MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bailiff warranty eksmisja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2016-01-13 21:44:36 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zaleznie od twojej sytuacji, jak masz problemy zdrowotne, albo masz dzieci, to maja zobowiazania wesprzec cie w praktyce, jak jestes sama, zdrowa etc, to maja obowiazek wpisac cie na liste (na ktorej juz jestes) i udzielic ci informacji jakie masz prawa i gdzie mozesz szukac pomocy, i oczywiscie ze maja zobowiazania zapoboec bezdomnosci, ale bedziesz w duzej szarej grupie, dla ktorych lokali brakuje.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kaprysek

Post #2 Ocena: 0

2016-01-13 21:47:26 (9 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Z nami od: 19-02-2008

No wlasnie nie do konca to zrobila i dlatego nie wiem co robic dalej czy isc do niej w poniedzialek czy dopiero w dniu eksmisji,ta niepewnosc jest stresujaca odbija sie to na moim zdrowiu .:( Dziekuje za wszelkie informacje ,nie omieszkam podzielic sie moimi,jak to wszystko sie rozwiaze.

Do góry stronyOffline

kaprysek

Post #3 Ocena: 0

2016-01-13 21:56:04 (9 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Pani z Council dala mi liste na ktorej sa jej dane i numer telefonu i tam mam zaznaczone jakiej udzielila mi porady i co mi przysluguje,tam mam zakreslone Council house,przyjela rowniez list z data eksmisji i o niczym wiecej mnie nie poinformowala,co mam dalej robic ,stad ten moj stres,bo nie wiem co dalej zrobic:(

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #4 Ocena: 0

2016-01-13 21:56:14 (9 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Moja znajoma coś podobnego przechodzla . Pamiętaj trzymaj się Council oni dopomogą.Nic nie wynajęła tylko prosto do nich poleciała a oni jej przydzielili miejsce w hostelu . Jakie warunki to nie widziałam ale ona biadoliła ze jak w obozie .Chyba mieszkała tam pol roku w miedzy czasie przeszła planowana operacje i po powrocie ze szpitala zaczęła urząd zasypywać podaniami na samodzielny lokum bo zdrowie jej szwankuje i przy wszystkich opatrunki zmieniać nie będzie.Naciągała jak mogla i dostała .Co dalej i jak się jej mieszka nic nie wiem .Słuch o niej zaginał.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2016-01-13 21:58:59 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zamiast sie stresowac, moze przemysl opcje pokoju zamiast samodzielnego mieszkania, przeprowadzki w tansze okolice.
Agencje wymagaja dochodow pozwalajacych na oplacanie wynajmu, mieszkasz pare lat w Londynie, znasz realia.
Kolejna rozmowa w urzedzie przed terminem eksmisji nie zaszkodzi, ale pewnie uslyszysz to samo, co dotychczas.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2016-01-13 22:05:47 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Spelniasz jedna z kategorii zeby byc w priorytetowej grupie? Jesli tak to gmina bedzie zobowiazana zapewnic ci dach nad glowa, moze to byc mieszkanie, moze nawet dom (jak pod szczesliwa gwiazda sie urodzilas), moze pokoj, moze osrodek pomocy. Jak nie jestes to prawa nie sa tajemnica, na stronie gminy bedzie napisane rowniez.

Idz jutro i zapytaj na jaka pomoc mozesz liczyc w dniu kiedy z walizkami bedziesz na chodniku.

Podaj nazwe gminy to poszukam jaka pomoc oferuja tym z poza priorytetowej grupy. Moga pomoc w zgromadzeniu depozytu, informacje jak i gdzie szukac lokalu, pokoju, jakie sa zasilki mieszkaniowe etc.
Ada

Do góry stronyOffline

kaprysek

Post #7 Ocena: 0

2016-01-13 22:10:13 (9 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Nie jestem sama lecz z synem i dlatego tak mnie to stresuje,im blizej eksmisji tym moje napiecie rosnie,tylko tu gdzie obecnie mieszkam znajduje sie moje miejsce pracy ktora zaczynam dosc wczesnie.Dziekuje kochani mimo wszystko za slowa otuchy,jestescie wspaniali ,staracie sie kazdego wspomoc chocby dobra rada w potrzebie ,to jest bardzo wiele dla kogos kto znajdzie sie nagle w trudnej sytuacji ,na zakrecie zycia.Teraz mykam juz bo jutro wczesnie do pracki mykam.Dobranoc wszystkim.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2016-01-13 22:18:43 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tym bardziej myslalabym nad pokojem/dwoma w stosunkowo nieduzym domu, by uniknac atrakcji 'kolchozu' i hostelu darowanego z urzedu (z ktory tez placi sie nienajmniejsza stawke).
Jest jeszcze chwila, zeby cos wymyslec.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #9 Ocena: 0

2016-01-13 23:03:04 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-01-13 22:18:43, karjo1 napisał(a):
Tym bardziej myslalabym nad pokojem/dwoma w stosunkowo nieduzym domu, by uniknac atrakcji 'kolchozu' i hostelu darowanego z urzedu (z ktory tez placi sie nienajmniejsza stawke).
Jest jeszcze chwila, zeby cos wymyslec.

Znam historię kobiety z dwójką dzieci która dostała zakwaterowanie w bed and breakfast... 30 mil od Londynu. Widocznie B&B są tam tańsze więc Council oszczędza.

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #10 Ocena: 0

2016-01-14 07:13:28 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Skoro masz nakaz eksmisji to domyslam sie ze jest to z county court a nie high court bo z sadu najwyzszego Nie ma listow-po prostu pojawiaja sie w drzwiach I kaza sie spakowac.
Wg prawa wyglada to tak-nakaz eksmisji z county court nie powoduje ze ktokolwiek was fizycznie wyrzuci. Przyjda,kaza sie wyniesc ale nie moga was fizycznie dotknac. Jezeli powiecie ze nie macie gdzie mieszkac to was zostawia. Jezeli ktos przyjdzie I wycieczke sami wyjdziecie z domu to council niekoniecznie pomoze przy county court order I moze uxnac ze zrobiliscie sie sami bezdomni-voluntarily homeless.council pomoze tylko kiedy macie high court writ-zabiera sie wiec ten list ktory przyniosa tzw szeryfowie do councilu I council dopiero wtedy pomaga.
Poniewaz masz dziecko to council ma tzw duty of care wiec postara sie wam dac zakwaterowanie-tak jak juz poprzednicy pisali,moze to byc b&b,hotel,hostel I to w jakiejkolwiek czesci miasta.
W Bristolu czas mieszkania w jednym z takich miejsc to 9 miesiecy,Jezeli Nie maja mieszkania z homechoice to przenosza w inne miejsce znow jako emergency accommodation.
Znam kilka rodzin w takiej sytuacji wiec Nie jestem goloslowna.
Wiecej info wysle na priv

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 14-01-2016 07:32 ]

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,