MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie u znajomych - sprawy formalne

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mrowek

Post #1 Ocena: 0

2013-01-08 18:35:58 (12 lat temu)

mrowek

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2013

Witam,

Jadę w przyszłym miesiącu do UK. Głównie w celu założenia firmy, nauki języka, może jakaś praca. Generalnie myślę o pobycie na stałe.
Tymczasowo mogę mieszkać u znajomych i szukać w tym czasie czegoś swojego. Oni mieszkają już tam wiele lat i mają mieszkanie z urzędu. I właśnie w związku z tym mam pytanie. Czy zakładając firmę mogę podać adres zamieszkania i korespondencyjny znajomych ? Czy oni powinni gdzieś to zgłosić ? Nie chcę im robić żadnych kłopotów ale przyśpieszyło by mi to znacznie z firmą i wyrobieniem NIN.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2013-01-08 19:15:47 (12 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Mysle ze musza zglosic to do Councilu skad dostali mieszkanie, i jezeli w domu nie bedzie zadnego przeludnienia wg tutejszych standardow a oni nie pobieraja dodatkow mieszkaniowych , nie powinno byc problemow zadnych. No i zalezy co to za firma i gdzie bedzie jej dzialalnosc.

Troche dziwnie brzmi Twoje drugie zdanie- chcesz zalozyc tutaj firme, nie znajac jezyka, jednoczesnie majac firme byc moze bedziesz szukal pracy - troche nieskladne to jest jak dla mnie.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

mrowek

Post #3 Ocena: 0

2013-01-08 21:01:18 (12 lat temu)

mrowek

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2013

Nie wiem czy pobierają dodatki czy nie - zapytam. Spółka LTD z adresem zapewnionym przez biuro księgowe.

Działalność informatyczna którą prowadzę od kilkunastu lat i którą mogę prowadzić z dowolnego miejsca na Świecie również z Polski. Problem w tym, że nie chcę w tym kraju już mieszkać. I wcale nie chodzi o oszczędności podatkowe które jednak są spore. Mógłbym płacić i 90% podatku gdyby z tych 10% pozostałych dało się normalnie żyć i .... co najważniejsze za te 90% podatku chciałbym być przez urzędników traktowany jak człowiek a nie jak gówno.

Jeżeli chodzi o pracę to interesuje mnie tylko jedna praca. Niestety w Polsce temat bardzo niszowy (praktycznie zerowy) a w UK bardzo popularny.

Czy teraz już jest bardziej składne ? :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,