MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 261 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 260 | 261 | 262 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 261 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pawlak2505

Post #1 Ocena: 0

2013-04-12 21:07:40 (12 lat temu)

pawlak2505

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2013

Richmond bardzo Ci dziękuję za pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pawlak2505

Post #2 Ocena: 0

2013-04-12 21:11:49 (12 lat temu)

pawlak2505

Mężczyzna

Mam jeszcze jedno pytanie, jak skladacie swoja finansowa oferte kupna domu to o ile procent mozna zaproponowac nizsza cene, wiem, ze to oczywiscie zalezy od sprzedajacego, ale, nie wiem jak zaczac, nigdy tego jeszcze nie robilem. Dzieki

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-04-12 21:23:44 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wedlug danych statystycznych srednia cena transakcji do ceny poczatkowej to 92%. Sa domy ktore pojda na pniu za asking price, a sa takie, gdzie mozna sporo urwac.

Musisz zbadac sytuacje wlasciciela, zobaczyc jak dlugo dom jest na rynku, mozesz popytac agenta o to wszystko. Moze Ci powie, moze nie.

Artykul o negocjowaniu i sprawdzaniu sytuacji sprzedajacego:

http://inwestowanieuk.blogspot.co.uk/2010/11/kupno-nieruchomosci-w-uk-cz3-negocjacje.html

Na poczatku artykulu sa linki do kilku innych o kupowaniu nieruchomosci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-04-15 08:13:18 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-04-15 08:18:56 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Skoro tak mowi mortgage advisor, to pewnie ma racje. Zawsze mozesz wpasc do swojego banku na niezobowiazujace spotkanie i dowiedziec sie co o tym mysla.

W przypadku dyrektorow firm LTD licza sie zarobki brutto.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Iwonet

Post #6 Ocena: 0

2013-04-15 16:50:57 (12 lat temu)

Iwonet

Kobieta

Z nami od: 15-04-2013

Witam :-) jestem tu nowa ale mam pytanie do pana Richmonda..odnisnie chodzi mi o kredyt w ktorym razem z mezem kupilismy rok temu dom. Sytulacja moja wygladala nastepujaca : rok temu nie pracowalam dlatego maz dostal kredyt tylko na siebie i tu sie pojawia moje pytanie czy jako jego zona mam prawo do wlasnosci tego domu ? i czy jezeli teraz pracuje moge sie dopisac do tego kredytu? wiem ze te pytania sa moze bardziej pytaniamy prawnymi :-) ale jesli pan sie orientuje prosze o odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-04-15 18:42:22 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Czytalas kiedykolwiek papiery nieruchomosci, tzw. deeds? W czasie procesu kupna na pewno prawnicy pytali sie o pochodzenie pieniedzy na depozyt i ustalali kto bedzie wlascicielem nieruchomosci i w jakich czesciach.

Teoretycznie mozesz zrobic re-mortgage na dwie osoby lub transfer of deeds. Na pewno bedziesz potrzebowala prawnika do zalatwienia tego wszystkiego i bank bedzie musial Cie sprawdzic, czy jestes dla nich godnym klientem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

pawlak2505

Post #8 Ocena: 0

2013-04-15 21:10:53 (12 lat temu)

pawlak2505

Mężczyzna

Jestem juz bliski kupna domu, ale mam jeszcze kilka pytan, dlatego prosze o pomoc.

1) Co jest lepsze pojsc bezposrednio do banku i wziąć mortgage czy zalatwic to przez mortgage advisior?

2) Jestem juz umowiony na ogladanie domu po raz drugi, czy jest cos o co szczegolnie powinienem pytac agenta, cos co nie zawsze da sie zobaczyc golym okiem w domu a powinienem wiedziec? Nigdy nie kupowalem domu wiec sie nie bardzo orientuje.

3) Mamy upatrzone dwa domy, ktore nam sie podobaja, czy jest mozliwosc zlozenia naszej oferty cenowej w jednej agencji ale na dwa domy?

4)Jesli nie ma chain to od momentu dogadania sie co do ceny ile trwaja wszystkie formalnosci do otrzymania kluczy? I czy da sie ten okres jakos wydluzyc, jesli tak to jak?( pytam gdyz umowe najmu obecnego mieszkania mamy do konca pazdziernika a juz teraz znalezlismy dom, ktory nam sie podoba wiec w razie czego bysmy musieli oplacac obie nieruchomosci.)

Dziekuje bardzo

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-04-15 21:21:30 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

1. Jesli jestes w stanie znalezc sam najlepsza oferte kredytu albo bezposrednio w banku jest lepsza niz oferta doradcy, to doradca Ci nie potrzebny. Niektore banki oferuja kredyty tylko bezposrednio, np HSBC albo maja oferte dla swoich klientow, ktorej nie sprzedaja doradcy.

2. Trudno powiedziec, bo trzeba zwrocic uwage na mnostwo rzeczy, a nie wiem na co juz zwrociles uwage i jakie sa Twoje najwazniejsze kryteria. Pytales sie o ogrzewanie, sprawdziles czy okna sa dobre. Zalezy czy kupujesz nieruchomosc do zamieszkania czy planujesz jakis remont.

3. Teoretycznie jest i teoretycznie agent jest zobowiazany przekazac Wasza oferte do sprzedajacego. Ale agent moze dojsc do wniosku, ze jemu bedzie wygodniej, jak szybciej znajdzie sie klienta na nieruchomosc A lub B i faworyzowac te oferte i rozmawiac z tym klientem.

4. Przeciagniecie sprawy na pol roku bedzie baaaardzo trudne. Moze uda Ci sie rozwiazac umowe najmu nieco wczesniej? Przy braku chain transakcja powinna sie zamknac w maks. 2 miesiacach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Iwonet

Post #10 Ocena: 0

2013-04-16 12:24:37 (12 lat temu)

Iwonet

Kobieta

Z nami od: 15-04-2013

Dziekuje za odpowiedz . Szczerze mowiac maz zalatwial cala papierkowa robote sam..poniewaz ja nie moglam w tym uczestniczyc poniewaz byla w tym czasie w Polsce..pieniadze na depozyt pochodzily od darowizny rodziny. Jeszcze jedno pytanie ktore mnie nurtuje skoro maz jest jedynym wlascicielem domu z tego wynika co w przypadku kiedy nasze malzenstwo bys sie rozwiazalo? czy skoro nie jestem prawowitym wlascicielem domu to ponosze takie same koszty za kredyt jak maz? jestesmy mazenstwem z dlugim stazem , zwiazek zawieralismyw Polsce . Dziekuje za pomoc , napewno bede musiala skorzystac z porady prawnej tutaj .

Do góry stronyOffline

Strona 261 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 260 | 261 | 262 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,