MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Landlord wypowiada umowę. POMOCY!!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 11 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2015-11-06 18:54:27 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wyobraznia

Post #2 Ocena: 0

2015-11-06 19:03:10 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Z nami od: 13-02-2009

Tak 31.01.16.

Dopisal rowniez ze zdanie mieszkania odbedzie sie na podstawie spisu i zdjec ktore zostaly zrobione przed podpisaniem umowy.
Tylko, ze ja zadnego inventory z nim nie robilam przed wprowadzeniem sie. Nie mowiac juz o robieniu zdjec.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2015-11-06 19:26:43 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Haha, ten gosc to niezly amator. Jak nie ma inventory, ktore podpisalas, to zycze mu powodzenia. Najemca powinien dostac kopie i zgodzic sie z nim lub nie. Dopiero wtedy jest to wiazace.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

wyobraznia

Post #4 Ocena: 0

2015-11-06 19:39:05 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Tez tak sobie pomyslalam, ze to w jego interesie jest udowodnic mi, ze carpet nie mial jakies plamy jak sie wprowadzalam. Eh I jest tam takze zdanie, ze lokal ma byc zdany czysty. A ja nie widze powodu dla ktorego mialabym oddawac lokal w lepszym stanie niz w dniu kiedy dostalam umowe i klucze.
I tak cos czuje, ze z depozytem to nie bedzie tak latwo jakbym chciala. No ale to problem na pozniej.

Swoja droga dziwne, ze koles chcac dostarczyc wypowiedzenie osobiscie przychodzi do nas w godzinach w ktorych nas nie ma. Moze nas sprawdzal, sama nie wiem. Ja juz chyba na jego miejscu to wyslalabym to poczta z dowodem dostarczenia.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2015-11-06 19:48:47 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zwroc sie do niego zeby ci przeslal kopie tego inwentarza i zdjec ktory twierdzi ze podpisalas, bo chcialabys sie zaznajomic z jego zawartoscia i przygotowac mieszkanie. Oczywiscie nie zapomnij zaznaczyc ze nie pamietasz tego spotkania i podpisywania zadnego inwentarza ktory jako jedyny bylby wiazacy, i o jaki moglby sie oprzec jesli mialby zamiar skladac wniosek o zatrzymanie czesci (albo calosci) depozytu.
Ada

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2015-11-06 19:52:17 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

wreszcie sie ktos ulitowal i poprawil blad w tytule watku, uff...

Do góry stronyOffline

wyobraznia

Post #7 Ocena: 0

2015-11-06 19:52:55 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

Wiesz co, mi sie wydaje, ze on po prostu sciagnal sobie z netu jakis wzor wypowiedzenia i powklejal odpowiednie daty i nasze dane. Albo moze agencja mu pokazala jakis druk i go przepisal. Niemniej jednak jak zaczne sie juz pakowac to wysje maila z zapytaniem o to inventory i zdjecia.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2015-11-06 20:24:10 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Każde foto powinno być datowane i podpisane przez Ciebie.
Może próbować naciągnąć na foty zrobione dwóch najemców temu. Czyli z czasów gdy chata była świeżo po remoncie.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

wyobraznia

Post #9 Ocena: 0

2015-11-06 20:34:47 (10 lat temu)

wyobraznia

Kobieta

tak mniej wiecej wiem jak to powinno wygladac bo poprzednie mieszkanie wynajmowalismy za posrednictwem agencji. I dostalam wtedy caly plik dokumentow z opisem mieszkania ( czego gdzie i ile jest) wraz ze zdjeciami. Na podstawie tych dokumentow zdawalismy mieszkanie i bylo oki.
Tzn mielismy wtedy maly incydent bo wlasciciel powiedzial, ze z depozytu potraci sobie za profesjonalne czyszczenie. My sie nie zgodzilismy bo umowa nie zobowiazywala nas do czegos takiego. Mieszkanie zostalo oddane dokladnie w takim stanie w jakim bylo przez nas przyjete przy podpisaniu umowy. Byly lekkie zgrzyty ale kase oddal cala.

W przypadku mieszkania ktore obecnie wynajmujemy nie ma czegos takiego jak inventory czy jakiekolwiek zdjecia ktore bym widziala/podpisala. Najwiekszym zmartwieniem mojego lanlorda bylo zebym mu placila na czas bo on ma kredyt. Podpisalismy umowe a on jeszcze 10 razy nam przypomnial zeby 1-szego kazdego miesiaca mu placic:)
Nie mam pojecia kto temu czlowiekowi doradza :)

Trzymajcie za mnie kciuki jak sie bede wyprowadzac:)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2015-11-06 22:02:48 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pewnie nikt mu nie doradza ;-) Znaczy landlord z przypadku, skoro tak martwil sie o te splate kredytu.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,