MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupiłem dom i nie jestem w nim szczęśliwy...

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

robertson216

Post #1 Ocena: 0

2014-12-12 22:30:44 (11 lat temu)

robertson216

Mężczyzna

Z nami od: 21-10-2013

Kolego.Pomijając kwestie techniczno-lokalizacyjne oraz finansowe dopadła Cię czy Was po prostu ogromna tęsknota za ojczyzną,za stylem bycia i życia mimo wielu przeszkód,za innym rodzajem radości z pierwszych własnych czterech kątów w życiu...
Tutaj przy w miarę stabilnej pracy i płacy wystarczy odłożyć na depozyt,znależć lokum,trochę papierów i mortage gotowy.
W Polsce trwa to wszystko dłużej i pod górkę,ale daje satysfakcję i zadowolenie z osiągniętego celu !!! Te wspaniałe chwile po zakupie,urządzanie,wizyty rodziny,znajomych,wspólne konsultacje i wreszcie kilka parapetówek-dla rodziny a potem dla przyjaciół i znajomych...
Potem zapoznawanie sąsiadów,wspólne grille,imieniny i inne okazje to tworzy klimat...
Tutaj,chocbyście zakupili pałac nigdy nie będziecie szczęśliwi...Ten kraj jest krajem bez duszy !!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-12-12 23:03:04 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mafrta

Post #3 Ocena: 0

2014-12-12 23:48:54 (11 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Czyżby: mam dom, ale ciągle nie jestem u siebie, a do tego jestem na długo uziemiony, ratunku?! Po mojemu, to z tydzień na jakiejś ciepłej plaży powinien pomóc. Bo czy życie w "poczekalni" i zza "oklejonych gazetą" szyb wyglądanie powrotu do swojego kraju dałoby Ci więcej szczęścia? Ja jeszcze nie kupiłam domu i uważam, że możesz się teraz spróbować podelektować swoim i zastanowić, co z nim zrobisz w ciągu kolejnych 10-u lat. Może dom zmienisz, a może wymienisz - tylko szkoda marnować swój dorobek szukając problemów tam, gdzie obiektywnie rzecz biorąc ich raczej nie ma.
xxx

Do góry stronyOffline

an_namaria

Post #4 Ocena: 0

2014-12-13 13:57:40 (11 lat temu)

an_namaria

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 07-11-2014

Cytat:

2014-12-12 23:03:04, Agalu napisał(a):
Bez względu na temat wątku, zgadza się: ten kraj jest krajem bez duszy.

W jakim sensie że bez duszy,w czym ta dusza jest w Polsce?
Myślę że Polacy już przyjęli zachodni styl życia.
Kiedyś sąsiadki mojej mamy wpadały bez anonsowania się i nawet nie pukały,tylko łap za klamkę,
teraz nikt bez zadzwonienia nie przyjdzie,w ogóle mało kto do kogoś chodzi
Idealizujemy życie w Polsce bo jest daleko

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-12-13 15:05:14 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

an_namaria

Post #6 Ocena: 0

2014-12-13 22:25:24 (11 lat temu)

an_namaria

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 07-11-2014

ja nie tęsknię za dzisiejszą Polską, ja tęsknię za Polską z mojego dzieciństwa,zabawy na trzepaku,rozmowy o duchach do północka,gra w gumę i takie tam :D
dzisiejsze dzieci siedzą tylko przy komputerach,ludzie są samowystarczalni,już nie potrzebują soli pożyczyć,bo mają sklep za rogiem:D dlatego więzi międzysąsiedzkie się rozpadły :)
no ale chyba piszę nie na temat :D

Do góry stronyOffline

rafi86

Post #7 Ocena: 0

2015-01-14 08:39:25 (10 lat temu)

rafi86

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2013

Cytat:

2014-12-12 22:30:44, robertson216 napisał(a):
W Polsce trwa to wszystko dłużej i pod górkę,ale daje satysfakcję i zadowolenie z osiągniętego celu !!! Te wspaniałe chwile po zakupie,urządzanie,wizyty rodziny,znajomych,wspólne konsultacje i wreszcie kilka parapetówek-dla rodziny a potem dla przyjaciół i znajomych...
Potem zapoznawanie sąsiadów,wspólne grille,imieniny i inne okazje to tworzy klimat...

Kolega chyba pomylil lata :-o
Halo halo juz mamy 2015 :-]

Do góry stronyOffline

unregistered

Post #8 Ocena: 0

2015-01-14 11:02:55 (10 lat temu)

unregistered

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2015

Witam, mozna by powiedziec ze bylem z zona w podobnej sytuacji. zaczelismy analizowac co sie dzieje w domu ze nas drazni.
Powody:
Brak wystarczajaca swiatla naturalnego wchodzacego do domu, po przycieciu kilku drzew i odslonieciu okien zaczelo sie robic troche lepiej ale nadal bylo nie tak.
Zobaczylismy ze kolory w domu do nas personalnie nie pasuja,
Po przemalowaniu na jasniejsze kolory, przerobiniu kuchni na jasniejsza bo jest od strony polnocnej zaczelismy znowu lubic nasz dom.
Nie poddawaj sie
zmiana zaslon w sypialni moze duzo zmienic
znajdziesz na pewno wiele rzeczy ktore niewielkim nakladem kosztow mozna zmienic i to ci poprawi nastawienie do domu.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,