MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 222 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 221 | 222 | 223 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 222 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AndrzejW

Post #1 Ocena: 0

2012-09-24 17:17:15 (13 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Szybkie zapytanie google znalazło mi:

"The valuation report or survey will show the reinstatement value of the property. This figure is not the value of the property, but it is the cost of totally rebuilding the property. Any insurance you get for the property must cover a rebuilding cost at least equal to the reinstatement value of the property."

Czyli jest to minimalna kwota ubezpieczenia domu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

misselena

Post #2 Ocena: 0

2012-09-24 18:20:09 (13 lat temu)

misselena

Kobieta

Z nami od: 24-09-2012

Witam jestem tu nowa.
Od tygodnia intensywnie załatwiamy sprawy związane ze znalezieniem naszego własnego domku.
Znaleźliśmy jedną ciekawą ofertę, w atrakcyjnej cenie , jednak martwi mnie jedna rzecz.. a mianowicie w broszurce napisane jest: "this house is a prefabricated home and needs to be disclosed if obtain a mortgage" , czy ktoś z was spotkał się już w domem budowanym z prefabrykantów?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-09-24 19:02:55 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Szanse na kredyt moga byc zerowe, zwykle cena to sugeruje, jest duzo nizsza niz normalnych nieruchomosci. Agent/wlasciciel od razu Ci powie, jesli nie da sie wziac kredytu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

misselena

Post #4 Ocena: 0

2012-09-24 20:41:56 (13 lat temu)

misselena

Kobieta

Dom wystawiony jest z agencji, czekamy na credit check (który powinien byc jutro albo pojutrze) no i chcemy zlożyć własną ofertę.
Tylko ciekawi mnie jak takie domy sprawdzają się w "użytkowaniu"

Do góry stronyOffline

zealot

Post #5 Ocena: 0

2012-09-24 23:50:19 (13 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2012-09-24 18:20:09, misselena napisał(a):
Witam jestem tu nowa.
Od tygodnia intensywnie załatwiamy sprawy związane ze znalezieniem naszego własnego domku.
Znaleźliśmy jedną ciekawą ofertę, w atrakcyjnej cenie , jednak martwi mnie jedna rzecz.. a mianowicie w broszurce napisane jest: "this house is a prefabricated home and needs to be disclosed if obtain a mortgage" , czy ktoś z was spotkał się już w domem budowanym z prefabrykantów?

Nie warto kupować tego domu jeśli nie macie gotówki na jego zakup. Na tego typu domy banki nie udzielają kredytów, ponieważ nie mają takiej długiej żywotności jak domy z cegły lub z kamienia. Takie domy budowało się po wojnie, w latach 50', 60'. Już się w tej technologii nie buduje. Nawet jeśli uda wam się jakimś cudem uzyskać taki kredyt to należy się liczyć z tym, że za parę lat jak byście chcieli dom sprzedać to będzie ciężko.

Sprzedający musi znaleźć kogoś kto kupi ten dom za gotówkę, czyli dużo musi spuścić z ceny. Dlatego ten dom jest taki tani.

Tego typu domy zazwyczaj kupują inwestorzy aby później wynajmować.

[ Ostatnio edytowany przez: zealot 24-09-2012 23:51 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

misselena

Post #6 Ocena: 0

2012-09-25 12:02:57 (13 lat temu)

misselena

Kobieta

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Z tego co widzę dom jest wystawiony do sprzedaży od kwietnia (więc już dosyć długo) , cena to 130 tyś

Do góry stronyOffline

dami1981

Post #7 Ocena: 0

2012-09-25 14:02:19 (13 lat temu)

dami1981

Kobieta

Z nami od: 24-04-2012

Mam pytanie zanim zapytam prawnika.
Otrzymalam dzisiaj wszystkie dokumenty dot nieruchomosci i zastanawia mnie jedno:
1. Property Information Form, Fixtures, Fittings and Content form & EPC - jest z maja b.r. W sumie sie wszystko zgadza- ale wszystko mozna przeciez usunac i powiedziec ze zgodzilismy sie zaakceptowac z data majowa a dzisiaj mamy wrzesien i tego juz potem nie bylo:/ Dodatkowo w tym dokumencie jest tenant - ktorego juz teraz nie ma. Nekac ich zaktualizowaniem dokumentow czy machnac reka?
2. Insurance- do wymiany kontraktow jest potrzebny building insurance - nasz jest wliczony w service charge - czy ja mam to sama prawnikowi uswiadomic czy sam powinien wiedziec? - ale chca dokument potwierdzajacy ...
3. Deposit - We enclose a completion statement showing the balance required to comlete and a note of our charges. Please make note we must be in possesion of cleared funds in order to complete. Please make a cq payable ... bla bla bla. We also need to see evidence of where the money has come from in order to satisfy the Money Laundering Regulations. - TO JA IM PRZEKAZUJE nasz 5% depozyt czy robi to bank? Te pieniadze mamy na specjalnym koncie bankowym i nie moge wypisac na nie ... czeku:/

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-09-25 20:21:32 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

3. Ty robisz przelew depozytu, to Twoja odpowiedzialnosc i oczywiscie wszystkich innych pieniedzy.

1. Uaktualnij, skoro nie ma juz lokatora.

2. Powinni to wiedziec z innych dokumentow, ktore przeciez sami opracowuja.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

morisroe

Post #9 Ocena: 0

2012-09-25 20:59:41 (13 lat temu)

morisroe

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2010

Cytat:

2012-09-24 23:50:19, zealot napisał(a):
Cytat:

2012-09-24 18:20:09, misselena napisał(a):
Witam jestem tu nowa.

Nie warto kupować tego domu jeśli nie macie gotówki na jego zakup. Na tego typu domy banki nie udzielają kredytów, ponieważ nie mają takiej długiej żywotności jak domy z cegły lub z kamienia. Takie domy budowało się po wojnie, w latach 50', 60'. Już się w tej technologii nie buduje. Nawet jeśli uda wam się jakimś cudem uzyskać taki kredyt to należy się liczyć z tym, że za parę lat jak byście chcieli dom sprzedać to będzie ciężko.

Sprzedający musi znaleźć kogoś kto kupi ten dom za gotówkę, czyli dużo musi spuścić z ceny. Dlatego ten dom jest taki tani.

Tego typu domy zazwyczaj kupują inwestorzy aby później wynajmować.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zealot</i> 24-09-2012 23:51 ]

prefabrykaty maja taka sam zywotnosc a nawet lepsza niz cegla bo przecierz to zelbeton ktory z czasem bedzie sie robil coraz twardszy sam osobiscie pracowalem przy prefabrykatach w przeciagu ostnich 2 lat kontraktorzy bardzo chetnie wybieraja takie rozwiazanie pracy ze wzgledu na czas:-)

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-09-25 21:22:20 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 222 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 221 | 222 | 223 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,