MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 368 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 367 | 368 | 369 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 368 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aisuga

Post #1 Ocena: 0

2014-07-04 16:44:58 (11 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

In common law legal systems, a trust is a relationship whereby property is held by one party for the benefit of another. A trust is created by a settlor, who transfers some or all of his or her property to a trustee. The trustee holds that property for the trust's beneficiaries. Trusts have existed since Roman times and have become one of the most important innovations in property law.[1]

An owner placing property into trust turns over part of his or her bundle of rights to the trustee, separating the property's legal ownership and control from its equitable ownership and benefits. This may be done for tax reasons or to control the property and its benefits if the settlor is absent, incapacitated, or dead. Trusts are frequently created in wills, defining how money and property will be handled for children or other beneficiaries.

The trustee is given legal title to the trust property, but is obligated to act for the good of the beneficiaries. The trustee may be compensated and have expenses reimbursed, but otherwise must turn over all profits from the trust properties. Trustees who violate this fiduciary duty are self-dealing. Courts can reverse self dealing actions, order profits returned, and impose other sanctions.

The trustee may be either an individual, a company, or a public body. There may be a single trustee or multiple co-trustees.

The trust is governed by the terms under which it was created. In most jurisdictions, this requires a contractual trust agreement or deed.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

minicab

Post #2 Ocena: 0

2014-07-04 16:56:35 (11 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Czyli Under Trust w przypadku kupna nieruchomosci oznacza kupujacego?
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #3 Ocena: 0

2014-07-04 17:00:06 (11 lat temu)

aisuga

Kobieta

Jak mozesz to napisz wiecej bo ciezko jest tlumaczyc zdanie wyrwane z kontekstu, zwlaszcza jezyka prawniczego:)

Do góry stronyOffline

mackow

Post #4 Ocena: 0

2014-07-04 19:01:55 (11 lat temu)

mackow

Kobieta

Z nami od: 25-05-2014

Witam .Mam pytanie juz bylismy w agencji ogladac dom i rozmawialimy odnosnie ceny . Sprzedajacy sie zgodzil na nasza cene, mamy oferte z banku na kredyt , co teraz mamy robic . Nie wiem czy dostane kredyt bo to dopiero wstepna oferta. Jeszcze jeden problem sprzedajacy wynajal ten dom i 6 miesiecy mija dopiero w grudniu . co mam robic

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #5 Ocena: 0

2014-07-04 20:08:18 (11 lat temu)

aisuga

Kobieta

Nastepny krok to zatrudnic prawnika i wystapic o kredyt. Pamietaj tylko ze oferta kredytu jest wazna na 6 miesiecy wiec z tym radzilabym poczekac troche zeby miec pewnosc ze zmiescicie sie w terminie

Do góry stronyOffline

mackow

Post #6 Ocena: 0

2014-07-04 23:07:35 (11 lat temu)

mackow

Kobieta

Oferta wazna z banku jest do wrzesnia. A teraz juz musialbym zatrudniac prawnika a dom dopiero bedzie wolny w grudniu. To minie mi okres oferty i bede musiala sie starac o nowa, A jak cos nie wypali to co z umowa z prawnikiem . Juz nie wiem co mam robic . Domek fajny troche szkoda

Do góry stronyOffline

minicab

Post #7 Ocena: 0

2014-07-04 23:08:46 (11 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Popros o nowa oferte na 6miesiecy.
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

mackow

Post #8 Ocena: 0

2014-07-04 23:26:05 (11 lat temu)

mackow

Kobieta

To juz zaczynac z tym wlascicielem spisywac umowe przed wstepna . I skladac w innym banku dokumenty na nowy kredyt .Jak ten dom bedzie wolny w grudniu

Do góry stronyOffline

zealot

Post #9 Ocena: 0

2014-07-05 00:45:41 (11 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Umowę przedwstępną spisuje się w Polsce. W tym kraju nie ma takiego tematu.

Ponadto jesteś pewna, że landlord wynajął to mieszkanie komuś na 6 miesięcy? Zazwyczaj umowa wynajmu jest na 6 miesięcy, ale nie zawsze.

Ja podejrzewam, że landlord myślał, że dom trochę postoi zanim ktoś zdecyduje się go kupić i w związku z tym komuś go wynajął. Najemca mógł dostać bardzo luźną umowę i w każdej chwili landlord może ją zakończyć miesięcznym wypowiedzeniem.

Zazwyczaj jak ktoś chce sprzedawać nieruchomość to nie wynajmuje jej. A nawet jak wynajmuje ją to nie zawiera z najemcą długiej umowy.

[ Ostatnio edytowany przez: zealot 05-07-2014 00:47 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kardam

Post #10 Ocena: 0

2014-07-05 23:15:40 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

27/06 mieliśmy completion datę, otrzymaliśmy klucze od domu i w nim już mieszkamy.
Przed tą datą prosiliśmy by z nasz kredyt został zmniejszony o kwotę £590, która miała być przeznaczona na wynagrodzenie dla naszego prawnika. Dostaliśmy z banku papiery, gdzie widnieje brak tej opłaty, zmniejszona rata itp. Zapłaciliśmy przelewem prawnikowi za jego usługi, podatek itd. Kwota, którą zaplaciliśmy była podana przez prawnika i na to wszystko mamy rachunki i jest ona zgodna co do funta z wstępnym kosztorysem.
A dziś dostaliśmy list z naszego banku, że w odpowiedzi na naszą prośbę kredyt zostaje zwiększony znów o £590, które zostaje przelane jako wynagrodzenie dla naszego prawnika, w związku z tym nasza rata wzrasta.
Ręce opadają, z jednej strony nie chcę już mieszać przy kredycie, a z drugiej nie chcę spłacać kilkadziesiąt lat dodatkowego zadłużenia, gdzie z £590 zrobi się ponad £1000 do spłaty!
Poza tym, skoro prawnik dostał z naszego banku przelew na £590, to teraz powinien nam zwrócić kasę, którą mu wpłaciliśmy z własnej kieszeni.
Dobrze to rozumiem? W ofercie i w liście banku wprost jest napisane, że £590 stanowi wynagrodzenie dla naszego prawnika.

Do góry stronyOffline

Strona 368 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 367 | 368 | 369 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,