Str 366 z 655 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-06-30 15:20:09 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2014-06-30 15:37:53 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2014-06-30 15:40:26 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
http://www.landregistry.gov.uk/public/faqs/where-are-my-deeds-kept
You no longer need to hold title deeds to prove you are the owner of your registered land or property, as we hold details of all registered land or property electronically. Many mortgage companies now have a policy of not holding any deeds for registered land or property; they rely on our electronic records. Carpe diem.
|
agnieszkka | Post #4 Ocena: 0 2014-06-30 16:03:05 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2014 Skąd: birmingham |
Zalogowalam sie do LandRegistry, zapłacilam 3Ł i sprawdzilam - dom jest juz na nas. Uffff
|
ojciecdyrektor | Post #5 Ocena: 0 2014-06-30 19:02:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2014 Skąd: Londyn |
Kiedyś czytałem ten wątek i z części rad korzystałem. Chciałem tym razem podzielić się kilkoma uwagami i(choć pewnie o tym pisaliście wcześniej) zachęcić nowych kupujących do uważności w korzystaniu z prawników…
Nasz koszmar z kupnem mieszkania trwał od połowy października zeszłego roku do 24 czerwca tego roku. 8 miesięcy tragi – komedii.(choć zdecydowanie więcej tragedii) Próbuję znaleźć określenia, które mogłyby opisać pracę naszych prawników, ale niewiele poza słowami uznawanymi ogólnie za obelżywe przychodzi mi do głowy… Ludzie – jeśli już znajdziecie dom, który chcecie kupić, poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników… Na pewno wprowadzi to w Wasze życie sporo spokoju i być może zaoszczędzi gromady nowych siwych włosów… |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-06-30 19:06:34 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2014-06-30 19:14:45 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2014-06-30 19:02:19, ojciecdyrektor napisał(a): Ludzie – jeśli już znajdziecie dom, który chcecie kupić, poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników… Na pewno wprowadzi to w Wasze życie sporo spokoju i być może zaoszczędzi gromady nowych siwych włosów… Jesli nie ma opini w internecie o konkretnych prawnikach i nie sa polecani przez znajomych, to trudno ustalic czy sa dobrzy czy nie. Carpe diem.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2014-06-30 19:28:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2014-06-30 19:02:19, ojciecdyrektor napisał(a): Kiedyś czytałem ten wątek i z części rad korzystałem. Chciałem tym razem podzielić się kilkoma uwagami i(choć pewnie o tym pisaliście wcześniej) zachęcić nowych kupujących do uważności w korzystaniu z prawników… Nasz koszmar z kupnem mieszkania trwał od połowy października zeszłego roku do 24 czerwca tego roku. 8 miesięcy tragi – komedii.(choć zdecydowanie więcej tragedii) Próbuję znaleźć określenia, które mogłyby opisać pracę naszych prawników, ale niewiele poza słowami uznawanymi ogólnie za obelżywe przychodzi mi do głowy… Ludzie – jeśli już znajdziecie dom, który chcecie kupić, poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników… Na pewno wprowadzi to w Wasze życie sporo spokoju i być może zaoszczędzi gromady nowych siwych włosów… To juz napisz wiecej, na co zwracac uwage przy wyborze, co tak uprzykszylo zycie? |
jotkadakotka | Post #9 Ocena: 0 2014-06-30 20:52:33 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
Cytat: 2014-06-30 19:28:59, karjo1 napisał(a): Cytat: 2014-06-30 19:02:19, ojciecdyrektor napisał(a): Kiedyś czytałem ten wątek i z części rad korzystałem. Chciałem tym razem podzielić się kilkoma uwagami i(choć pewnie o tym pisaliście wcześniej) zachęcić nowych kupujących do uważności w korzystaniu z prawników… Nasz koszmar z kupnem mieszkania trwał od połowy października zeszłego roku do 24 czerwca tego roku. 8 miesięcy tragi – komedii.(choć zdecydowanie więcej tragedii) Próbuję znaleźć określenia, które mogłyby opisać pracę naszych prawników, ale niewiele poza słowami uznawanymi ogólnie za obelżywe przychodzi mi do głowy… Ludzie – jeśli już znajdziecie dom, który chcecie kupić, poświęćcie trochę uwagi na wybór kompetentnych prawników… Na pewno wprowadzi to w Wasze życie sporo spokoju i być może zaoszczędzi gromady nowych siwych włosów… To juz napisz wiecej, na co zwracac uwage przy wyborze, co tak uprzykszylo zycie? Mysmy mieli doradzce i prawnika poleconego przez dewelopera. No coz, ja ich na pewno nikomu nie polece. |
baltazarbr2005 | Post #10 Ocena: 0 2014-06-30 22:22:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-04-2012 Skąd: Ashton-under-Lyne |
Ja byłem w podobnej sytuacji, prawnik polecony przez developera, miało byc super. Ale że gościu był na tyle niekompetentny, że udzielał mi nieprawidłowych odpowiedzi (po jednym z maili odpisałem mu cytując przepisy prawne z zapytaniem, jak to jest możliwe, że jego wiedza jest inna niż ogólnie dostępna), wysłałem do developera informację, że zamierzam wstrzymac proces zakupu domu przez niekompetencje prawnika i że aktualnie poszukuje kancelarii, którą sam wybiorę. Do tego poinformowałem, że oczekuję od nich poniesienia kosztów pracy prawnika przez nich poleconego, jako że polegałem na ich rekomendacji (wręczyli mi folder prawnika przy podpisywaniu chyba rezerwacji, jak dobrze pamiętam), sugerując że dzieki temu wszystko pójdzie sprawnie. No i w ciągu dwóch dni wszystkie odpowiedzi od prawnika znalazłem na skrzynce odbiorczej, a w ciągu chyba niecałych 3 tygodni zadzwonił życząc mi powodzenia w nowy domu i informując że exchange właśnie został dokonany. Więc nie ma się co pie...ć, trzeba walczyć o swoje, to bardziej oni są dla nas, jak my dla nich.
|