Cytat:
2014-06-29 09:18:44, gosiaa22 napisał(a):
*na co powinnam zwrócić uwagę przy wynajmie mieszkania ???
ja bym zwrocil uwage przede wszystkim na lokalizacje (od tego bardzo wiele zalezy) oraz czy dam rade za nie placic, bo sam czynsz to nie wszystko
Cytat:
*co powinno być zawarte w umowie o mieszkanie??
wynajmujac przez normalna agencje umowy sa generalnie standardowe, zwroc uwage czy jest spis (inventory) co jest w mieszkaniu i w jakim stanie, spisane liczniki pradu, gazu i wody, oraz kto placi podatek lokalny od nieruchomosci
Cytat:
*jakiej umowy o mieszkanie nie powinnam podpisywać ??(w pl czasami są takie klauzury na umowie że np trzeba mieć 3 mies wypowiedzenie jeśli chce się zrezygnować z mieszkania itp )
w kazdej umowie musi byc zawarty okres wypowiedzenia zarowno w jedna jak i druga strone, przewaznie jest to ty-jeden miesiac, tobie-dwa miesiace
Cytat:
*czy do wynajmu mieszkania trzeba też doliczyć rachunki za prąd wodę itd ??( w pl czasami w czynsz są wliczone opłaty)
w 99.99% przypadkow tak, wynajmujac jedynie pokoj przewaznie wszystko jest wliczone
Cytat:
*jak wygląda kwestia z mediami ??( internet , kablówka)
kwestia absolutnie indywidualna, zamawiasz sobie serwis i placisz za co tam chcesz, musisz jednak wiedziec, ze decydujac sie na montaz np satelity musisz uzyskac zgode wlasciciela (o problemach z tym zwiazanych poczytaj w osobnych tematach)
Cytat:
*czy przy każdym mieszkaniu muszę zapłacić kaucję ??
nie slyszalem o wynajmie bez kaucji
Cytat:
*jak wygląda kwestia zwierząt w mieszkaniu???( chodzi mi o psa dokładnie )
zgoda lezy w gestii wlasciciela, wiaze sie to czesto z dodatkowym depozytem
Cytat:
*na jakiej ulicy/dzielnicy w Coventry najlepiej wynająć mieszkanie ??( chodzi mi o jakąś dzielnicę w której jest w miarę blisko do sklepu , lekarza , może jakiegoś parku

i jest ona spokojna i przyjazna dla rodzin z dziećmi)
o Coventry wiem niewiele ale wszystkie miejsca maja jeden wspolny mianownik, im na chodniku ciemniej tym mieszkania tansze a ubezpieczenia drozsze
Cytat:
*jakie dokumenty są mi potrzebne przy wynajęciu mieszkania??
dowod lub paszport, dochody, poprzedni adres i co tam jeszcze sobie wymysla
[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 29-06-2014 13:39 ]