MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 249 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 248 | 249 | 250 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 249 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Zielone_oczy

Post #1 Ocena: 0

2013-01-29 14:39:57 (13 lat temu)

Zielone_oczy

Kobieta

Z nami od: 22-08-2010

Hej,

Pokaz potwierdzenie z polskiego konta bankowego i powinno wystarczyc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pablo_504

Post #2 Ocena: 0

2013-01-30 15:34:14 (13 lat temu)

pablo_504

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2013

Witam mam pytanie gdzie szukać domu do remontu nie posiadam na tyle środków a mój maż jest budowlańcem i wolnym czasie robilibyśmy remont

może jakieś strony znacie gdzie można takie coś znaleźć lub widzieliście cos takiego w Londynie

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-01-30 15:39:03 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Na tych samych stronach, na ktorych szuka sie nieruchomosci nie do remontu. Patrz na zdjecia i czytaj opisy, ponadto porownuj ceny. Musisz bardzo dobrze znac rynek w danej okolicy, zeby wiedziec, ze jakis dom jest ponizej przecietnej ceny i/bo wymaga remontu.

I nie ludz sie, ze cena bedzie szokujaca niska, chyba ze to jakas mega rudera, ale wtedy jest szansa, ze nie da sie w tym mieszkac, zanim nie przeprowadzi sie remontu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

pablo_504

Post #4 Ocena: 0

2013-01-30 22:47:15 (13 lat temu)

pablo_504

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2013

oglądam juz któryś dzień z kolei i nic nie znalazłam
mamy gdzie mieszkać może być totalny ruina bo mamy gdzie mieszkać wyremontuje się pewna cześć a później resztę

ale cieżko o taki :/ chcemy cos po pieniądzach

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-01-31 00:05:14 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zealot

Post #6 Ocena: 0

2013-01-31 00:50:45 (12 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2013-01-30 22:47:15, pablo_504 napisał(a):
oglądam juz któryś dzień z kolei i nic nie znalazłam
mamy gdzie mieszkać może być totalny ruina bo mamy gdzie mieszkać wyremontuje się pewna cześć a później resztę

ale cieżko o taki :/ chcemy cos po pieniądzach

A kupujesz dom za gotówkę?, czy raczej myślisz o kredycie? zdajesz sobie sprawę z tego, że banki nie udzielają kredytu na totalne ruiny. Nawet nie udzielają kredytu na domy które dobrze wyglądają z zewnątrz a w środku nie mają np.: sprawnej kuchni i łazienki?

Żeby dostać kredyt to dom musi być w pełni sprawny: dach ma nie cieknąć, konstrukcja domu (raczej) nie powinna być betonowa tylko z cegły, nie powinno być pęknięć w ścianach, musi być funkcjonująca kuchnia i łazienka, dom nie powinien mieć wad prawnych.

Z tego co widzę z programu "Homes under the hammer" to czasami możliwe jest uzyskanie kredytu z warunkami dotyczącymi naprawy/remontu, jednak nie mam pojęcia o ile taki kredyt jest droższy niż inne kredyty, zdaję sobie sprawę z tego, że jest to jakaś droższa opcja.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Kapiszon

Post #7 Ocena: 0

2013-01-31 09:39:36 (12 lat temu)

Kapiszon

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2011

Witam.
I ja powoli zacząłem się interesowac zakupem domu. Wczoraj mialem rozmowe z pierwszym mortgage advisor (z Mortgage Advice Bureau, wspolprqcowal moze ktos z nimi?. Niestety nie otrzymalem od niej wystarczajacych odpowiedzi i chcialbym poszerzyc swoja wiedze w kilku sprawach.
Pytanie pierwsze.
Pani ta znalazla mi bank, ktory jest w stanie pozyczyc 5 krotnosc zarobkow. Wpierw jednak znalazla mi niby najlepsza, najtansza oferte 2year fixed, nie wyjasniajac mi dlaczego jest lepsza od innych, a potem kontaktowala sie z najtanszym bankiem. nie powinno to byc na odwrot? Ze najpierw bank przyznaje mi kredyt a potem ja szukam najlepsza forme splaty?
Pytanie drugie.
Pani ta zaproponowala mi by wziąć na mozliwie jak najwiecej lat (wiem ze wtedy koszt kredytu jest wiekszy) a potem korzystac z "Overpayments permitted" i splacac wiecej. Ale splacajac w ten sposob splace kredyt wczesniej. Jak wiec taka sytuacja ma sie do kanej oplaty za wczesniejsza splate kredytu?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Zuzankao

Post #8 Ocena: 0

2013-01-31 10:53:14 (12 lat temu)

Zuzankao

Kobieta

Z nami od: 31-01-2013

Witam ,
Dom który mam zamiar wynająć był wcześniej na sprzedaż.Jeśli zdecydowałabym się na jego kupno,to czy jest możliwe obniżyć cenę domu o koszty wynajmu i czy taki zapis powinien być w umowie najmu?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-01-31 14:28:32 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2013-01-31 09:39:36, Kapiszon napisał(a):
Witam.
I ja powoli zacząłem się interesowac zakupem domu. Wczoraj mialem rozmowe z pierwszym mortgage advisor (z Mortgage Advice Bureau, wspolprqcowal moze ktos z nimi?. Niestety nie otrzymalem od niej wystarczajacych odpowiedzi i chcialbym poszerzyc swoja wiedze w kilku sprawach.
Pytanie pierwsze.
Pani ta znalazla mi bank, ktory jest w stanie pozyczyc 5 krotnosc zarobkow. Wpierw jednak znalazla mi niby najlepsza, najtansza oferte 2year fixed, nie wyjasniajac mi dlaczego jest lepsza od innych, a potem kontaktowala sie z najtanszym bankiem. nie powinno to byc na odwrot? Ze najpierw bank przyznaje mi kredyt a potem ja szukam najlepsza forme splaty?
Pytanie drugie.
Pani ta zaproponowala mi by wziąć na mozliwie jak najwiecej lat (wiem ze wtedy koszt kredytu jest wiekszy) a potem korzystac z "Overpayments permitted" i splacac wiecej. Ale splacajac w ten sposob splace kredyt wczesniej. Jak wiec taka sytuacja ma sie do kanej oplaty za wczesniejsza splate kredytu?
Pozdrawiam

Mortgage Advisor pracuje dla Ciebie, wiec na przyszly raz nie wychodz ze spotkania, dopoki nie znasz odpowiedzi na wszystkie pytania i jestes calkowicie usatysfakcjonowany wyjasnieniami.

A czy w ogole ustaliles kryteria kredytu? Czy chcesz miec stale rady (wtedy kredyt fixed) czy jestes gotowy poniesc ryzyko zmieniajacych sie rat (wtedy tracker)? To wszystko powinno zostac ustalone na poczatku. Jesli fixed to na ile lat chcesz ten fixed, bo to oznacza z kolei przez ile lat bedzie kara za wczesniejsza splate. Czy chcesz miec mozliwosci nadplat, jesli tak to ile wroku, tip. To wszystko powinienes ustalic na poczatku i dopiero wtedy broker powinien szukac Ci kredytu.

Forma splaty jest ustalona przy produkcie, wiec najpierw czytasz dokladnie jakie sa warunkie danego kredytu i potem wystepujesz z wnioskiem o przyznanie tego kredytu. Powinienes dostac od prokera KFI - Key Facts Illustration, dokument ktory opisuje wszystkie warunki kredytu, pronozowany koszt, wysokosc rat, itp.

Moze brokerowi chodzilo o to, zeby na wszelki wypadek wziac kredyt na dluzej niz na krocej, zeby raty nie byly za wysokie. Oczywiscie im dluzsza splata, tym wiecej odsetek placisz. Kwestia nadplat - zalezy od produktu. Wiekszosc bankow pozwala na nadplate raz w roku do 10% wartosci kredytu, bez kary. Inne pozwalaja na nadplaty co miesiac do okreslonej kwoty, a jeszcze inne produkty moga pozwolic na nadplaty bez limitu. Czyli wracamy do wczesniejszych pytan: ustalasz swoje oczekiwania/wymagania i zapoznajesz sie z oferta dokladnie.

Broker moze zaproponowac CI kilka produktow, Ty prosisz o KFI do kazdego z nich, idziesz do domu, czytasz oferte i dopiero po zastanowieniu decydujesz sie. Nie czuj sie przymuszony podjac decyzji na miejscu u brokera, bez uzyskania wszystkich niezbednych informacji.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2013-01-31 14:30:44 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2013-01-31 10:53:14, Zuzankao napisał(a):
Witam ,
Dom który mam zamiar wynająć był wcześniej na sprzedaż.Jeśli zdecydowałabym się na jego kupno,to czy jest możliwe obniżyć cenę domu o koszty wynajmu i czy taki zapis powinien być w umowie najmu?

Watpliwe, zeby wlasciciel zgodzil sie na cos takiego, bo dzialalby na wlasna szkode. Jesli ma kredyt na te nieruchomosc, to musi placic raty, wiec ponosi koszty co miesiac.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 249 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 248 | 249 | 250 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,