MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bailiff warranty eksmisja

« poprzednia strona

Strona 11 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 11 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2016-01-15 20:29:29 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Ale obojętne z czyjej winy jest eksmisja.
Karjo po prostu stwierdza ze nie miałby siły siedzieć i czekać aż zdecydują za niego gdzie miałby mieszkać i kiedy sie tam przeprowadzić. On wolałby wziąć sprawy w swoje ręce i znaleźć coś na własna rękę niż czekać aż go wyślą do b&b na drugi koniec świata.
Ja tez bym nie chciała..... Nikt tu nie ocenia, stwierdzamy fakty.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2016-01-15 20:29:40 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-01-15 18:55:39, karjo1 napisał(a):
No wlasnie niedawno w pracy jako ciekawostke opowiedziano o takich manewrach miedzy urzedami.
Wychodzi taniej dla Londynu.
Zreszta juz wczesniej byl temat bodajze problemowych lokatorow przenoszonych poza Londyn, jak odkopie, to uzupelnie info, w jakie okolice migrowano.

Też o tym słyszałem i pisałem o tym chyba w innym wątku. Councile daje tymczasowe/awaryjne zamieskanie w odległości 30-40 mil od Londynu. Wychodzi to lepiej dla wszystkich - więcej osób może liczyć na pomoć. Prawda jest taka, że nie każdy może sobie pozwolić na życie w Londynie, niektórym trzeba pomóc w zrozumieniu tego.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #3 Ocena: 0

2016-01-15 20:31:39 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-01-15 19:58:12, kaprysek napisał(a):
Karjo1 nie znasz mnie ani mojej sytuacji a oceniasz ,jak juz wszystko sie skonczy to opisze swoja historie.

Sytuacja jest prosta - jeśli nie możesz wynająć w Londynie mieszkania na wolnym rynku to musisz pogodzić się z tym, że czeka Cię wyprowadzka w tańsze okolice. I tyle. Nieważne czyja to była wina i jaka jest historia.

Do góry stronyOffline

kaprysek

Post #4 Ocena: 0

2016-01-15 21:48:46 (9 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Z nami od: 19-02-2008

Ale nie o to pytalam ,zreszta niewazne juz,tylko jedna osoba udzielila mi konkretnej odpowiedzi i za to jej serdecznie dziekuje ,pozostale odpowiedzi nic nie wnosza.Na tym zakoncze dyskusje.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2016-01-15 21:49:30 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2016-01-15 19:58:12, kaprysek napisał(a):
Karjo1 nie znasz mnie ani mojej sytuacji a oceniasz ,jak juz wszystko sie skonczy to opisze swoja historie.Chyba nigdy nie przezylas tu koszmaru zwiazanego z landlordem a ja tak,do tego stopnia ze kiedy dalam wypowiedzenia zgodne z umowa landordowi to on wlamal sie do mieszkania siekiera robijajac drzwi i wyrzucajac nasze rzeczy na zewnatrz i nie wiem jakby sie to skonczylo gdyby nie pomoc policji,zreszta nie mam teraz sily by o tym pisac. Eksmisja jest z winy landlorda nie mojej.Jesli nie potrafisz udzielic konkretnych informacji w tej sprawie to prosze,daruj sobie zbedne komentarze.Dziekuje

Zle zrozumialas, powyzej AgentOrange i NightFury wyjasnili.
Boirac pod uwage ostatni post o specyfice wynajmujacego lokal, po pierwszym zajsciu szukalabym czegos normalnego, zamiast czekac na eksmisje do oatatniej chwili. Tym bardziej, ze w tym wszystkim jest dzieciak zaplatany i on placi najwyzsza stawke.
Poza tym w Londynie w promieniu mili, dwoch, pieciu nie ma nic do wynajecia, nawet w ramach dzielonego domu, przy wsparciu z dofinansowania housing benefit, skoro oczekiwane jest zamieszkanie blisko pracy/szkoly?
Bedac w takiej sytuacji, uruchomilabym wszelkie kontakty, znajomych, rodzine, by pomogli znalezc dach, od biedy u kogos zatrzymac sie na chwile - znow zakladam, ze po kilku latach w UK ma sie juz pewne grono ludzi dookola.
Moze rozwiazaniem byloby dogadac sie z ojcem dziecka, by chwilowo u niego pomieszkal, na czas ogarniecia sytuacji, moze byly partner pomoglby finansowo czy logistycznie, wlasnie ze wzgledu na syna?
Nie tylko ja wspomnialam, zeby wziasc pod uwage, ze w ramach lokum socjalnego mozna trafic w bardzo nieciekawe warunki, jeszcze gorsze otoczenie i niekoniecznie blisko dotychczasowego adresu.

Oczywiscie, moze sie i zdarzyc zupelnie inaczej, ze na dniach dostaniecie fajny domek, w dobrej okolicy, z przyjaznym i na poziomie sasiedztwem, do pracy bedzie 5 minut spacerem, a pobliskie szkoly/przedszkola beda mialy dobre notowania, czego zycze.
Szanse musisz sama ocenic.

Do góry stronyOffline

kaprysek

Post #6 Ocena: 0

2016-01-16 12:53:33 (9 lat temu)

kaprysek

Kobieta

Z nami od: 19-02-2008

Kochani ja nie panikuje ,spokojnie staram sie podchodzic do tej sytuacji,nie narazam swojego dziecka,chcialam tylko uzyskac info co dalej mam robic,poniewaz po raz pierwszy sie z tym spotykam,nie moglam opuscic mieszkania poniewaz wszczelam sprawe przeciwko landlordowi i musialam czekac az do zakonczenia sprawy ale o tym napisze jak juz bede miec stabilna sytuacje.Przy tym wszystkim jeszcze pracuje ale staram sie to wszystko w miare ogarniac. Dziekuje za wszystkie wypowiedzi i przepraszam za swoje,:-)jesli czasem sa byc moze irytujace. Teraz mykam sie pakowac .Milego dnia wszystkim zycze :):-):-)

[ Ostatnio edytowany przez: kaprysek 16-01-2016 12:55 ]

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,