Str 390 z 655 |
|
---|---|
queenOfChocolat | Post #1 Ocena: 0 2014-11-09 20:25:39 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
1. partner - platne 6 miesiecy chorobowego
ja - tez 6 mies ale zalezne od decyzji managera - czyli nie gwarantowane 2. jestesmy w stanie odlozyc na czarna godzine wlasnie tez tak myslalam, ze pelnia one podobna funkcje, jednak nie identyczna, i ciezko jest tu podjac decyzje.. |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2014-11-09 21:03:37 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
W takim razie musisz sie zastanowic czy chcesz miec income protection, ktore bedzie wyplacac Ci "pensje" na wypadek dlugotrwalej choroby. Jak wybierzesz opcje wyplat od 7 miesiaca, to taka polisa bedzie duzo tansza niz np od 1 dnia/tygodnia.
life assurance - to chyba jest jasna, wyplata okreslonej kwoty na wypadek smierci. Tu warto wziac pod uwage, ze moze byc polisa, ktora wyplaca na wypadek pierwszej smierci, czyli w przypadku partnera nie bedzie drugiej wyplaty. Jak macie dzieci, to lepsza bedzie polisa wyplacajaca dana kwote dla dwoch osob niezaleznie. Criticial ilness - wyplata konkretne kwoty na wypadek zdiagnozowania powaznej/smiertelnej choroby, ale tutaj znowu sa rozne choroby brane pod uwage, rozne warunki. Do przeczytania i zastanowienia sie. A co jest w tym payment protection albo mortgage protection, to nie wiem, ale podejrzewam moze byc to podobne do income protection. Musialabys to dokladnie przestudiowac. Ja mam tylko polise na zycie i income protection, ale to dlatego, ze nie mam pracodawcy, ktory by mi placil w razie choroby i nie chcialabym zostac bez dochodow. Byl na forum watek o ubezpieczeniu na zycie, tam na pewno wszystko bylo wyjasnione. Carpe diem.
|
gregov | Post #3 Ocena: 0 2014-11-10 18:30:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2009 Skąd: Cotswolds |
Orientujecie się może czemu 2 miesiące po completion mój dom wciąż widnieje na zoopli, rightmove itp. jako "SOLD STC"?
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2014-11-10 18:39:28 (11 lat temu) |
Agent nie zdjal ogloszenia, to nic nadzwyczajnego, niektore potrafia wisiec po pol roku lub dluzej. Mozesz poprosic agenta, zeby usunal ogloszenie.
Carpe diem.
|
gregov | Post #5 Ocena: 0 2014-11-10 18:44:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2009 Skąd: Cotswolds |
Na stronie agenta już zniknęło. Wciąż "wisi" jednak na ww. portalach.
|
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2014-11-16 23:21:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Hej, mam takie szybkie pytanko, moze ktos z forum sie orientuje.Pracuje w Anglii rok czasu zarabiam do reki 1600funtow z overkami mam 2ke.Na chwile obecna mam uzbierane 7tys ,ale mialem sporo wydatkow .Oszczedzanie powinno isc jeszcze lepiej w przyszlym roku i chcialbym ruszyc
po kredyt z wkladem wlasnym 20tys ,plus jakies3-5 tys na rozne koszty z tym zwiazane. Na zoopli znajduje sporo chat w moim rejonie 3bed ,ktore mozna kupic juz za 80tys ,jedne sa w kepszym stanie ,inne po dziadkach... wnioskujac po wykladzinach ,ale zawsze to3 bed i tutaj pytanie chcialbym kupic takie mieszkanie za rok za 80 tys Zakladajac ze instalacje sa sprawne i dach nie przecieka ,wolalbym nawet kupic tansze mieszkanie i w gorszym stanie ,a to dlatego ,ze rzeczy takie jak polozenie plytek ,paneli , wymiana drzwi i wszystkie inne remontowe kwestie nie stanowia dla mnie problemu.Mam znajomego w pl ktory zajmuje sie stolarka ,kuchnia pod wymiar to koszt smiesznych 3 tys zl u niego, naprawde ladnie wygladajaca ,nie to co mozna spotkac w tutejszych mieszkaniach ,czyli imitacja najtanszej okladziny drewno-podobnej. Czy ktos juz sie w takie cos bawil ? kupno taniego domu, remont ,sprzedaz np po 2 latach? czy to sie oplaci? |
zealot | Post #7 Ocena: 0 2014-11-17 01:11:06 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Od poniedziałku do piątku na BBC1 leci program "Homes under the hammer". Oglądnij sobie parę odcinków. Program o osobach, które kupują domy/mieszkania na licytacji, często w złym stanie, remontują i później wynajmują lub sprzedają. Agenci od nieruchomości wyceniają budynek po remoncie i porównują z kosztami zakupu i remontu. Bardzo często takie osoby zarabiają całkiem przyzwoite pieniądze. Choć i były takie odcinki, w których kupujący na całym interesie wyszedł ledwie na zero lub stracił pieniądze.
100% gwarancji nie masz. Ale jak tanio kupisz, sam jesteś w stanie dużo wyremontować to powinieneś dobrze na tym wyjść. |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2014-11-17 06:19:50 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-11-16 23:21:50, cris82 napisał(a): Czy ktos juz sie w takie cos bawil ? kupno taniego domu, remont ,sprzedaz np po 2 latach? czy to sie oplaci? Polowa Brytyjczykow ... czy sie oplaci, to zalezy od ceny kupna, kosztow remontow itp. Jak wyzej, obejrzyj sobie pare odcinkow tego programu w TV, to zalapiesz na co zwracac uwage. Carpe diem.
|
Post #9 Ocena: 0 2014-11-17 10:39:37 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2014-11-17 10:55:52 (11 lat temu) |
Jak nadgodziny sa "stale" i mozna je udowodnic przez pare miesiecy wstecz, to niektore banki biora je pod uwage. Broker bedzie wiedzial ktore.
Carpe diem.
|