Str 10 z 13 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-11-05 18:28:55 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wyobraznia | Post #2 Ocena: 0 2015-11-05 18:39:35 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2009 Skąd: Hitchin |
[QUOTE}]
Nie mowie, ze Ty masz w umowie - ja mialam i wpuszczalam ogladajacych, pod warunkiem, ze agencja zawiadamiala nas z zapisanym w umowie wyprzedzeniem (bodajze 48h). Bledem bylo, ze dopuscilas agencje jako strone do siebie i landlorda. A oni zadna strona dla Ciebie nie sa i z nimi kontaktu utrzymywac nie musisz. Nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac "dopuscilas agencje jako strone". W sumie zadnej umowy/listu/dokumentu nie dostalam od lanlorda w tej sprawie. Lanlord telefonicznie poinformowal mnie o zamiarze sprzedazy mieszkania o poprosil o wpuszczenie agenta do domu. W sumie tez ostatnio sie zastanawialam czy w ogole musze z nimi dyskutowac ale pomyslalam ze skoro agencja jest kims kto reprezentuje lanlodra i jego interesy to raczej powinnam wspopracowac. Nie zakladalam, ze beda tam jakies cyrki i tez nie mialam zamiaru w zaden sposob utrudniac mu niczego. Gdyby to wszystko odbywalo sie na jakis normalnych warunkach to zapewne nie byloby tu moich postow z pytaniami eh. Pozdrawiam ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2015-11-05 19:28:11 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wyobraznia | Post #4 Ocena: 0 2015-11-05 19:52:32 (10 lat temu) |
Mam umowe o wynajem mieszkania na pismie. Tak jak wyzej napisalam ( przepraszam jesli nie bylo zrozumiale) lanlord telefonicznie ( nie pisemnie bo i takiego obowiazku nie ma) poinformowal mnie o swoich zamiarach i poprosil o zalatwianie wszystkiego z agencja.
Nie jestem tak do konca przekonana o tym czy lanlord musi posredniczyc w umawianiu terminow z agencja. Agencja go reprezentuje i nie widzialam powodu dla ktorego nie mialabym z nimi wspopracowac. Dlatego odpowiadalam na ich telefony maile itp. Mila staram sie byc caly czas ![]() ![]() Tak prawde mowiac nie wiem jaki termin mnie dotyczy skoro wypowiedzenie nie ma poprawnych dat. Szczerze mowiac nie wiem co dalej, jesli on przyjdzie/zadzwoni tego 1 stycznia to pierwsze co zrobie to poinformuje go raz jeszcze o tym, ze notice zle zostal napisany. I nie wiem czy zyskuje w ten sposob jeszcze jeden miesiac czy cala procedura zaczyna sie od poczatku. Moze sie tez okazac, ze cos zjade do tego czasu i bedzie po sprawie. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2015-11-05 19:59:33 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak da Ci nowe, poprawne wypowiedzenie, to zyskujesz miesiac. Jak uzna, ze to jest niewazne, to tez zyskuje miesiac, ale w jego interesie byloby dac jeszcze raz poprawne wypowiedzenie.
Lepiej mu powiedz, ze nie planujesz wyprowadzic sie 1 stycznia, jesli tak jest. Byloby raczej nie fair czekac do ostatniej chwili. Carpe diem.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-11-05 20:04:54 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wyobraznia | Post #7 Ocena: 0 2015-11-05 20:10:46 (10 lat temu) |
Jak mi wreczal wypowiedzenie to powiedzialam mu, ze wedlug mnie te daty nie sa poprawne. Powiedzial ze mam sie zamknac i nie kombinowac.
Pani w council powiedziala, ze to w interesie lanlorda jest doplinowanie by wypowiedzenie dostarczyc na czas i z poprawnymi datami. Nie mam obowiazku go informowac o tym ( chociaz to zrobilam juz na poczatku) Przegladam ogloszenia ale poki co nic nie znalazlam. Latwo nie bedzie bo jak juz wspominalam mamy psa. Na agencje ktora zajmuje sie sprzedaza nie mam co liczyc. No ale nie jest to jedyna agencja nieruchomosci w tym miescie. Nie moge mu powiedziec, ze nie planuje sie wyprowadzic bo nie jest moim zamiarem czy planem siedzenie tutaj i uprzykrzanie jemu i sobie zycia. Mysle, ze zadne z nas nie potrzebuje tego stresu. Biore pod uwage fakt, ze moge niczego nie znalezc w tym czasie ale jakos po tym jak nas traktuje nie widze sie dzwoniacej do niego w polowie grudnia zeby go poinformowac ze nic jeszcze nie znalazlam:/ Sytuacja sama w sobie malo fajna a podejscie agencji i lanlorda niczego nie ulatwia. |
mrowkabigbitowk | Post #8 Ocena: 0 2015-11-05 20:51:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2014 Skąd: londyn |
Zadzwon do Shelter powinni ci pomoc.
|
wyobraznia | Post #9 Ocena: 0 2015-11-05 21:01:47 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-11-05 20:51:46, mrowkabigbitowka napisał(a): Zadzwon do Shelter powinni ci pomoc. Dzieki za podpowiedz ![]() Ale mysle, ze nie powiedza mi niczego nowego. No a mieszkania za mnie nikt nie znajdzie ![]() |
wyobraznia | Post #10 Ocena: 0 2015-11-06 18:24:12 (10 lat temu) |
Czesc
Dzis dostalam nowy notice. Lanlord musial byc u nas w ciagu dnia bo znalazlam kartke wcisnieta przez listownik. Bez koperty z napisem "delivered by hand" ale przynajmniej daty sa poprawne ![]() |