Str 167 z 655 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2011-09-17 01:48:50 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
A dali zapasowy klucz? słyszałem że jednemu gościowi nie dali i musieli za niego mortage płacić.
Nie wiem jak to się skończyło bo mi radio Erewan odłączyli. |
justixx | Post #2 Ocena: 0 2011-09-17 07:19:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2011 Skąd: Sandy |
Dzieki wielkie Richmond
![]() Pozdrawiam |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2011-09-17 08:26:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mozesz skorzystac z uslug brokera w jednej z agencji nieruchomosci, ale taki broker moze nie miec wszystkich dostepnych ofert. Jego uslugi sa zwykle bezplatne, trzeba sie zapytac. Nie musisz byc klientem, zeby skorzystac z uslug takiego brokera, bo on i tak ma prowizje od banku, za sprzedany produkt.
Druga opcja, to niezalezny broker, trzeba poszukac w necie lub w ksiazce telefonicznej. Taki broker wezmie oplate za usluge, ale jest szansa, ze bedzie mial wieksze oferte kredytow do wyboru. Rozejrzyj sie po swojej okolicy, moze sie okazac, ze sa tam takie biura brokerskie, tylko nie zwrocilas na nich uwagi. Zwykle reklamuja sie jako niezalezni doradcy finansowi, kredytowi itp. Broker zajmuje sie tylko kredytem. Ciagle potrzebujesz prawnikow, ktorzy sprawdza stan prawny nieruchomosci, zrobia tzw. searches i doprowadza transakcje do konca. Broker umowi Ci wycene nieruchomosci, moze poganiac bank i wspolpracowac z Twoim prawnikiem, na tyle, ile jest to potrzebne. Carpe diem.
|
piekar10 | Post #4 Ocena: 0 2011-09-17 08:39:29 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Mam takie pytanie ,
Czy teraz kiedy jest niska stopa procentowa Banku Angli i dzięki czemu płace 2,99% odsetek to czy warto wszstkie oszczędności wpłacać dodadkowo do mortgage ? Dziękuje z góry za odpowiedź. 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
badfish | Post #5 Ocena: 0 2011-09-17 08:46:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Wszystkie to może nie bo warto coś sobie zostawić. Należałoby też sprawdzić czy bank nie będzie jakoś "karał" za wcześniejszą spłatę. Im szybciej spłacisz kredyt tym mniej odsetek zapłacisz bankowi także chęć szybszej spłaty powinna raczej rosnąć w miare wzrostu odsetek a nie ich spadku. Niemniej jednak, moim zdaniem, szybsza spłata ma same plusy.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|
|
|
justixx | Post #6 Ocena: 0 2011-09-17 12:07:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2011 Skąd: Sandy |
Jeszcze raz dziekuje Richmond. Powoli uklada mi sie to wszystko w calosc. Jedna jeszcze tylko sprawa mnie niepokoi. Moj partner ok poltora roku temu zrobil debet na ok £1500 (planowany) i przez kilka miesiecy go nie splacal. Potem umowil sie z bankiem i wzial loan na sume tego debetu i splaca co miesiac okreslona sume, ostatnia rata bedzie w styczniu. Czy w takiej sytuacji mamy szanse dostac kredyt?? czy calkowicie nas to wyklucza?
I jeszcze jedno pytanie: czy szukajac mortgage (bede chodzic po bankach i pytac o ich propozycje) czy bank sprawdza historie i wydolnosc kredytowa w momencie proponowania kredytu, czy dopiero jak sie o niego ubiegamy-czyli po zlozeniu wszystkich dokumentow? Precyzujac: czy bank jest w stanie powiedziec mi np. na 95-100% ze dosataniemy ten kredyt zanim sie zdecydujemy o niego ubiegac? Nie chcialabym sytuacji, w ktorej pozalatwiamy wszystkie formalnosci, stracimy kupe kasy i czasu, a potem okaze sie ze jednak nie dostaniemy kredytu. I czy za sprawdzanie wydolnosci kredytowej jest jakas oplata? Troche zamotalam-wiem, ale bede strasznie wdzieczna za odpowiedzi. dzieki ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2011-09-17 12:33:42 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Gabryska1234 | Post #8 Ocena: 0 2011-09-17 13:45:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
witam!
wczesniej nie mialam czasu pochwalic sie ale nam tez udalo sie kupic domek ![]() ![]() pozdrawiam wszytskich kupujacych |
Post #9 Ocena: 0 2011-09-17 14:27:15 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
slonecz | Post #10 Ocena: 0 2011-09-25 10:06:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
A ja mam takie pytanko
Czy ktos z Was kupil drugi dom? jak to sie ma do drugiego kredytu Czy musze robic remortgage czy moge wziac kredyt z innego dowolnego banku, badz nawet tego samego, ale jako inny produkt? dzieki |