Str 367 z 655 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Richmond |
Post #1 Ocena: 0 2014-06-30 22:30:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2014-06-30 22:22:00, baltazarbr2005 napisał(a):
Więc nie ma się co pie...ć, trzeba walczyć o swoje, to bardziej oni są dla nas, jak my dla nich.
Klient zatrudnia prawnika i wymaga (hehe, tak wiem, znowu placi i wymaga). Prawnik bez klienta daleko nie zajedzie. Takze jak najbardziej nalezy upominac sie o swoje jesli uslugodawca nie wywiazuje sie z umowy lub slabo mu to idzie. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
ojciecdyrektor |
Post #2 Ocena: 0 2014-07-01 00:21:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2014 Skąd: Londyn |
Cytat:
2014-06-30 19:14:45, Richmond napisał(a):
Cytat:
2014-06-30 19:02:19, ojciecdyrektor napisał(a):
Ludzie – jeśli już znajdziecie dom, który chcecie kupić, poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników… Na pewno wprowadzi to w Wasze życie sporo spokoju i być może zaoszczędzi gromady nowych siwych włosów…
Jesli nie ma opini w internecie o konkretnych prawnikach i nie sa polecani przez znajomych, to trudno ustalic czy sa dobrzy czy nie.
Nie bardzo wiem jak mam to skomentować  Tak jak w temacie wątku - moją intencją było jedynie zwrócenie uwagi i zachęcenie nowych kupujących do zasięgania opinii o prawnikach, ponieważ (jak czytam właśnie) nie tylko ja miałem przykre z nimi doświadczenia…
A pewnie forum takie jak to (choć oczywiście nie tylko) mogą być wartościowym miejscem zdobywania informacji…
Poza tym drogi moderatorze poprzez „poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników…” miałem na myśli znajomych, fora lub opinie innych kupujących, które można znaleźć w Internecie… np. tu http://www.reallymoving.com/conveyancing
Ja dostałem solidnie po tyłku i mam nadzieję, że komuś poprzez zwrócenie na ten temat uwagi, uda się uniknąć niepotrzebnego stresu…
-------------------------------------------------------------------------------------
To juz napisz wiecej, na co zwracac uwage przy wyborze, co tak uprzykszylo zycie?
Wiesz co karjo1 , ja chciałem bardziej zwrócić uwagę na problem niż wylewać swoje żale i smutki… Gdybym zaczął, nie wiem czy skończyłbym do rana…
Poza tym nie mam w tej kwestii wiele mądrego do powiedzenia… Zachęcałbym jedynie aby korzystać z opinii osób zadowolonych ze współpracy z prawnikami.
-------------------------------------------------------------------------------------
W pelni popieram 'pana dyrektora'. U nas koszmar trwal 6 miesiecy, takze znam bol.
Mysmy mieli doradzce i prawnika poleconego przez dewelopera. No coz, ja ich na pewno nikomu nie polece.
Chciałem tylko wprowadzić drobną korektę… nie pana, a ojca…
|

|
 |
|
kasik62 |
Post #3 Ocena: 0 2014-07-01 07:52:24 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2008 Skąd: Birmingham |
Chciałabym uniknąć tego "prawniczego" bólu właśnie jestem na etapie szukania prawnika czy ktoś z użytkowników mojej wyspy mógłby mi kogoś sprawdzonego polecić? Poproszę o wiadomość na priv.
|

|
 |
|
kardam |
Post #4 Ocena: 0 2014-07-01 08:14:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
A ja na prawnika nie mam co narzekać. Polecił nam go deweloper, babka w biurze sprzedaży mówiła, że jej się dobrze z tym prawnikiem współpracuje, proces idzie gładko. Podała przykład, że co niektórzy biorą innych prawników i nie zawsze wszystko szybko idzie i że ma jeden dom, gdzie już od tygodni z prawnikiem nie mogą się dogadać. I rzeczywiście u nas wszystko od strony prawniczej szło gładko. Wszystko załatwialiśmy drogą mailowo-listowną, nie musieliśmy jeździć do biura, tracić czasu itp
Jedynie mam małe 'ale' do doradcy kredytowego, bo jak był czeski błąd w dokumentach generujący opóźnienie w przekazaniu domu nic nas na ten temat nie poinformował. Najwidoczniej dla nich to nie było nic poważnego, jakaś błachostka do poprawy i tyle.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2014-07-01 08:15:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2014-07-01 00:21:19, ojciecdyrektor napisał(a):
Cytat:
2014-06-30 19:14:45, Richmond napisał(a):
Jesli nie ma opini w internecie o konkretnych prawnikach i nie sa polecani przez znajomych, to trudno ustalic czy sa dobrzy czy nie.
Nie bardzo wiem jak mam to skomentować  Tak jak w temacie wątku - moją intencją było jedynie zwrócenie uwagi i zachęcenie nowych kupujących do zasięgania opinii o prawnikach, ponieważ (jak czytam właśnie) nie tylko ja miałem przykre z nimi doświadczenia…
A pewnie forum takie jak to (choć oczywiście nie tylko) mogą być wartościowym miejscem zdobywania informacji…
Poza tym drogi moderatorze poprzez „poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników…” miałem na myśli znajomych, fora lub opinie innych kupujących, które można znaleźć w Internecie… np. tu http://www.reallymoving.com/conveyancing
Ja dostałem solidnie po tyłku i mam nadzieję, że komuś poprzez zwrócenie na ten temat uwagi, uda się uniknąć niepotrzebnego stresu…
Czyli to co napisalam. Jak prawnicy nie maja oponi w necie lub nie sa polecani, to nie wiadomo czy sa dobrzy Ci zli. Nawet jak prawnicy sa polecani przez kogos, nie ma gwarancji ze nasza transakcja pojdzie szybko. Wystarczy, ze inna osoba w biurze zajmuje sie sprawa albo transakcja jest trudniejsza lub bardziej czasochlonna.
Carpe diem.
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-07-01 09:22:06 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
alfer74 |
Post #7 Ocena: 0 2014-07-02 19:23:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2009 Skąd: londyn |
No i stalo sie. Oferta zaakceptowana. Papiery do banku i prawnika poszly. Teraz czekamy  inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744
|

|

|
|
minicab |
Post #8 Ocena: 0 2014-07-04 15:25:38 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2009 Skąd: U.K. |
Wie ktos moze co oznacza U/T w ponizszym zdaniu...?
"U/T execution of transfer"
Szukalem w google sle nic zwiazanego z prawem nieruchomosci. "One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember."
|

|
 |
|
aisuga |
Post #9 Ocena: 0 2014-07-04 16:06:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: UK |
under trust
|

|
 |
|
minicab |
Post #10 Ocena: 0 2014-07-04 16:23:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2009 Skąd: U.K. |
Under trust? W jakim kontekscie? Przeciez to nie pasuje zarowno do tego zdania. "One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember."
|

|
 |
|