MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 266 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 265 | 266 | 267 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 266 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2013-04-30 08:33:06 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To czeste, ze ludzie nie wiedza czego chca ;-)

Jak mieszkasz tu pare lat, to pewnie slyszalas o tym, ze potrafia wycofac sie z transakcji w ostatniej chwili, bo cos im sie zmieni. Ci sa na tyle mili, ze zmienili zdanie na poczatku, zanim stracilas jakies pieniadze.

Pare postow wstecz sprzedajaca zmienila zdanie po paru tygodniach narazac kupujacego na koszty.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2013-04-30 10:44:24 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2013-04-30 07:33:41, pawlak2505 napisał(a):
Czyli po okresie fixed rate, musze przejsc na variable rate, zeby moc wplacic ewentualne oszczednosci i zmniejszyc zaciagniety kredyt, czyli nie bede mogl juz miec tego fixed? hmm a moge wplacic oszczednosci i wziac remortgage fixed? Po tych latach fixed chyba juz nie ma ERC? Czy moze tez byc?

Dzieki

Czekasz az uplynie data do kiedy obowiazuja ERC (bedziesz mial to w umowie) i mozesz wtedy nadplacic kredyt bez ograniczen. A potem mozesz zrobic remortgage i wziac kolejny fix albo zostac na SVR - variable rate, jak Ci bedzie pasowac.

Ewentualnie jak pisalam wczesniej, mozesz wziac kredyt offset, i trzymac oszczednosci na koncie powiazanym z kredytem i bedziesz obnizal sobie odsetki od kredytu bez nadplacania kredytu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ciaacho

Post #3 Ocena: 0

2013-05-03 11:13:18 (12 lat temu)

ciaacho

Z nami od: 14-05-2007

witam wszystkich:) przymierzamy sie do zakupu wlasnego domu i tu moje pytanko czy lepiej wybrac kredyt na 5 lat fixed na 3.5% czy lepesza opcja bedzie 2 lata fixed na 2.3%.broker mowi ze teraz sa takie niskie procenty a za 2 lata moga znacznie wzrosnac.mi sie wydaje lepesza opcja na 2 lata.oczywiscie kredyt bedzie na 15 lat w calosci.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2013-05-03 11:16:46 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Wrozka ;-)

Nikt Ci nie da gwarancji co bedzie za 2 lata. Zrob tak jak uwazasz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Natand162010

Post #5 Ocena: 0

2013-05-05 10:45:47 (12 lat temu)

Natand162010

Kobieta

Z nami od: 05-05-2013

hej mam takie pytanie bo kupuje z chlopakiem dom i umowa przez wlascicieli zostala zaakceptowana i juz sprawdzenia zrobione ale dostalismy list od prawnika ze wlasciciele nie moga znalesc sobie domu i my nie mozemy sie wprowadzic... man tez umowa wynajmu konczy sie w czerwcu a cala sprawa trwa juz 3 miesiace.. czy ktos wie ile wlasciciele maja czasu na wyprawadzenie sie po zaakceptowaniu ceny kupna ?

Do góry stronyOffline

adamos76

Post #6 Ocena: 0

2013-05-05 11:35:26 (12 lat temu)

adamos76

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Cytat:

2013-04-30 08:31:16, olamakowska napisał(a):
No wlasnie tego nie rozumiem.
Najpierw mi mowia o rozwodzie a potem mowia mi ze moze wlasciciele mieli jakis problem z ewentualna przeprowadzka, tak jakby sami nie wiedzieli o co chodzi.*DONT_KNOW*

tez jestem w dziwnej sytuacij wlascielka rozmyslila sie na samym poczatku a pozniej zmienila zdanie i wszystko poszlo do przodu tylko boje sie ze nie podpisze kontraktu na koniec.Ja mam wrazenie ze agencje wypuszczaja specjalnie takie domy zeby zarobic na tym pare groszy :-8.Nastepnym razem bede rzadal umowy zwrotu kosztow ze sprzedajacym albo agentem lub szukal domu pustego bez lokatorow

[ Ostatnio edytowany przez: adamos76 05-05-2013 11:53 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-05-05 11:45:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-05-05 14:05:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-05-05 18:34:39 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Wlasciele wyprowadzaja sie po tym jak dojdzie do completion. A do completion dochodzi po exchange, a kiedy to nastapi, to ustala sie miedzy kupujacym i sprzedajacym. Nie ma zadnych przepisow na to.

Pani od ktorej kupowalam szukaja mieszkania dla siebie przez jakies 3 miesiace. A jak znalazla, to i tak trzeba bylo czekac kolejne 2 miesiace na zakonczenie transakcji.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lebronjames1982

Post #10 Ocena: 0

2013-05-05 20:05:36 (12 lat temu)

lebronjames1982

Mężczyzna

Z nami od: 05-05-2013

Witam wszytkich

Na poczatku chcialem podkreslic ze to co robicie tu na tym forum jest nie do przeceniena! Naprawde genialna sprawa ze mozna znalezc rodakow pomagajacych sobie w UK na przekor opiniom w wielu magazynach i tygodnikack. Wielkie plus dla osoby o nicku Richmond - genialna praca!

Mam pare pytan zwiazanych z kupnem naszych 4 katow. Dodam ze nie bylem jeszcze w banku pytac sie o mortgage, ogladalismy jedynie ceny domow w okolicy ktora nas interesuje!

Mieskzamy w Londynie, jestesmy po slubie oboje pracujemy w edukacji, zarobki na osobe okolo 27k rocznie, w sumie 54k na rok.

Mimo iz mieskzamy w Londynie interesuje nas dom poza Londynem, bardzo podobalo nam sie Exeter*THUMBS UP* i tam tez chcielibysmy sie przeniesc. Powodow jest mnostwo nie chcialbym sie teraz o nich zaglebiac. Domy ktorych bedziemy szukali kosztuja okolo 150 tysiecy funtow przy czym dodam ze mamy okolo 55 tysiecy wkladu wlasnego.

1. Chcialibysmy sie dowiedziec ile by nam wyniosla rata kredytu ORIENTACYJNIE na 10, 15 lub 20 lat. Nie chcemy brac kredytu na wiecej niz 20 lat. Jesli ktos umialby nam to wyliczyc byloby super.

2. Ile procent zarobkow lacznych za dwie osoby idealnie wychodzi zeby placic mortgage? Powiedzmy zarobki 3000 funtow ile placic mortgage zeby nie splacac ani za duzo ani za malo.. kolokwialnie mowiac zeby starczalo.

3. Chcialibysmy kupic mieszkanie w Exeter caly czas mieszkajac w Londynie zeby bank wzal pod uwage nasze zarobki a nie zarobki jak bedziemy sie przenosic tam i tylko jedno z nas dwojga bedzie mialo prace. Pozniej mielibysmy zamiar mieszkanie ktore kupujemy na kredyt - podnajmowac innym ludziom zeby oni nam czesciowo badz calosciowo splacali mortgage. Mam nadzieje ze ma to sens:) Cos w desen kupienia domu na prowincji i splacania go przy pomocy innych ludzi. --> mam pytanie jaka jest oplata dla agencji (orientacyjna) gdyby agencja znalazla kogos do podnajmowania naszego mieszkania? Czy jest to oplata miesieczna czy jednorazowa?

4. Ile trwa procedura kupowania mieszkania - mamy 6 tygodni wolnego w wakacje. Czy to wystarczy? Jesli nie jak by to moglo logistycznie wygladac po tym czasie? Czy musialbym jezdzic do Exeter wiele razy PO TYM CZASIE zeby zalatwiac jakies sprawy, papiery itp.

5. Jakie dokumeny potrzebne sa do zlozenia bankowi gdybysmy brali mortgage -> wiem ze pewnie gdzie to bylo na forum ale moze ktos by mi chociaz podal do linka gdzie te informacje sie znajduja?

Na razie to tyle. Bede czekal na jakiekolwiek odpowiedzi!

Z gory dziekuje!

Do góry stronyOffline

Strona 266 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 265 | 266 | 267 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,