fajny, rozsadnej wielkosci dom na rynku wtornym, kwestia polowania na okazje.

Do góry stronyOffline

misiekcafe

Post #3 Ocena: 0

2015-03-16 16:10:44 (10 lat temu)

misiekcafe

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2015

Mieszkam na Oldbury pond 7 lat (3 różne lokalizacje) i jak dla mnie to bardzo spokojna okolica i chętnie bym tu został. Na West Brom'e nie bardzo- za dużo "rodaków". Smethwick odpada- mieszkałem i nie wrócę jeśli nie będę musiał. Dudley zastanawiamy się... Reszta okolic które podałeś trochę jednak za daleko- byliśmy oglądać domy w okolicach podobnie oddalonych i dojazd do pracy (bez korków) zajmował ok 30min także jednak za daleko, nie mówiąc już gdyby któreś z nas musiało autobusem kiedyś do pracy się dostać. Szukamy dalej- na każdego przyjdzie czas, a jak napisała Richmond- więcej czasu szukasz więcej kasy masz na depozyt ;)

Do góry stronyOffline

ambrozja89

Post #4 Ocena: 0

2015-03-17 00:21:13 (10 lat temu)

ambrozja89

Kobieta

Z nami od: 13-03-2015

Dluzej szukasz, masz wiecej na depozyt, ale w miedzyczSie dluzej splacasz kredyt kogos innego,
I zawsze to krocej bedziesz splacal siebie :D

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2015-03-17 08:04:06 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2015-03-17 08:15:44 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2015-03-17 08:04:06, skokwbok1 napisał(a):
Dluzej szukasz , masz wiecej na depozyt , ale cena domu ucieka w gore szybciej i po paru latach kupisz sobie zamiast domu tylko jego fragment.

Pod warunkiem, ze ceny rosna.

Cytat:

2015-03-17 00:21:13, ambrozja89 napisał(a):
Dluzej szukasz, masz wiecej na depozyt, ale w miedzyczSie dluzej splacasz kredyt kogos innego,
I zawsze to krocej bedziesz splacal siebie :D

Pod warunkiem, ze wynajmujesz. Bo jak mieszkasz w swojej nieruchoosci, to splacasz swoj kredyt albo zadnego.

Kupic byle co, zeby kupic, a potem przeprowadzac sie, bo sie nie podoba, nie pasuje, sasiedzi nieciekawi i ponosic drugi razy koszty i tracic czas, tez nie jest dobra opcja.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #7 Ocena: 0

2015-03-17 09:23:43 (10 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2015-03-14 16:57:13, radzik77 napisał(a):
Mam i ja :-]

Do siedmiu razy sztuka. Pierwsze mieszkanie, gdzie po wejsciu czlowiek poczul sie jak w domu :)

No ale nie tak szybko :] Zobaczymy czy zaakceptuja nasza oferte ...

Jak żona słusznie stwierdziła, to była 9 chatka. W sumie długo nie szukaliśmy bo ok 6tyg. Mistrzem negocjacji to ja nie jestem, ale ofertę zaakceptowano.

Tak dla statystyk będę informował w jakim tempie sprawy postepują. Dzisiaj zaczynaja prawnicy i broker. Jednak broker, sam nie byłem w stanie znaleźć lepszej oferty.
Może kiepsko szukałem, nie wiem. Broker zaoferował 2,49% bez żadnych opłat za udzielenie kredytu. Jakieś tylko drobniaki na "surveys". LTV 85%
Prawnik ok £800.

Do góry stronyOffline

misiekcafe

Post #8 Ocena: 0

2015-03-17 10:45:24 (10 lat temu)

misiekcafe

Mężczyzna

Z nami od: 10-03-2015

Cytat:

2015-03-17 08:04:06, skokwbok1 napisał(a):
Dluzej szukasz , masz wiecej na depozyt , ale cena domu ucieka w gore szybciej i po paru latach kupisz sobie zamiast domu tylko jego fragment.

Pod warunkiem, ze szukasz pare lat. Ja mysle o miesiacach a w tym czasie chyba domy nie urosna jakos strasznie w gore.

Do góry stronyOffline

sabriel

Post #9 Ocena: 0

2015-03-17 11:32:15 (10 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

Cytat:

2015-03-17 09:23:43, radzik77 napisał(a):
Cytat:

Do siedmiu razy sztuka. Pierwsze mieszkanie, gdzie po wejsciu czlowiek poczul sie jak w domu :)

Jak żona słusznie stwierdziła, to była 9 chatka. W sumie długo nie szukaliśmy bo ok 6tyg. Mistrzem negocjacji to ja nie jestem, ale ofertę zaakceptowano.

Tak dla statystyk będę informował w jakim tempie sprawy postepują. Dzisiaj zaczynaja prawnicy i broker. Jednak broker, sam nie byłem w stanie znaleźć lepszej oferty.
Może kiepsko szukałem, nie wiem. Broker zaoferował 2,49% bez żadnych opłat za udzielenie kredytu. Jakieś tylko drobniaki na "surveys". LTV 85%
Prawnik ok &pound;800.

Z jakiego banku bierzecie/BS? 2 czy 5 fixed term?

Broker nie jest straszny jesli nie pobiera dodatkowych kosztow za zalatwienie mortgage. W sumie jesli oferta jest taka sama jesli poszlibyscie bezporednio do banku/BS to wybralabym brokera ktory poprowadzi mnie przez caly process I pomoze z dokumentami, a I przyspieszy praces zwlaszcza jesli pracujecie full-time.

[ Ostatnio edytowany przez: sabriel 17-03-2015 11:34 ]

Do góry stronyOffline

sabriel

Post #10 Ocena: 0

2015-03-17 11:36:30 (10 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

Cytat:

2015-03-17 09:23:43, radzik77 napisał(a):
Cytat:

Prawnik ok £800.

I na jaka sume bierzecie kredyt jesli mozna spytac - do ci zaraz powiem czy macie dobra oferte czy nie od brokera - po moich nocnych siedzeniach I kalkulacjach to chyba zostane sama mortgage brokerem hehe ;)

Do góry stronyOffline

Strona 417 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 416 | 417 | 418 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,