MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 193 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 192 | 193 | 194 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 193 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jotkadakotka

Post #1 Ocena: 0

2012-05-09 07:05:57 (13 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Warto wziasc ubezpieczenie na zycie na przynajmniej wartosc pozyczki. Jak cos ci sie stanie, to twoja druga polowa, dzieci czy kto tam dziedziczy po tobie, bedzie miec na splate kredytu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-05-09 10:35:07 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-05-09 00:36:42, piotr80 napisał(a):
Witam ponownie wszystkich zainteresowanych kupnem "wlasnych czterech katow".Tym razem chcialbym zapytac o ubezpieczenie na zycie,na dom ktore jak mi wiadomo jest niezbedne i wymagane od pozyczkodawcy przy zakupie domu,mieszkania.

Jedyne wymagane ubezpieczenie, ktore musisz miec przed exchange, to ubezpieczenie nieruchomosci.

Ubezpieczenie na zycie, to Twoja sprawa i mozesz je wykupic gdzie chcesz. Jak wyzej napisano, wypadaloby zeby kwota ubezpieczenia pokryla wysokosc kredytu. Posluchal tego co mowi broker czy kto tam poleca Ci kredyt, zadaj mu pytania, a potem mozesz sobie kupic ubezpieczenie gdzie indziej.

Ubezpieczenie moze byc na stala kwote lub moze byc malejace wraz z kwota kredytu. Jesli bedzie dla dwoch osob wspolne, bo bedzie dzialac tylko do pierwszej smierci. Nastapi wyplata i produkt zakonczy swoj zywot. Poczytam na forum watek o ubezpieczenia na zycia, jest bardzo dlugi i jest w nim mnostwo informacji.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

bianemka

Post #3 Ocena: 0

2012-05-12 14:29:11 (13 lat temu)

bianemka

Kobieta

Z nami od: 07-05-2012

Cytat:

2012-05-07 00:54:14, zealot napisał(a):
Cytat:

2012-05-07 00:26:02, bianemka napisał(a):
W tej chwili pracuje tylko maz, ja jeszcze nie wrocilam do pracy, wychowuje dwojke maluchow i mysle ze taka sytuacja potrwa jeszcze ok roku. Niestety maz ma niskie zarobki - podstawa to 14K rocznie (tak, wiem ze wiekszosc z Was pewnie to rozsmieszy). Do tego dochodza nadgodziny i benefity na dzieci, ale, o ile wiem, wiekszosc bankow tego nie dolicza do dochodu.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale banki biorą pod uwagę wasze wpływy na konto. I nie ważne czy to są wasze zarobki podstawowe, czy pochodzące z nadgodzin, czy pochodzące z premii, czy z zasiłków.

Warto wystąpić o wykup tego domu i dodam że nie powinniście mieć problemów z uzyskaniem kredytu. Macie całkiem niezły wkład własny bo aż 15%, a dużo osób kombinuje jak tu uzbierać na 5 czy 10%. W przypadku kredytu mieszkaniowego zabezpieczeniem jest dom więc jak pożyczycie od banku 41650(49tys. minus 15% wkładu własnego) a nie będziecie spłacać kredytu to bank przejmie dom warty 75 tys. Moim zdaniem to czysty interes dla banku, Więc myślę że każdy bank powinien wam chętnie udzielić kredytu, nawet jeśli wasza historia kredytowa jest nie najlepsza.

Powodzenia życzę

Pierwsze koty za ploty i juz podlapalam dola :(
Council przyslal nam ostateczna wycene (oficjalne dokumenty) - dom warty 70 tys., po znizce musimy zaplacic 45,5 tys.
Mamy depozyt 15 tys funtow, czyli 30%

Dwa banki (w tym nasz, gdzie konto mamy od 6 lat) juz nam odmowily kredytu po praktycznie 5 minutach rozmowy. Nie uwzgledniaja zadnych benefitow ani premii, ktore sa nieregularne, tylko podstawowe zarobki.
Nawet broker, do ktorego dzisiaj maz zadzwonil, nie pytal sie w ogole o benefity. Gdy maz o nich wspomnial, to powiedzial: "no ewentualnie moge zapisac kwote". Wychodzi na to ze tez ich w ogole nie bierze pod uwage. Zadzwoni w poniedzialek powiedziec czy w ogole jest jakas szansa, a ja mam obawy ze to bedzie odpowiedz negatywna :(
Zeby bylo smiesznie, wg wszystkich wyliczen, stac nas byloby na kredyt 15-letni a nie np 25-letni (nie mowiac o tym ze ja tez pojde do pracy, wiec dochody beda wyzsze), a poki co, nikt go nie chce nam przyznac :(

[ Ostatnio edytowany przez: bianemka 12-05-2012 14:30 ]

Do góry stronyOffline

misiaczek822

Post #4 Ocena: 0

2012-05-12 17:23:37 (13 lat temu)

misiaczek822

Kobieta

Z nami od: 24-02-2010

witam
mam pytanie do osob ktorzy kupili niedawno dom lub sa w trakcie zakupu. interesuje mnie ile placiliscie za prawnikow?

Do góry stronyOffline

zealot

Post #5 Ocena: 0

2012-05-12 18:21:09 (13 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2012-05-12 17:23:37, misiaczek822 napisał(a):
witam
mam pytanie do osob ktorzy kupili niedawno dom lub sa w trakcie zakupu. interesuje mnie ile placiliscie za prawnikow?

Z tego co widzę to jesteś z Manchesteru. Ja korzystałem z tej firmy: http://www.conveyancingexpert.co.uk, Wszelkie obowiązkowe opłaty wyniosły mnie w sumie w sierpniu zeszłego roku: £714. Opcjonalnie można było zrobić tzw "search" (plany zagospodarowania terenu wokół domu, ulicy, raport górniczy itp.) na które się też zgodziłem i kosztowało to dodatkowe £377.

Jak poszukasz to znajdziesz trochę tańsze firmy. Mi po prostu kolega tę firmę polecił, stwierdził że był zadowolony, więc ja innej nie szukałem :-]

[ Ostatnio edytowany przez: zealot 12-05-2012 18:32 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2012-05-12 22:04:17 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2012-05-12 14:29:11, bianemka napisał(a):
Cytat:

2012-05-07 00:54:14, zealot napisał(a):
Cytat:

2012-05-07 00:26:02, bianemka napisał(a):
W tej chwili pracuje tylko maz, ja jeszcze nie wrocilam do pracy, wychowuje dwojke maluchow i mysle ze taka sytuacja potrwa jeszcze ok roku. Niestety maz ma niskie zarobki - podstawa to 14K rocznie (tak, wiem ze wiekszosc z Was pewnie to rozsmieszy). Do tego dochodza nadgodziny i benefity na dzieci, ale, o ile wiem, wiekszosc bankow tego nie dolicza do dochodu.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale banki biorą pod uwagę wasze wpływy na konto. I nie ważne czy to są wasze zarobki podstawowe, czy pochodzące z nadgodzin, czy pochodzące z premii, czy z zasiłków.

Warto wystąpić o wykup tego domu i dodam że nie powinniście mieć problemów z uzyskaniem kredytu. Macie całkiem niezły wkład własny bo aż 15%, a dużo osób kombinuje jak tu uzbierać na 5 czy 10%. W przypadku kredytu mieszkaniowego zabezpieczeniem jest dom więc jak pożyczycie od banku 41650(49tys. minus 15% wkładu własnego) a nie będziecie spłacać kredytu to bank przejmie dom warty 75 tys. Moim zdaniem to czysty interes dla banku, Więc myślę że każdy bank powinien wam chętnie udzielić kredytu, nawet jeśli wasza historia kredytowa jest nie najlepsza.

Powodzenia życzę

Pierwsze koty za ploty i juz podlapalam dola :(
Council przyslal nam ostateczna wycene (oficjalne dokumenty) - dom warty 70 tys., po znizce musimy zaplacic 45,5 tys.
Mamy depozyt 15 tys funtow, czyli 30%

Dwa banki (w tym nasz, gdzie konto mamy od 6 lat) juz nam odmowily kredytu po praktycznie 5 minutach rozmowy. Nie uwzgledniaja zadnych benefitow ani premii, ktore sa nieregularne, tylko podstawowe zarobki.
Nawet broker, do ktorego dzisiaj maz zadzwonil, nie pytal sie w ogole o benefity. Gdy maz o nich wspomnial, to powiedzial: "no ewentualnie moge zapisac kwote". Wychodzi na to ze tez ich w ogole nie bierze pod uwage. Zadzwoni w poniedzialek powiedziec czy w ogole jest jakas szansa, a ja mam obawy ze to bedzie odpowiedz negatywna :(
Zeby bylo smiesznie, wg wszystkich wyliczen, stac nas byloby na kredyt 15-letni a nie np 25-letni (nie mowiac o tym ze ja tez pojde do pracy, wiec dochody beda wyzsze), a poki co, nikt go nie chce nam przyznac :(

W takiej sytuacji po prostu mieszkaj tam dalej i jak pojdziesz do pracy, to pomyslisz o kredycie. I tak placisz nizszy czynsz niz jakbys wynajmowala, wiec wykup nie jest chyba taki pilny? A w miedzyczasie uzbiera Ci sie tez wiecej gotowki na wplate wlasna.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

bianemka

Post #7 Ocena: 0

2012-05-12 22:24:02 (13 lat temu)

bianemka

Kobieta

Z nami od: 07-05-2012

No wlasnie zalezy nam na szybkim wykupie z prostego finansowego powodu.
Otoz wszystkie nasze "usprawnienia" w domu podnosza jego wartosc, wiec dzialaja na nasza niekorzysc. Przykladowo gdy wymienimy okna na podwojne, wartosc domu pojdzie w gore o dobre kilka tysiecy, a nam zostanie odliczona tylko kwota wydana na te okna (ktore akurat mozemy miec taniej niz cena rynkowa). To samo z meblami kuchennymi.
A np takie podwojne okna to dla nas podstawa, bo duzo pieniedzy tracimy na ogrzewanie, nasz dom nie nalezy do najszczelniejszych i dzieci ciagle choruja bo w pokojach jest wygwizdowo ;)

No reasumujac, kazda inwestycja w ten dom podnosi jego wartosc i to jest nasza strata. Poza tym lubie sama decydowac jak moj dom ma w srodku wygladac, a nie ze ktos mi to narzuca.

Do góry stronyOffline

annas83

Post #8 Ocena: 0

2012-05-17 08:34:24 (13 lat temu)

annas83

Kobieta

Z nami od: 17-05-2012

Witam wszystkich,

Jestem w trakcie poszukiwan domu i mam pytanie. Bylabym wdzieczna za podpowiedz.
Biorac kredyt np. na 25lat (na 5 lata fix) co sie stanie jezeli po 5 latach zdecydowalabym sie na sprzedaz domu i powrot do Polski?
Czy jest to wogole mozliwe ? Jezeli tak to czy bank (pozyczkodawca) nalozy kare za zerwanie umowy?
Z gory dziekuje za podpowiedzi

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-05-17 10:18:29 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

W okresie fix masz zwykle kare za wczesniejsza splate - ERC - early repayment charges, a potem moze splacic kredyt w calosci bez problemu.

Takze nic sie nie stanie, sprzedasz dom, splacisz kredyt i wyjedziesz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

annas83

Post #10 Ocena: 0

2012-05-17 10:30:19 (13 lat temu)

annas83

Kobieta

Z nami od: 17-05-2012

Richmond dziekuje Ci za pomoc.
Tak wlasnie sie zastanawialam bo czasami ogladam w tv relocation, relocation i bylo ostatnio malzenstwo ktore sprzedalo dom, chcieli kupic cos na aukcji ale sie nie udalo i postanowili wynajac cos do czasu znalezienia domu - i wtedy zapalila sie kontrolka, ze mozna tak zadzialac.
Jeszcze raz wielkie dziekuje

Do góry stronyOffline

Strona 193 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 192 | 193 | 194 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,