Richmond – tak na serio to chcialabym zeby mój maz się tym zajal

lecz on nie przejawia interesu w wyszukiwaniu takowych informacji i by się dopytać jak będzie dla nas lepiej. Tak samo jak ja chce zebysmu kupili dom ale jakos tak wyszlo ze wszystko ja załatwiam. Rejestracja w większości agencji. Pytanie się ludzi o kontakty na doradcow, sprawdzanie wszystkiego po kolei jak to się wszystko robi, jak się do tego zabrać i na co uwazac i nie wpakować się gdzies po drodze na mine.
Dzis mam inny kolejny problem. Osorz wlasnie rozmawiałam przez telefon z nasza brokerka w Money Sprite, która zbyt dobra brokerka chyba nie jest i myslalam ze zawal serca dostane!!! Mielismy z nia spotkanie -> wyliczyla nam mniej więcej ile możemy pozyczyc. Nie wybraslismy od niej zadnego produktu, nic nie podpisaliśmy, stwierdziliśmy ze musimy się zastanowić. Stwierdzila ze ok ze jak znajdziemy jakas oferte to ze ona jest ‘happy’ zaswiadczyc ze jesteśmy ‘financially checked’ i do jakiej kwoty.
Jak pisałam wyżej, znaleźliśmy chate, zlozylismy oferte, została zaakceptowana. Z agencji ktorje bioerzemy chate chcieli potwierdzenia ze jesteśmy financially checked albo przez ich advisora albo przez naszego/nasza. Ok -> skontaktowałam się z nasza brokerka i poprosiłam ja by potwierdzila ze stać nas na ta chate. Dzis cos mnie tknelo ze w sumie to ja nie wiem co ona im wyslala!?? Pytam się czy to było AIP?! Ona ze tak. Ja jej ze przecież my nie wybraliśmy jeszcze zadnego produktu!!! Pytam dalej, czy już zrobila nam oficjalny credit check, a ona ze ‘soft bits’ have been already checked i ze jej mortgage providers sa happy by dac nam kredyt.
Wiem zabraliśmy się dupy strony bo powinnismy najpierw miesc AIP a potem szukac chaty. Ale uważam ze brokerka powinna mnie poinformować co dokładnie robi i ze teraz sprawdza nam credit check oficjalnie!!! Boje się teraz ze jak nie zostaniemy z nia tylko znajdziemy oferte lepszego mortgage to znowu sprawdza nam nasz credit check i obniży się nam zdolność kredytowa. Zaraz pisze jej by potwierdzila mi na pismie co ona dokładnie już zrobila. Dzis tez jedziemy do agencji gdzie kupujemy chate by spotkać się z ich doradca kredytowym wiec dowiem się dokładnie co zostało im przeslane. Swoja droga jeśli to było faktycznie AIP to chyba najpierw powinna ja NAM przeslac. Tymczasem MY nic od niej na pismie nie dostaliśmy.
Kolejna rzecz to taka ze nie wiem czy zostaniemy przy niej, a to dlatego ze na pierwszej lepszej stronie internetowej sa lepsze deale niż od niej.
Jej najlepszy deal, mortgage na 28 lat, wartość mortgage 216k, depozyt 10%, 90%LTV to:
2 years fixed term: 3.39% -> rata miesieczna 996f
5 years fixed term to 4.19%-> rata miesieczna 1093f
Obie oferty z Nationwide.
Nie sadze ze to faktycznie najlepsze deale, bo na stronce
http://www.moneysupermarket.com/mortgages/search/results/?ltv=90.0&goal=MOR_FTB
Mam o wiele lepsze warunku kredytu. Nie za bardzo wierze wiec jakie to jest special deal który ona możne nam zalatwic tylko przez nia. Osiwieje zaraz. Doslownie.
Rycze teraz.