Cytat:
2016-01-15 19:58:12, kaprysek napisał(a):
Karjo1 nie znasz mnie ani mojej sytuacji a oceniasz ,jak juz wszystko sie skonczy to opisze swoja historie.Chyba nigdy nie przezylas tu koszmaru zwiazanego z landlordem a ja tak,do tego stopnia ze kiedy dalam wypowiedzenia zgodne z umowa landordowi to on wlamal sie do mieszkania siekiera robijajac drzwi i wyrzucajac nasze rzeczy na zewnatrz i nie wiem jakby sie to skonczylo gdyby nie pomoc policji,zreszta nie mam teraz sily by o tym pisac. Eksmisja jest z winy landlorda nie mojej.Jesli nie potrafisz udzielic konkretnych informacji w tej sprawie to prosze,daruj sobie zbedne komentarze.Dziekuje
Zle zrozumialas, powyzej AgentOrange i NightFury wyjasnili.
Boirac pod uwage ostatni post o specyfice wynajmujacego lokal, po pierwszym zajsciu szukalabym czegos normalnego, zamiast czekac na eksmisje do oatatniej chwili. Tym bardziej, ze w tym wszystkim jest dzieciak zaplatany i on placi najwyzsza stawke.
Poza tym w Londynie w promieniu mili, dwoch, pieciu nie ma nic do wynajecia, nawet w ramach dzielonego domu, przy wsparciu z dofinansowania housing benefit, skoro oczekiwane jest zamieszkanie blisko pracy/szkoly?
Bedac w takiej sytuacji, uruchomilabym wszelkie kontakty, znajomych, rodzine, by pomogli znalezc dach, od biedy u kogos zatrzymac sie na chwile - znow zakladam, ze po kilku latach w UK ma sie juz pewne grono ludzi dookola.
Moze rozwiazaniem byloby dogadac sie z ojcem dziecka, by chwilowo u niego pomieszkal, na czas ogarniecia sytuacji, moze byly partner pomoglby finansowo czy logistycznie, wlasnie ze wzgledu na syna?
Nie tylko ja wspomnialam, zeby wziasc pod uwage, ze w ramach lokum socjalnego mozna trafic w bardzo nieciekawe warunki, jeszcze gorsze otoczenie i niekoniecznie blisko dotychczasowego adresu.
Oczywiscie, moze sie i zdarzyc zupelnie inaczej, ze na dniach dostaniecie fajny domek, w dobrej okolicy, z przyjaznym i na poziomie sasiedztwem, do pracy bedzie 5 minut spacerem, a pobliskie szkoly/przedszkola beda mialy dobre notowania, czego zycze.
Szanse musisz sama ocenic.