MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Landlord wypowiada umowę. POMOCY!!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 6 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wyobraznia

Post #1 Ocena: 0

2015-11-01 17:58:33 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Z nami od: 13-02-2009

Cytat:

2015-11-01 17:45:00, Turefu napisał(a):
Bzdury. To on lamie prawo, intimidates you. Chyba i tak juz nie dostaniesz dobrej referencji. Czy masz do niego email? Napisz. Z agencja tez sie porozumiewaj emailem. Straszy Cie i juz. Kontaktuj sie na pismie. Ewnetualnie SMSem, zatrzymuj wszystkie.

Tak, tylko wszystkie pretensje, straszenie sadem itp to pada w rozmowach face to face albo podczas rozmow telefonicznych. Ani agencja ani lanlord nie sa na tyle glupi zeby takie rzeczy mi na pismie wysylac. Wszystkie rozmowy ktore moge udokumentowac ( maile sms) dotycza dat i godzin kiedy ktos ma do nas przyjsc i do tej pory zawsze dostawali od nas odpowiedz twierdzaca. To jest pierwszy raz kiedy odmowilam i uslyszalam od lanlorda ze go to nie ineteresuje.
Mam wrazenie ze od rana do Was pisze to samo, przepraszam
Jutro ide wyjasnic umowe i napisze dwa zdania do agencji dotyczace tylko terminu. Tak sobie mysle, ze skoro im moje terminy nie pasuja to dlaczego w takich sytuacjach mowi sie o tym ze to tenant nie chce wspolpracowac. To samo moge powiedziec o agencji, ze ona nie chce ze mna wspolpracowac jak podaje swoje terminy.
Eh dzieki za wsparcie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2015-11-01 18:02:12 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Czy mozesz nagrywac rozmowy?
Odtad kontaktuj sie wylacznie na pismie. Agencja , LL podaja swoje terminy, a ty podaj swoje i juz.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

wyobraznia

Post #3 Ocena: 0

2015-11-01 18:11:24 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Tak zrobie. A co w wypadku jak zaczna mnie starszyc sadem w tych mailach? I zacznie sugerowac utrudnianie sprzedazy?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2015-11-01 18:12:17 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

[B]2015-11-01 16:38:15, wyobraznia napisał(a):Nie znam zadnego przepisu ktory bylby na moja korzysc w obecnej sytuacji. Zadnego paragrafu ktorym moglabym odbic pileczke. Mysle, ze mozecie sobie wyobrazic jak takie rozmowy z agencja czy lanlordem wygladaja.

Prawo, ktory pozwala na odbicie pileczki to: quiet enjoyment of home.

http://www.propertyinvestmentproject.co.uk/blog/tenants-right-to-live-in-quiet-enjoyment/

Agencja sprzedajaca mieszkanie nie jest dla Ciebie strona. Ty nie masz z nimi zadnej umowy. Informujesz kiedy moze ktos przyjsc z banku i koniec. Nie masz urlopu, nie mozesz zwolnic sie z pracy i koniec. Nic na to nie poradzisz. Jak chca sprzedac mieszkanie, to niech poczekaja na koniec umowy. Landlord mogl dac Ci wypowiedzenie 2 miesiace wczesniej, zanim wystawil mieszkanie na rynek.

Przestan sie stresowac, nikt nie wezmie Cie do sadu za zadne przeciaganie transakcji, ani nic podobnego. Kupno nieruchomosci w UK to jest wielki cyrk i wszystko jest palcem na wodzie pisane do czasu wymiany kontraktow. Kupujacy czy sprzedajacy moze wycofac sie bez powodu i druga strona traci wydane pieniadze i nic nie moze zrobic. Wiec strasznie landlorda, ze wezmie Cie do sadu, bo nie moze szybciej sprzedac mieszkania, jest smieszne.

W tej chwili landlord Cie nachodzi i przeszkadza Ci w spokojnym cieszeniu sie mirem domowym. Mozesz mu powiedziec, ze jak nie przestanie Cie straszyc sadem, to zglosisz harassment na policje. Zazadaj rowniez calej koresponcji na pismie, bez kontaktu telefonicznego. Ewentualnie mozesz go poinformowac, ze bedziesz nagrywac wszystkie rozmowy telefonicznie, jesli jeszcze raz bedzie Ci grozil.

Niewatpliwie jest to impas, bo faktycznie rzeczoznawca pracuje w godzinach biurowych, ale CIebie wtedy nie ma. Jak landlord jest takie twardziel, to niech wejdzie w ciagu dnia i zapozna sie z psem. Nie wiem jaki to pies, nie mozesz go zamknac w jednym z pomieszczen w ciagu dnia? Oczywiscie wtedy nie beda mogli wejsc i obejrzec tego pomieszczenia, ale to ich problem.

Albo niech landlord Ci zaplaci za dzien urlopu bezplatnego. Ale zaplaci od razu, a nie moze pozniej.

Co do samego wypowiedzenia, to jesli placisz 1 dnia kazdego miesiaca, to umowa nie zaczyna sie od 2 dnia miesiaca? Wtedy wypowiedzenie mialoby sens i jak dal je dzisiaj, to faktycznie musialabys wyprowadzic sie do 1 stycznia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

wyobraznia

Post #5 Ocena: 0

2015-11-01 18:23:24 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Cytat:

Co do samego wypowiedzenia, to jesli placisz 1 dnia kazdego miesiaca, to umowa nie zaczyna sie od 2 dnia miesiaca? Wtedy wypowiedzenie mialoby sens i jak dal je dzisiaj, to faktycznie musialabys wyprowadzic sie do 1 stycznia.

Umowe podpisalam 1 maja 2014 na 12 miesiecy. Po tym czasie nie dostalam nowej umowy tylko placilam co miesiac czynsz jak zwykle. Czynsz place 1-wszego kazdego miesiaca.
Wczoraj pytalam lanlorda czy wyslal mi notice, odpisal, ze tak A dzis pojawil sie rano w drzwiach, dal mi notice z dzisiejsza data i zrobil zdjecie.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2015-11-01 18:27:29 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

I umowa jest od 1 maja? To w takim razie spoznil sie z wypowiedzeniem o jeden dzien ... Mozesz mu to uswiadomic jak chcesz go wkurzyc. Albo mozesz sie wyprowadzic jak chcesz miec spokoj. Ewentualnie polaczenie obu opcji: wytykasz mu, ze wypowiedzenie dal Ci za pozno, ale pojdziesz mu na reke i wyprowadzisz sie zgodnie z jego zyczeniem.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

wyobraznia

Post #7 Ocena: 0

2015-11-01 18:32:55 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Cytat:

2015-11-01 18:27:29, Richmond napisał(a):
I umowa jest od 1 maja? To w takim razie spoznil sie z wypowiedzeniem o jeden dzien ... Mozesz mu to uswiadomic jak chcesz go wkurzyc. Albo mozesz sie wyprowadzic jak chcesz miec spokoj. Ewentualnie polaczenie obu opcji: wytykasz mu, ze wypowiedzenie dal Ci za pozno, ale pojdziesz mu na reke i wyprowadzisz sie zgodnie z jego zyczeniem.

Tak mu dzis powiedzialam, ze uwazam ze daty w tym wypowiedzeniu nie sa poprawne. On stwierdzil, ze jest dobrze i mam czas do konca roku. Poniewaz pewna nie bylam nie ciagnelam dyskusji.
Dziekuje bardzo Richmond - to jest chyba pierwsza informacja w dniu dzisiejszym ktora wywolala usmiech na mojej twarzy:)

Do góry stronyOffline

wyobraznia

Post #8 Ocena: 0

2015-11-01 18:44:29 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Cytat:

Niewatpliwie jest to impas, bo faktycznie rzeczoznawca pracuje w godzinach biurowych, ale CIebie wtedy nie ma. Jak landlord jest takie twardziel, to niech wejdzie w ciagu dnia i zapozna sie z psem. Nie wiem jaki to pies, nie mozesz go zamknac w jednym z pomieszczen w ciagu dnia? Oczywiscie wtedy nie beda mogli wejsc i obejrzec tego pomieszczenia, ale to ich problem.

Wiesz co mamy 12 letniego psa. Nie mam serca zamykac go rano w lazience przed wyjsciem do pracy tylko dlatego ze ktos chce tu przyjsc. Tym sposobem pies spedzi caly dzien w kiblu. Pomijam fakt ze jak ktos chce robic wycene mieszkania to najpewniej chce je widziec w calosci:)

Do góry stronyOffline

wyobraznia

Post #9 Ocena: 0

2015-11-01 19:31:38 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

"Agencja sprzedajaca mieszkanie nie jest dla Ciebie strona. Ty nie masz z nimi zadnej umowy. Informujesz kiedy moze ktos przyjsc z banku i koniec. "

Jesli mam umowe podpisana bezposrednio z wlascicielem lokalu to moge odmowic kontaktowania sie z agencja? Czy moge powiedziec ze we wszystkich sprawach chce sie kontaktowac bezposrednio z lanlordem i to wylaczone droga pisemna? A moze jak lanlord zlecil agencji sprzedaz nieruchomosci i tej agencji placi za to to ja jako lokator jestem zmuszona do kontaktowania sie z agencja? Pytam poniewaz wydaje mi sie, ze agencja jutro bedzie dla mnie bardzo niemila i szczerze mowiac nie chce tego wszystkiego wysluchiwac

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #10 Ocena: 0

2015-11-01 19:40:43 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Nie musisz. Nastaw telefon na nagrywanie, tak na wszelki wypadek. Wlasciwie, to po co idziesz do agencji? Niech to agencja skontaktuje sie z Toba. Wez imie osoby z ktora bedziesz rozmawiac , email I kontaktuj sie emailem.
W kazdym razie masz jasnosc: nie musisz brac wolnego, zeby wpuscic pana z banku.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 6 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,