MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 268 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 267 | 268 | 269 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 268 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agnjal

Post #1 Ocena: 0

2013-05-08 20:42:37 (12 lat temu)

agnjal

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Basic valuation wystarczy. Malo kto "kusi" sie na dwa pozostale.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KAWA

Post #2 Ocena: 0

2013-05-09 11:23:16 (12 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

Lebronjames -O ile dobrze doczytalam pracujesz w edukacji czyli jestes tzw key workers woec mozesz dostac bardzo atrakcyjny kredyt ale niewiem czy rownierz na buy to let powinienes udac sie do banku i popytac

[ Ostatnio edytowany przez: KAWA 09-05-2013 11:27 ]

Do góry stronyOffline

vit-swansea

Post #3 Ocena: 0

2013-05-09 15:28:36 (12 lat temu)

vit-swansea

Mężczyzna

Z nami od: 11-05-2009

Cześć. Prośba do Richmond, agnjal lub ktokolwiek z wiedzą na poniższy temat.

Moja sytuacja, to ostatni etap przed zakupem domu. Bardzo blisko do wymiany kontraktów. Jednak informacje od mojego conveyancera niepokoją mnie.Pozwolę sobie zacytować; Building Control Dept of Council have indicated that no permission sought from them for work carried out at the property. Fear here is that if work not carried out to current standard you will have to put matters right at your expense.

4. No Certification received yet under Licensed Repair Scheme as set out in Halifax Valuation Report.

Chodzi o przestawienie ścianki działowej między kuchnią, a living roomem(nie jest to ściana nośna), oraz dobudowanie tzw. conservatory czyli oranżerii od strony ogrodu.
Czy jest to forma naciągania mnie na kolejne koszta związane z p.inspektorem? Czy może żądać od właściciela takich certyfikatów i pozwoleń przed zakupem? Czy odpuścić, znając jakość w/w prac przeprowadzonych w 2004r? Ewentualne koszta uzyskania takich certyfikatów w zarysie.I na koniec, czy będę sprawdzany po wymianie kontraktów, czy są to tylko procedury kontrolne w trakcie zmiany właściciela domu? O corocznych kontrolach inst.gazowych wiedzę posiadam. Nabieram przekonania,że po prostu mój conveyancer musi mnie poinformować o wszystkich zagrożeniach i związanych z nimi wyższych, późniejszych kosztach eksploatacji .
Pozdrawiam Witek
Gdzieś pomiędzy narodzeniem, a odejściem...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2013-05-09 15:41:58 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Czy to sa dwie osobne sprawy?

1. Council informuje, ze wlasciciele nigdy nie wystapili do nich o zgode na zmiany? Nie wiem czy moga postarac sie o takie certyfikaty retrospektywnie.

2. Jakies naprawy mialy byc wykonane?

Byc moze jest mozliwosc wykupienia indemnity insurance, znaczy oni za nie zaplaca. Ale w przyszlosci nastepny kupujacy moze miec ten sam problem, brak tych papierow i moze zadac od Ciebie wykupienia takiego ubezpieczenia dla niego.

Co mowi sam conveyancer, ze co powinienes zrobic w tej sytuacji. Dobrze, ze to sygnalizuje, ale powinien jeszcze udzielic porady. A koszty powinni poniesc kupujacy ewentualnie obnizyc Ci cene.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

vit-swansea

Post #5 Ocena: 0

2013-05-09 16:26:13 (12 lat temu)

vit-swansea

Mężczyzna

Z nami od: 11-05-2009

Dzięki Richmondzie drogi za szybki odzew.
Odpowiadam. Nie ma mowy o naprawach. I dziwi mnie, porównując z polskimi normami budowlanymi, że w UK za demontaż ścianki działowej żądają certyfikatów wszelakich.Rozumiem,gdy nośna. Już zmierzam na strony netu, by odkryć definicję Indemnity Insurance,ewent.mógłbyś coś streścić?
Conveyancer informuje mnie o wszystkim co znajdzie,a jego ostatnim pytaniem było, czy mam świadomość,że brak w/w certyfikatów może się wiązać z dodatkowymi kosztami w przyszłości. I , że ja będę nimi obciążony. Przecież to żelazna logika i raczej mnie nie zaskoczył.Czy na tym etapie,gdy bank wysłał mi już ofertę mortgage i bankowy przedstawiciel potwierdził wartość domu,na określoną kwotę ,mogę żądać korekty ceny związaną z moimi późniejszymi obciążeniami finansowymi pokrywającymi koszty zdobycia w/w certyfikatów?
Może faktycznie wystarczy wykupienie przez nadal aktualnego właściciela wspomnianego przez Ciebie ubezpieczenia? Na jaki okres sugerować?
Gdzieś pomiędzy narodzeniem, a odejściem...

Do góry stronyOffline

BiF

Post #6 Ocena: 0

2013-05-09 19:14:35 (12 lat temu)

BiF

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2007

Witam

Dzisiaj wpłaciliśmy depozyt na nasz nowy dom jutro jedzimy do prawnika.Czy mógłby mi ktoś poradzić jak to wszystko wygląda czy są jakieś haczyki na które trzeba uważać jak wygląda cały proces ?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-05-09 20:58:25 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Chodzi Ci o to, ze wplaciles oplate rezerwacyjna u dewelopera i jutro jedziesz pierwszy raz do biura solicitors/coneyancers?

Trzeba wszystko czytac, a w razie niejasnosci pytac prawnikow, az otrzyma sie pelne informacje. Haczykow moze byc wiele i w roznej formie, ale to zalezy od nieruchomosci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lebronjames1982

Post #8 Ocena: 0

2013-05-10 22:55:52 (12 lat temu)

lebronjames1982

Mężczyzna

Z nami od: 05-05-2013

Hej

Tak jestem FTB i chcialbym jakos to zalatwic zeby kupic mieszkanie w Exeter i zaczac je splacac mortgage przy pomocy innych najemcow caly czas mieskzac w Londynie przez pare nastepnych lat.. Jest cos takiego mozliwe? Jesli nie to jaka jest najlepsza droga?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-05-10 23:05:38 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lebronjames1982

Post #10 Ocena: 0

2013-05-11 10:27:50 (12 lat temu)

lebronjames1982

Mężczyzna

Z nami od: 05-05-2013

Do Kawa

Tak pracujemy oboje w edukacji wiec mamy nadzieje ze dostaniemy dobrze oprocentowany kredyt. Tylko problem jest w tym ze chcialbysmy kupic dom z dala od Londynu, bo tu ceny mieszkan nas dobijaja a dwa ciezko tu wychowac dzieci wsrod takiej mieszanki. Mam nadzieje ze jakos to logistycznie jest mozliwe zeby mieszkac tu jeszcze 2,3 lata a w miedzyczasie splacac mortgage przy pomocy innych wynajmujacych nasze przyszle mieszkanie.

Do góry stronyOffline

Strona 268 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 267 | 268 | 269 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,