MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 166 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 165 | 166 | 167 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 166 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mustafa1975

Post #1 Ocena: 0

2011-09-13 11:09:36 (14 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Witam ja właśnie jestem w trakcie szukania domku w Birmingham i nie jest łatwo!!! Na jakieś 10 ofert złożonych tylko w jednym przypadku sprzedający godził się na obniżenie kwoty wyjsciowej o 4.5%. Jakoś ci agenci nie chca negocjować.Mam 30% depozytu i kredyt przyznany a od 2 miesięcy nie mogę znaleść odpowiedniej chaty he he. Wszędzie gdzie czytam że ktoś kupił dom to mu z ceny zeszli 5-8% a ja mam jakiegoś pecha. Czy to prawda że domy z reposessed są do negocjacji ale tylko w górę ? Tak mi w agencji powiedzieli.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ilona159

Post #2 Ocena: 0

2011-09-13 14:34:27 (14 lat temu)

ilona159

Kobieta

Z nami od: 30-05-2011

Richmond a czy bank w ktorym obecnie bedziemy sie starac o kredyt bedzie wiedzial w ktorym banku staralismy sie o kredyt na dom .Czy moga ze saoba wspolpracowac .Dziekuje za poprzednia odpowiedz :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-09-13 19:35:25 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W search czyli poprzednim sprawdzeniu kredytowym jest informacja jaka instytucja finansowa sprawdzala Cie.

Sprawdz swoja historie kredytowa i tam w dziale searches bedziesz miala dokladnie dane: nazwa instytucji, powod (pozyczka, mortgage, karta kredytowa, itp), data. Nie ma informacji czy bank przyznal dany produkt, dopoki nie zacznie sie go splacac i informacje na ten temat nie beda przekazane do agencji kredytowej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

justixx

Post #4 Ocena: 0

2011-09-14 22:19:08 (14 lat temu)

justixx

Kobieta

Z nami od: 14-09-2011

Witam, zastanawiam sie nad kupnem domu w Uk ale nie przez agencje a prywatnie od landlorda, u ktorego w chwili obecnej wynajmuje. Czytalam juz sporo o warunkach udzielania kretytu mieszkaniowego tu w UK, o kosztach administracyjnych, ale nadal nie wiem gdzie powinnam sie najpierw udac-do jakiegos advisora, ktory za mnie zalatwi i doradzi najlepszy kredyt/bank, czy bezposrednio do banku aby spytac o wydolnosc kredytowa??? czy ten advisor/prawnik jest niezbedny czy mozna wszystkie te formalnosci samemu zalatwic?? bardzo prosze o odpowiedz, i z gory dziekuje serdecznie:-)

Do góry stronyOffline

zofejra

Post #5 Ocena: 0

2011-09-15 11:21:41 (14 lat temu)

zofejra

Kobieta

Z nami od: 08-02-2011

Witam wszystkich serdecznie,
mam pytanie dotyczące historii kredytowej w UK przymierzamy sie do kuona mieszkania i stad moje pytanie), moj mąż 2,5 roku temu zalegał z opłatą abonamentu za siłownie i narosły jakies odsetki, zapłacił to. Ale ma to w swojej historii, pytanie jak długo? czy to po jakims czasie znika?

Pozdrawiam i dziekuje

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2011-09-15 20:47:36 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-09-14 22:19:08, justixx napisał(a):
Czytalam juz sporo o warunkach udzielania kretytu mieszkaniowego tu w UK, o kosztach administracyjnych, ale nadal nie wiem gdzie powinnam sie najpierw udac-do jakiegos advisora, ktory za mnie zalatwi i doradzi najlepszy kredyt/bank, czy bezposrednio do banku aby spytac o wydolnosc kredytowa??? czy ten advisor/prawnik jest niezbedny czy mozna wszystkie te formalnosci samemu zalatwic?? bardzo prosze o odpowiedz, i z gory dziekuje serdecznie:-)

Nie musisz korzystac z uslug brokera do szukania najlepszego kredytu, ale mozesz. Jest szansa, ze znajdzie Ci lepsza oferte niz sama bys znalazla. Jesli nie chcesz korzystac z uslug brokera, to pozostaje Ci przewertowanie roznych stron z porownaniem kredytow i sprawdzenie stron bankow.

Prawnik jest Ci potrzebny, bo watpie, zebys byla w stanie zrobic sama conveyancing, chociaz jest to mozliwe. Prawnika mozesz znalezc w lokalnych ogloszeniach lub popytac w agencjach.
Cytat:

2011-09-15 11:21:41, zofejra napisał(a):
Witam wszystkich serdecznie,
mam pytanie dotyczące historii kredytowej w UK przymierzamy sie do kuona mieszkania i stad moje pytanie), moj mąż 2,5 roku temu zalegał z opłatą abonamentu za siłownie i narosły jakies odsetki, zapłacił to. Ale ma to w swojej historii, pytanie jak długo? czy to po jakims czasie znika?

Pozdrawiam i dziekuje

Slad pozostanie w historii kredytowej przez 6 lat od czasu splaty, ale im starszy tym lepiej to zaczyna wygladac. Im swiezszy wpis, tym gorzej. Powiedz od razu powiedziec brokerowi lub doradcy w banku, ze maz ma default, ktory zostal splacony i zapytac sie czy to bedzie problem. Szkoda, zeby robili search w historii kredytowej, jesli nie akceptuja takich klientow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-09-15 21:16:15 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2011-09-15 21:27:14 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wprawdzie nie widzialam wielu formuowiczow z Polnocnej Walii, a wszczegolnosci z Conwy County, ale moze komus sie przyda ta informacja.

Conwy County Borough Council wprowadza system/oferte pomocy osobom mieszkajacym, lub majacym zwiazek z rejonem poprzez prace czy rodzine, ktore nie moga starac sie o zakup pierwszego domu ze wzgledu na trudnosci ze zgromadzeniem depozytu. Gmina udzieli do 30% nisko oprocentowanego kredytu na depozyt na mieszkani/dom wyceniony do 140 tys funtow. Fakt pula pieniedy nie jest wielka (1 milion funtow), ale zawsze lepiej niz wcale. Czytajac w gazecie wydawalo mi sie ze w innych rejonach sa planowane podobne przedsiewziecia (a moze juz sa).

http://www.conwyhousing.co.uk/uploads/docs/docs_1296947821.pdf

http://www.conwyhousing.co.uk/index.php?section=accommodation&option=assisted_home_ownership_schemes
Ada

Do góry stronyOffline

zofejra

Post #9 Ocena: 0

2011-09-15 21:28:39 (14 lat temu)

zofejra

Kobieta

Z nami od: 08-02-2011

Acha. Dziekuje za odp.
Własnie przeczytałam cały watek od poczatku do konca. Rewelacja, wszystkie informacje bardzo przydatne.
Dziekuje Richmond i Andy10!

Do góry stronyOffline

lukasz2719

Post #10 Ocena: 0

2011-09-17 00:58:22 (14 lat temu)

lukasz2719

Mężczyzna

Z nami od: 22-09-2010

Witam. Na poczatku chciałbym podziękowac Andemu za założenie tego watku na forum-to był strzał w dziesiątkę.Następnie podziękowania należą się dla Richmond-nigdy nie zostawia pytania bez odpowiedzi,a dla mnie te odpowiedzi były bardzo pomocne. Dziękuje wszystkim za wypowiedzi,chociaż przeczytałem tylko połowe tego forum(i sam nie wypowiadałem się,niestety) to już pewnie nie przeczytam,bo ,,Ja mam to juz za soba, kupilem dom".Właśnie dzisiaj,po 2óch miesiącach,dostałem klucz do swojego domku. Pozdrawiam wszystkich tych co kupili,co sa w trakcie zakupu i tych co maja zamiar. Wszystkim życzę powodzenia :):):)

[ Ostatnio edytowany przez: lukasz2719 17-09-2011 01:02 ]

Do góry stronyOffline

Strona 166 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 165 | 166 | 167 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,