Str 222 z 655 |
|
---|---|
AndrzejW | Post #1 Ocena: 0 2012-09-24 17:17:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2007 Skąd: Grays |
Szybkie zapytanie google znalazło mi:
"The valuation report or survey will show the reinstatement value of the property. This figure is not the value of the property, but it is the cost of totally rebuilding the property. Any insurance you get for the property must cover a rebuilding cost at least equal to the reinstatement value of the property." Czyli jest to minimalna kwota ubezpieczenia domu. |
misselena | Post #2 Ocena: 0 2012-09-24 18:20:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2012 Skąd: Banbury |
Witam jestem tu nowa.
Od tygodnia intensywnie załatwiamy sprawy związane ze znalezieniem naszego własnego domku. Znaleźliśmy jedną ciekawą ofertę, w atrakcyjnej cenie , jednak martwi mnie jedna rzecz.. a mianowicie w broszurce napisane jest: "this house is a prefabricated home and needs to be disclosed if obtain a mortgage" , czy ktoś z was spotkał się już w domem budowanym z prefabrykantów? |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-09-24 19:02:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Szanse na kredyt moga byc zerowe, zwykle cena to sugeruje, jest duzo nizsza niz normalnych nieruchomosci. Agent/wlasciciel od razu Ci powie, jesli nie da sie wziac kredytu.
Carpe diem.
|
misselena | Post #4 Ocena: 0 2012-09-24 20:41:56 (13 lat temu) |
Dom wystawiony jest z agencji, czekamy na credit check (który powinien byc jutro albo pojutrze) no i chcemy zlożyć własną ofertę.
Tylko ciekawi mnie jak takie domy sprawdzają się w "użytkowaniu" |
zealot | Post #5 Ocena: 0 2012-09-24 23:50:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Cytat: 2012-09-24 18:20:09, misselena napisał(a): Witam jestem tu nowa. Od tygodnia intensywnie załatwiamy sprawy związane ze znalezieniem naszego własnego domku. Znaleźliśmy jedną ciekawą ofertę, w atrakcyjnej cenie , jednak martwi mnie jedna rzecz.. a mianowicie w broszurce napisane jest: "this house is a prefabricated home and needs to be disclosed if obtain a mortgage" , czy ktoś z was spotkał się już w domem budowanym z prefabrykantów? Nie warto kupować tego domu jeśli nie macie gotówki na jego zakup. Na tego typu domy banki nie udzielają kredytów, ponieważ nie mają takiej długiej żywotności jak domy z cegły lub z kamienia. Takie domy budowało się po wojnie, w latach 50', 60'. Już się w tej technologii nie buduje. Nawet jeśli uda wam się jakimś cudem uzyskać taki kredyt to należy się liczyć z tym, że za parę lat jak byście chcieli dom sprzedać to będzie ciężko. Sprzedający musi znaleźć kogoś kto kupi ten dom za gotówkę, czyli dużo musi spuścić z ceny. Dlatego ten dom jest taki tani. Tego typu domy zazwyczaj kupują inwestorzy aby później wynajmować. [ Ostatnio edytowany przez: zealot 24-09-2012 23:51 ] |
|
|
misselena | Post #6 Ocena: 0 2012-09-25 12:02:57 (13 lat temu) |
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Z tego co widzę dom jest wystawiony do sprzedaży od kwietnia (więc już dosyć długo) , cena to 130 tyś |
dami1981 | Post #7 Ocena: 0 2012-09-25 14:02:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-04-2012 Skąd: Londyn |
Mam pytanie zanim zapytam prawnika.
Otrzymalam dzisiaj wszystkie dokumenty dot nieruchomosci i zastanawia mnie jedno: 1. Property Information Form, Fixtures, Fittings and Content form & EPC - jest z maja b.r. W sumie sie wszystko zgadza- ale wszystko mozna przeciez usunac i powiedziec ze zgodzilismy sie zaakceptowac z data majowa a dzisiaj mamy wrzesien i tego juz potem nie bylo:/ Dodatkowo w tym dokumencie jest tenant - ktorego juz teraz nie ma. Nekac ich zaktualizowaniem dokumentow czy machnac reka? 2. Insurance- do wymiany kontraktow jest potrzebny building insurance - nasz jest wliczony w service charge - czy ja mam to sama prawnikowi uswiadomic czy sam powinien wiedziec? - ale chca dokument potwierdzajacy ... 3. Deposit - We enclose a completion statement showing the balance required to comlete and a note of our charges. Please make note we must be in possesion of cleared funds in order to complete. Please make a cq payable ... bla bla bla. We also need to see evidence of where the money has come from in order to satisfy the Money Laundering Regulations. - TO JA IM PRZEKAZUJE nasz 5% depozyt czy robi to bank? Te pieniadze mamy na specjalnym koncie bankowym i nie moge wypisac na nie ... czeku:/ |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2012-09-25 20:21:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
3. Ty robisz przelew depozytu, to Twoja odpowiedzialnosc i oczywiscie wszystkich innych pieniedzy.
1. Uaktualnij, skoro nie ma juz lokatora. 2. Powinni to wiedziec z innych dokumentow, ktore przeciez sami opracowuja. Carpe diem.
|
morisroe | Post #9 Ocena: 0 2012-09-25 20:59:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-09-24 23:50:19, zealot napisał(a): Cytat: 2012-09-24 18:20:09, misselena napisał(a): Witam jestem tu nowa. Od tygodnia intensywnie załatwiamy sprawy związane ze znalezieniem naszego własnego domku. Znaleźliśmy jedną ciekawą ofertę, w atrakcyjnej cenie , jednak martwi mnie jedna rzecz.. a mianowicie w broszurce napisane jest: "this house is a prefabricated home and needs to be disclosed if obtain a mortgage" , czy ktoś z was spotkał się już w domem budowanym z prefabrykantów? Nie warto kupować tego domu jeśli nie macie gotówki na jego zakup. Na tego typu domy banki nie udzielają kredytów, ponieważ nie mają takiej długiej żywotności jak domy z cegły lub z kamienia. Takie domy budowało się po wojnie, w latach 50', 60'. Już się w tej technologii nie buduje. Nawet jeśli uda wam się jakimś cudem uzyskać taki kredyt to należy się liczyć z tym, że za parę lat jak byście chcieli dom sprzedać to będzie ciężko. Sprzedający musi znaleźć kogoś kto kupi ten dom za gotówkę, czyli dużo musi spuścić z ceny. Dlatego ten dom jest taki tani. Tego typu domy zazwyczaj kupują inwestorzy aby później wynajmować. [ Ostatnio edytowany przez: <i>zealot</i> 24-09-2012 23:51 ] ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2012-09-25 21:22:20 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|