Str 5 z 655 |
|
---|---|
Andy98 | Post #1 Ocena: 0 2007-01-08 19:23 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2006 Skąd: Birmingham |
Witam czytajacych moje posty -zainteresowanych tematem kupna domu , rozpoczynajac ten cykl nie spodziewalem się ,ze będzie on się cieszyl takim zainteresowaniem w zwiazku z tym w dniu dzisiejszym spotkalem się z moim brokerem i przedstawilem mu oferte wspolpracy w zakresie wzajemnego kontaktu zainteresowanych kupnem z nim i jego biurem .
Moja rola ograniczac się będzie do wypelnienia wstepnego formularza który pozwoli ocenic szanse uzyskania kredytu na zakup domu , wszystkie sprawy formalne ,spotkanie z klientem , kwotacja kredytu ,wypelnianie dokumentow ,kontakt z bankami , firmami ubezpieczeniowymi wymaga licencjonowanego brokera , jeśli jestescie zainteresowani spotkaniem z profesjonalista w swoim fachu to zapraszam do pierwszego kontaktu ze mna a po wypelnieniu formularza na spotkanie z Jonem , mój nr.gg 7182772 , adres w skype: andrzej.n-birmingham , zainteresowanym którzy się odezwa podam telefony kontaktowe , adres meilowy itp. Pozdrawiam Andy |
Andy98 | Post #2 Ocena: 0 2007-01-14 19:50 (18 lat temu) |
Witam osoby interesujace się kupnem domu .
Ciesze sie , ze informacje jakie zawarlem we wszystkich postach sa dla was interesujace , ogladalnosc (ponad 2500 odwiedzin )przekroczyla mój poprzedni rekord na forum szwecja.pl (ponad 1700 odwiedzin) gdzie w obszerny sposób opisalem przydatne informacje dla zbieraczy jagod w Szwecji ,podzielilem się tam doswiadczeniami z wyjazdow do Skandynawii. Wracajac do tematu kupna domu , zdecydowalem się opisac ten skomplikowany , dlugotrwaly i kosztowny proces , ponieważ pamietam jak bardzo potrzebowalem informacji na ten temat i jak trudno było znalesc cos na ten temat w naszym jezyku , dopiero spotkanie z obcymi osobami które były troche zorientowane przetarlo mi oczy na co się porywam . A dzisiaj mieszkam sobie z rodzina we wlasnym domu i jest super , jestesmy o wiele spokojniejsi ,mielismy z zona już naprawde dosyc uzerania się z przypadkowymi ,obcymi ludzmi którzy tu w Anglii pokazali swoje prawdziwe oblicze , reprezentujac soba chyba wszystko co najgorsze, od niesamowitych brudasow poprzez zlodziei zywnosci , narkomanow i alkoholikow , a my stanowimy normalna rodzine która przyjechala tutaj w poszukiwaniu pracy i lepszego godnego zycia. W moim ostatnim poscie napisalem , ze zdecydowalem się ulatwic powaznie zainteresowanym kupnem domu kontakt z profesjonalnym brokerem i wyslac zeskanowane strony aplikacji kredytowej ale zainteresowanie jest bardzo slabe ,zaledwie jedno sympatyczne mlode malzenstwo Alicja i Pawel z Oxfordu poprosili o przeslanie aplikacji i o pomoc w wypelnieniu , nie ma rowiez pytan do mnie a to znaczy, ze chyba czas zakonczyc ten temat ,pozdrawiam z Birmingham Andy |
Kity | Post #3 Ocena: 0 2007-02-02 16:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 |
Hieloł Andy!
Dzieki bardzo za taki superancki temat! Poprostu jesteś THE BEST! Jestesmy w trakcie oczekiwani na kluczyki do naszego gniazdka, jest to niesamowity moment! My tez kupilismy 3bedrooms. Dzieki bardzo i pozdrowionka przesylamy dla Ciebie i Twojej rodziny! PS. Jak sie bedziecie wybierali do Mcr to dajcie znac, wkoncu trzeba sie jakos odwdzieczyc. ![]() Kity
|
Migotka | Post #4 Ocena: 0 2007-02-02 22:38 (18 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2007 |
No naprawde super temat. tak bardzo aktualny, tylko szkoda , ze w Londynie ceny sa tak strasznie wysokie
![]() |
Andy98 | Post #5 Ocena: 0 2007-02-03 09:54 (18 lat temu) |
Witam witam ponownie a juz myslalem , ze temat przeszedl do historii . Ciesze się , ze informacje jakie zawarlem w postach sa dla was przydatne bo taki miałem zamysl otwierajac ten temat na forum . Kupno domu w Anglii to powazne wyzwanie , zderzenie z inna mentalnoscia (Anglikow) i jeszcze ten dziwny obcy jezyk i czeste niezrozumiale skroty pojeciowe komplikuja sprawe. Nie zrazajcie się tymi przeciwnosciami , traktujcie kupno domu nie tylko jako zaspokojenie biezacych potrzeb mieszkaniowych ale również jako inwestycje w przyszlosc. Skladam ponowna deklaracje pomocy dla już zdecydowanych zakupem , chetnie poznam interesujacych ,wartosciowych ludzi może znajomosc przerodzi się w cos wiecej, jeśli chcecie pokaze wam kilka zdjec z mojego domku.
Pozdrawiam i czekam na pytania , podaje moje kontakty gg. 7182772 , adres w skype: andrzej.n-birmingham , e-mail; andynanus@yahoo.co.uk |
|
|
ksiezniczka | Post #6 Ocena: 0 2007-02-03 19:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 16-01-2007 |
Brawo, brawo , brawo!! Przywracasz mi wiare w czlowieka! Dzieki ze to wszystko opisales ! Oby wiecej takich ludzi ktorzy chca podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami!
|
Post #7 Ocena: 0 2007-02-04 20:30 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Andy98 | Post #8 Ocena: 0 2007-02-05 19:36 (18 lat temu) |
Witam forumowiczow zainteresowanych tematem.
Jutro najpozniej pojutrze będę miał zrobiona przez brokera symulacje kosztow kredytu hipotecznego dla kwot: 100 k ,125k ,150k funtow na 10 ,15 , 20 ,25 , 30 i 35 lat splaty pozdrawiam Andy |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2007-02-06 10:02 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Witam Andy,
interesuje mnie kwestia tego ubezpieczenia na zycie. Po pierwsze czy zawsze jest ono obowiazkowe? Czy zalezy w jakis sposob od historii kredytowej, zarobkow, wykonywanego zawodu itp? Pewnie jeszcze od wysokosci kredytu. Zrobilam sobie symulacje na stronie Norwich Union i wychodzi mi 19.70 funtow miesiecznie za dwie osoby, wziawszy pod uwage kwote ubezpieczenia na 250K i fakt, ze ma to pokryc splate mortgage w razie czego. Jak ktos by chcial sprawdzic swoje mozliwosci kredytowe to polecam kalkulatory na tej stronie http://mortgages.charcolonline.co.uk/mortgages/calculator/calculatorhome.aspx Ich zaleta jest podanie calkowitego kosztu kredytu, opcji nadplaty czy dodatkowych wplat, niezaleznie od rat. Carpe diem.
|
Post #10 Ocena: 0 2007-02-09 11:21 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|