MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dalej po 6 miesiącach Assured Shorthold Tenancy?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

greg1990

Post #1 Ocena: 0

2015-08-19 21:26:26 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Więc jeśli nie dostałem Section 21, nie miałem ani jednego spóźnienia z płatnością (ustawiony mam direct debit, na głównym koncie oszczędnościowym ) oraz dom ogólnie utrzymany bardzo dobrze (agencja ma to na dniach sprawdzić jeszcze) to nie powinno być problemu wnioskuję.

Co jeśli agencja/landlord da nam wypowiedzenie ? Z tego co czytałem mam 2 miesiące na wyprowadzkę od otrzymania Section 21 tak?

Hmmm..
Idę do agencji w poniedziałek.
Jakie argumenty będą najlepsze ?
Szczerość? Że nie chcę podpisywać kolejnej umowy bo moja praca jest niepewna? Co byście mówili wy na moim miejscu ?

A może w poniedziałek będą chcieli mi dać osobiście Section 21 ? Czy zawsze wysyłają, co robić jak będą chcieli mi dać ten papier?

[ Ostatnio edytowany przez: greg1990 19-08-2015 21:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2015-08-19 21:52:09 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak agencja mialaby taktyke wysylania S21 w standardzie, to juz by Ci przeslali. W ten sposob pozbawiaja Cie mozliwosci przejscia na statutory automatycznie.

Jakich masz uzyc argumentow: ze umowa okresowa najbardziej Ci odpowiada, bo:
-nie chcesz wiazac sie na dluzej umowa
-rozwazasz opcje przeprowadzki w inny rejon, ale nie wiesz kiedy
-mozesz dostac przeniesienie w pracy
-szukasz domu do kupna

Na pewno nie mow, ze mozesz miec problemow z praca, bo wtedy moga chciec sie Ciebie pozbyc. W ogole nie musisz sie z niczego tlumaczyc, po prostu powiedziec, ze wolisz miec umowe okresowa i tyle.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sparky1

Post #3 Ocena: 0

2015-08-20 18:26:02 (10 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

najlepszym rozwiazaniem jest otwarcie powiedziec w agencji czego sie oczekuje po uplynieciu 6 mcy. Masz wybor podpisac nastepny kontrakt lub jesli landlord nie bedzie mial nic przeciwko SPT aczkolwiek agencje czesto odradzaja landlordom :-)ten rodzaj kontraktu ze wzgledow oczywistych. Mozesz jeszcze poprosic (chociaz nie wiem jaki miales poprzedni kontrakt) zeby agencja dala ci kontrakt bez fixed term co da ci mozliwosc wypowiedzenia kontraktu odrazu od daty przedluzenia go

[ Ostatnio edytowany przez: sparky1 20-08-2015 18:33 ]

Do góry stronyOffline

Heloiza

Post #4 Ocena: 0

2015-08-20 18:44:11 (10 lat temu)

Heloiza

Kobieta

Z nami od: 14-05-2015

Bardzo dziękuję za pomoc!

Do góry stronyOffline

sparky1

Post #5 Ocena: 0

2015-08-20 18:45:37 (10 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2015-08-13 15:21:32, Richmond napisał(a):
Zacytowany tekst dotyczy wypowiedzenia.

Tak, landlord/agencja moze nie zyczyc sobie, zebys byla na statutory periodic tenancy i moze przyslac Ci Section 21 Notice i nowa umowa do podpisania. Jak nie podpiszesz nowej umowy, to musisz sie wyprowadzic.

Jak nie przysla Section 21 Notice, ani nie dadza Ci wypowiedzenia w innej formie, to mozesz nie podpisywac nowej umowy i wtedy przejdziesz z automatu na statutory periodic tenancy.

Nie slyszlem o takiej praktyce zeby dostac wypowiedzenie umowy i przedluzenie za jednym razem :-D . Agencja raczej bedzie negocjowac przedluzenie kontraktu a dopiero gdy sie to nie uda zdecyduje sie na wypowiedzenie.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #6 Ocena: 0

2015-09-07 17:00:41 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Witam, sprawę mam już za sobą, więc opisze jak to się skończyło w moim przypadku.

Poszedłem do agencji i powiedziałem, że nie chcę podpisywać umowy na kolejne 6 miesięcy - że wygodniejsza dla mnie jest umowa Statutory Periodic Tennancy , że mogę mieć przeniesienie z pracy blablabla...

Powiedzieli mi, że ok pod warunkiem, że sprawdzą stan chaty, dziś była kontrola, która trwała max 10minut. Ogólnie porządek wszystko na + i obeszło się bez umowy na 6 miesięcy. Zgodzili się na umowę na czas nieokreślony! ;)

Dzięki wszystkim za pomoc.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,