Str 207 z 655 |
|
---|---|
Mikos_24 | Post #1 Ocena: 0 2012-07-10 13:41:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-07-2012 Skąd: Woking |
Do czasu wymiany umow wszystko sie moze zdarzyc. Ja na Twoim miejscu upewnil bym sie ze prawidlowa data rozpoczecia umowy jest napisana, czyli ze obowiazuje od momentu przekazania kluczy bo inaczej bedziesz kredyt splacal za dom w ktorym ktos inny mieszka.
|
kociefraszki | Post #2 Ocena: 0 2012-07-10 13:46:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
O, cholera... Dzieki! Musimy z mezem umowe postudiowac w takim razie i chyba uderzyc do agenta zeby temat wyjasnic i "pocisnac". Splacanie kredytu i miezkanie nadal w wynajetym domu nie wchodzi w gre bo nas skonczy finansowo. Rent + raty to sie nie da.
Uff.. Nie ma takiej opcji, ale niestety jesli chodzi o termin sfinalizowania transakcji to nas moze "babcia" potrzymac do woli. Noz, w morde... Tak ladnie zarlo. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 10-07-2012 14:18 ] |
Mikos_24 | Post #3 Ocena: 0 2012-07-11 16:19:43 (13 lat temu) |
Koszty prawnika moze i nie sa duze biorac pod uwage co tak naprawde robia ale chyba nie masz nam za zle ze szukamy tego najtanszego. oczywiscie jak to zwykle bywa trzeba zbalansowac koszty do jakosci uslug zeby sie potem nie okazalo ze nasz prawnik jest na jakim wygwizdowie .
Tak z ciekawosci. Czy mozesz potwierdzic ze rzeczywiscie sa problemy z kredytami w HSBC ze wzgledu na ich polityke co do uzywania ich prawnikow? Slyszalem historie ze nawet jak ktos sie zdecyduje na swojego prawnika to i tak bank nam przydziela swojego za ktorego musimy dodatkowo zaplacic noi jak to bywa w takich przypadkach ten przydzielony prawnik strasznie spowalnie proces. |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2012-07-11 18:20:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie tylko HSBC odchudzilo liste prawnikow. Czytalam podobne informacje o Nationwide, pewnie pare innych bankow zrobilo podobnie.
Carpe diem.
|
Kasia_red | Post #5 Ocena: 0 2012-07-11 20:18:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Wyczyściłam wątek z informacji komercyjnych, które - przypominam - nie mają miejsca na tym forum. Dziwi mnie, że firmy prawnicze łamią regulamin forum i nie mają w swoim budżecie np. 5 funtów na ogłoszenie płatne...
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
|
|
Mikos_24 | Post #6 Ocena: 0 2012-07-11 20:30:00 (13 lat temu) |
No to szkoda że Pani "wyczyściła" ten wątek bo można się było coś ciekawego dowiedzieć. Koleżanka przecież nie oferowała swoich usług więc dlaczego?
|
doradcaprawny | Post #7 Ocena: 0 2012-07-12 16:41:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2009 Skąd: Londyn |
Witam,
Zgodnie z prośbą redakcji zmieniłem Avatar. Niczego tu nie reklamuję i mam nadzieję, ze nie będę już czyszczony. Prawników zajmujacych sie nieruchomosciami w anglii, lepszych czy gorszych, jest dziesiatki tysiecy. Konkurencja jest duza; koszty minimalne. Typowy koszt £600 - £800 + VAT to naprawde niewiele biorac pod uwage ze takiej sprawa trzeba poswiecic jakies 10-20 godzin. Samo ubezpieczenia od odpowiedzialnosci firmy to srednio jakies £50 - £150 na sprawe. Niewiele pozostaje do podzialu; potem podatek. Jeszcze nigdy nie natrafilem na sprawe kupna bez jakiejs tam wiekszej czy mniejszej komplikacji. Mój szef dopiero co sie chwalil, ze mial pierwszy straightforward conveyance od 5 lat. Duzo zalezy od poswiecenie sie waszego solicitora. Jezeli kupujesz nieruchomosc za kilka set tysiecy funtów to nie kieruj sie wylacznie róznica stu funtów. Dobry prawnik moze zaoszczedzic wiecej. Opcja "no move, no fee" to kuszenie prawnika na przymykanie oka. Zorientuj sie czy wynajmujesz solicitora czy jakas anonimowa "team 5" na pólnocy. Tak zazwyczaj streszczam potencjalnych klientom nasze uslugi: sprawdzamy hipoteke, akty prawne, warunki najmu, pozwolenia przebudowy, ubezpieczenie, zagrozenie zanieczyszczenia, rejestr kanalizacji. uzgadniamy splate zaleglego czynszu sporzadzamy raport podsumowujacy stan prawny nieruchomosci przed zawarciem przez Was kontraktu (w j. angielskim ale z mozliwoscia dokladnego przedyskutowania w j. polskim) ustalamy warunki i zawieram kontrakt o kupno z prawnikami sprzedajacego sporzadzamy dokument sprzedazy ustalamy splacenie kredytu hipotecznego przez prawników sprzedajacego uzyskujemy fundusze kredytowe wykonujemy przelew pieniezny na konto prawników sprzedajacego deklarujemy i splacamy podatek rejestrujemy Wasza wlasnosc oraz kredyt hipotetyczny |
basia999 | Post #8 Ocena: 0 2012-07-17 21:23:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: portsmouth |
Cytat: 2006-12-10 10:23, ex napisał(a): to dobrze ze sa ludzie ktorzy cos takiego pisza, nie ma info dotycz spraw kupna nieruchomosci, sam zamierzam kupic dom i takie wiadomosci jako tako nakreslaja sposob postepowania, bo nie wiem za co sie wziasc szczerze mowiac. |
Oliwka190 | Post #9 Ocena: 0 2012-07-21 08:51:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2012 Skąd: Fraseburgh |
Witam, czytam ten wątek od tygodnia i dotarłam dopiero do strony 120. Może więc to o co pytam gdzieś już było wcześniej.
Przeglądam ofert kredytu z różnych banków i pewne opisy kredytów nie są dla mnie do końca jasne. 1.early repayment charge 3% until 31.07.2014 i co po tym terminie juz nie ma czy ustalaja inny procent. 2.initial rate& period 3,19% to 31.07.2014 i subsequent rate 4% to znaczy, że po 31.07.2014 wskakuję na 4% i do kiedy? Opcja fixed natwest 3.overal cost for comparison 4,1%? 4.max loan to value 60%. tzn, że muszemiec 40% wkladu wlasnego? 5.initial rate& period 3,79 for term? 6. Initial rate&period 3,29% 41851. discount&traker 7.benefits 150£ cashback? Czy remortgages serio sie oplaca jeśli to dodatkowe koszta jak, zamkniecie konta w banku, przyznanie nowego kredytu, wycena nieruchomosci i pewnie jeszcze cos np wczesniejsza splata. Czy jest w ogóle kredyt, przy ktorym płaci się przez cały okres stałe raty nie bawiąc się co 2 lata w poszukiwanie nowego kredytu? Dziękujemy za odpowiedzi |
Onieznajomy | Post #10 Ocena: 0 2012-07-21 09:17:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Jaka jest wartosc domow czy mieszkan tak naprawde?
floryda.org/6-Mieszkanie-75m2--St.-Petersburg--Floryda floryda.org/9-Mieszkanie--118-m2--Tampa--Floryda _________________________________ www.domynaflorydzie.pl/ceny-domow-w-usa-nadal-spadaja/ "Większość amerykanów jest “uwiązanych” do swoich obecnych domów, ponieważ kredyt hipoteczny który spłacają, jest wyższy niż wartość domu. To efekt boomu mieszkaniowego lat 90-tych. Domy kupowano bez opamiętania, po bardzo wysokich cenach. Teraz wartość domu spadła nawet o 70%, a kredyt nadal trzeba spłacać. Wysokie zadłużenie skutecznie blokuje możliwość sprzedaży domu i kupna nowego [ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 21-07-2012 09:24 ] |