Str 3 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
GhostDogg |
Post #1 Ocena: 0 2016-01-19 19:06:15 (9 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2015 Skąd: Switzreland |
Hmmmm....ale to jakby nie ma zwiazku z moim kontraktem mieszkaniowym i moja sytuacja.
Przyjechalem z uporzadkowanego kraju, tym wiekszym dla mnie matrixem jest to czego na co dzien doswiadczam - nieprzestrzeganie zasad, naginanie prawa, kombinowanie, chaos i problemy w zalatwianiu spraw koniecznych, dlugie treminy. Troche to wszystko zniecheca i raczej ciezko przywyknac do owego...ale moze to tylko chwilowe. Czas pokaze, czy zechce tu pozostac, bo "nie samym chlebem czlowiek zyje"
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2016-01-19 19:20:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Obawiam sie, ze do dlugich terminow bedziesz musial przywyknac, zycie toczy sie tu dosc wolno. Carpe diem.
|

|
 |
|
GhostDogg |
Post #3 Ocena: 0 2016-01-20 19:14:23 (9 lat temu) |
Bo chyba tylko do terminow da sie przywyknac...
|

|
 |
|
GhostDogg |
Post #4 Ocena: 0 2016-02-19 21:22:57 (9 lat temu) |
Mam nowa niespodzianke, bo klucza dodatkowego nadal nie dostalem, zas wlasnie dostalem mail, ze agencja przyjdzie sprawdzic moj dom w celu poprawy jakosci swoich uslug...zeby ocenic ogolny stan nieruchomosci...czy to jest tu normalne? Mieszkam na zachodzie od 10 lat, w zyciu nikt nigdy mnie nie sprawdzal i nie kontrolowal. Podpisalem kontrakt wynajmu nowowybudowanego domu, zaplacilem podwojny depozyt, bo mam zwierzeta, regularnie oplacam czynsz, wiec o co chodzi z tym sprawdzaniem? Czy jest tu takie prawo? Czy ktos zna podstawe prawna, ktora pozwala na takie traktowanie wynajmujacego?
|

|
 |
|
kasiachery |
Post #5 Ocena: 0 2016-02-19 21:25:59 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat:
2016-02-19 21:22:57, GhostDogg napisał(a):
Mam nowa niespodzianke, bo klucza dodatkowego nadal nie dostalem, zas wlasnie dostalem mail, ze agencja przyjdzie sprawdzic moj dom w celu poprawy jakosci swoich uslug...zeby ocenic ogolny stan nieruchomosci...czy to jest tu normalne? Mieszkam na zachodzie od 10 lat, w zyciu nikt nigdy mnie nie sprawdzal i nie kontrolowal. Podpisalem kontrakt wynajmu nowowybudowanego domu, zaplacilem podwojny depozyt, bo mam zwierzeta, regularnie oplacam czynsz, wiec o co chodzi z tym sprawdzaniem? Czy jest tu takie prawo? Czy ktos zna podstawe prawna, ktora pozwala na takie traktowanie wynajmujacego?
normalne jesli w umowie to masz, my mielismy wizyty co 3 mc, wlasciciel przychodzil sprawdzic czy nie mamy dzikich lokatorow, albo czy nie ma demolek jakis,
|

|
 |
|
|
kasiachery |
Post #6 Ocena: 0 2016-02-19 21:27:30 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat:
2016-02-19 21:25:59, kasiachery napisał(a):
Cytat:
2016-02-19 21:22:57, GhostDogg napisał(a):
normalne jesli w umowie to masz, my mielismy wizyty co 3 mc, wlasciciel przychodzil sprawdzic czy nie mamy dzikich lokatorow, albo czy nie ma demolek jakis,
i dodam, ze tylko za twoja zgoda ktos moze wejsc do domu i go sprawdzic jesli ty bylbys w pracy. Kiedys maz zadzwonil do goscia ze bedzie spal po nocce i niech sprawdzi dom tylko zeby go nie obudzil.
|

|
 |
|
GhostDogg |
Post #7 Ocena: 0 2016-02-19 22:50:42 (9 lat temu) |
A nie ma tu prawa wynajmujacych domy? Przeciez podpisuje kontrakt, ktory obliguje mnie do jego przestrzegania. Jestem dorosly i przestrzegam zasad kontraktu. wiec dlaczego ktos zaklada moja nieuczciwosc? Coraz bardziej dochodze do wniosku, ze to raczej nie jest na poziomie europejskim...Ja tez nie bede w domu, nie bede bral wolnego, by udostepnic im mieszkanie, przyjda sami. Nie podoba mi sie postawa tych ludzi, nie przywyklem do takich zachowan, to jest malo cywilizowane...i nie obchodzi mnie, ze inni moga oszukiwac i naginac prawo czy zawarte umowy.
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2016-02-19 23:46:52 (9 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Wielim |
Post #9 Ocena: 0 2016-02-20 21:44:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Skoro na umowie masz napisane ze dostajesz dwa komplety kluczy to powinieneś dostać dwa. Moj kolega sam wynajął 1 bedroom flat i dostał tylko jeden komplet . Ja teraz wynajelem mieszkanie z żoną która też jest na umowie i dostaliśmy dwa komplety. Z tą wizyta kogoś z agencji to normalne. Na poprzednim domu który wynajmowalismy przez agencje ktoś przychodził raz na 6 miesięcy , można było raz zmienić wizytę na inny termin bezpłatnie gdy ten nam nie pasował, kolejna zmiana 50 funtów. Po roku dogadalismy się z landrordka i podpisaliśmy kontrakt z nią i nikt już nie przychodził. Ale jak jest umowa z agencją to tak jest i wcale się nie dziwię widząc jak niektórzy potrafią zdemolowac mieszkanie albo mieszkać po 3 i więcej w pokoju.
|

|
 |
|