MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Land registry jak sprawdzic czyje jest mieszkanie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

annamarja

Post #1 Ocena: 0

2014-09-05 10:59:17 (11 lat temu)

annamarja

Kobieta

Z nami od: 01-01-2013

zarejestrowalam sie na land registy po to by sprawdzic czy wynajmowane przeze mnie mieszkanie rzeczywiscie nalezy do landlorda. po uiszczeniu oplaty okazalo sie ze wlascicielem mieszkania jest council.

i teraz pytanie jezeli landlord wykupil mieszkanie pod mortgage to dalej w land registry bedzie widnial council jako wlasciciel? czy dopiero po calkowitej splacie. aczkolwiek wpisujac house price nie ma nic zeby te mieszkanie bylo kiedykolwiek wystawione na sprzedaz.

dzieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2014-09-05 11:14:18 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Po wykupie mieszkania, landlord bedzie widnial w land registry jako wlasciciel - leasholder, a council bedzie mial tylko wlasnosc freehold.

Jesli mieszkanie byloby kupione przy pomocy kredytu, to bylaby tez nazwa banku, ktory obciaza hipoteke.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

annamarja

Post #3 Ocena: 0

2014-09-05 14:48:23 (11 lat temu)

annamarja

Kobieta

A jak sprawdzic agencje? Gdyz ogloszenie mieszkania mam z witryny sklepowej. Myslalam ze to prywatny landlord lecz przy podpisaniu umowy wyszlo ze to mala agencja ktora nie znajduje sie pod danym adresem ktory mam w umowie. Tak Jakby nigdzie nie byla zarejestrowana. Agent kazdego miesiaca przychodzi do mnie po pieniadze. Kiedy zapytalam o nr konta bo taka forme platnosci bym preferowala niestety nie podal mi go. Po prostu obawiam sie ze moge zostac oszukana. A w poniedzialek agent zlamal klucz w zamku gdyz chcial wejsc do mieszkania pod moja nieobecnosc. Mam nagranie z monitoringu przed domem jak przyjezdza 2 razy. Musialam wykosztowac sie na slusarza. Agent twierdzi ze moze wchodzic kiedy chce. Co jest wykluczone bo zlamal prawo do mojego spokoju. Zglosilam na policje cale zajscie. Chce tez powiadomic landlorda jedynie mam adres do niego ale tez nie mam pewnosci czy dane landlorda na umowie sa prawdziwe.

[ Ostatnio edytowany przez: annamarja 05-09-2014 14:52 ]

Do góry stronyOffline

annamarja

Post #4 Ocena: 0

2014-09-05 15:05:41 (11 lat temu)

annamarja

Kobieta

wczesniej znalazlam w internecie ze mozna zlozyc skarge na agenta w trzech organizacjach o ile agencja jest tam zarejestrowana oczywiste ze nie jest.
http://www.arla.co.uk/
http://www.naea.co.uk/
http://www.nalscheme.co.uk/

nie wspominajac o depozycie bo nie jest chroniony. chce wystapic o jego zwrot przez money claim. wiec potrzebuje poprawnych danych landlorda i agenta jezeli landlord bedzie umywal rece bo zlecil cala odpowiedzialnosc za wynajem dla agencji.

dziekuje

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-09-05 18:18:13 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Pytalas agencje/wlasciciela o informacje o depozycie? co ci powiedzieli?
Placisz council tax? Jestes zgloszona do electoral register?
Ada

Do góry stronyOffline

annamarja

Post #6 Ocena: 0

2014-09-05 18:31:54 (11 lat temu)

annamarja

Kobieta

Cytat:

2014-09-05 18:18:13, Adacymru napisał(a):
Pytalas agencje/wlasciciela o informacje o depozycie? co ci powiedzieli?
Placisz council tax? Jestes zgloszona do electoral register?

Agent na samym poczatku powiedzial ze moj depozyt oddaje poprzedniemu lokatorowi. glupi tekst :/ dzwonilam do trzech organizacji w sprawie mojego depozytu nigdzie nie jest zdeponowoany. Council oplacam sama. na formy z electoral czekam juz od miesiaca :/ mieszkanie wynajmuje od 31 maja.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2014-09-05 18:50:22 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mam nadzieje, ze mam potwierdzenie, ze wplacilas ten depozyt. O depozyt pozywasz landlorda, bo to on zgodnie z prawem jest odpowiedzialny za jego ochrone.

Bierz tez potwierdzenie za kazda oplate czynszu, zeby potem nie bylo, ze czegos nie zaplacilas.

Prawdopodobnie mieszkanie jest podnajmowane bez zgody urzedu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2014-09-05 18:59:35 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zainteresuj sie dlaczego nie dostalas odpowiedzi z electoral register, bo powinno to juz dawno dojsc. Wypelnialas przez net formularz?

Jak ci wlasciciel powiedzial o poprzednim lokatorze i depozycie, to jak zakonczyla sie ta dyskusja? Zgodzilas sie na to? Nie bylo potrzeby sprawdzac wiec w deposit scheme, skoro sam powiedzial ci ze nie wplaca. Wyslalas mu list o potwierdzenie gdzie jest twoj deposyt?
Ada

Do góry stronyOffline

annamarja

Post #9 Ocena: 0

2014-09-05 19:04:55 (11 lat temu)

annamarja

Kobieta

potwierdzeniem wplaty depozytu jest umowa w ktorej jest napisane ze depozyt zostal zaplacony w kwocie 750f i ze jest chroniony.

to council sie nie przyczepil ze tax oplacam ja a nie landlord, ryzykowal by az tak?

Do góry stronyOffline

annamarja

Post #10 Ocena: 0

2014-09-05 19:10:15 (11 lat temu)

annamarja

Kobieta

ale to jego obowiazek gdy wynajmuje mmieszkanie i dostaje depozyt to musi go zabezpieczyc. przeciez ja nie bede mowila agentowi co ma robic landlord a czego nie :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,