MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bailiff warranty eksmisja

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolinamalpa

Post #1 Ocena: 0

2012-11-05 12:31:09 (13 lat temu)

karolinamalpa

Kobieta

Z nami od: 05-11-2012

Witam. Wynajmuje z rodzina mieszkanie z agencji (rodzina 2+1). Jakis czas temu dostalam NOTICE 21, gdyz moj landlord nie splacal kredytu. Byla juz sprawa w sadzie i sad zobowiazal mnie do wyprowadzki do 2 listopada 2012 i powiedzial ze jak sie nie wyprowadze z rodzina do tego czasu to mam czekac na BAILIFF WARRANTY. Szukamy mieszkania od 3 miesiecy i przez agencje i prywatnie jednak we wszystkich ogloszeniach jest NO DSS, NO CHILD. Nie mamy gdzie pojsc, bo nikt nigdzie nas nie chce, a dzien eksmisji zbliza sie wielkimi krokami (tak naprawde w kazdej chwili moze przyjsc do mnie komornik). Co mozemy zrobic w takiej sytuacji? Czy jest jakis kruczek prawny na NO DSS (bez wliczenia Housing Benefitu nasz dochod jest za maly na wynajecie jakiego kolwiek mieszkania), w agencji od ktorej wynajmujemy teraz mieszkanie powiedzieli ze jak zaplacimy 4 tysiace z gory to nam wynajma mieszkanie, tylko ze my nie mamy takich pieniedzy. W councilu chca nam zaplacic depozyt i nie rozumieja ze to nie w tym problem bo na depozyt nas stac i nic wiecej zrobic nie moga. Boje sie strasznie, nie wiem co mam zrobic:(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-11-05 12:39:45 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

skoro mialas spotkanie z Housing Office i zaproponowali Deposit scheme, to czemu wtedy nie przekonalas urzednika, by zapisal Was na liste o mieszkanie komunalne?

poza tym, powinnas dostac liste agencji i landlordow wspolpracujacych z tym departamentem...

ps. a 2-gi to juz nie byl czasem?

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #3 Ocena: 0

2012-11-05 12:41:37 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-05 12:31:09, karolinamalpa napisał(a):
Witam. Wynajmuje z rodzina mieszkanie z agencji (rodzina 2+1). Jakis czas temu dostalam NOTICE 21, gdyz moj landlord nie splacal kredytu. Byla juz sprawa w sadzie i sad zobowiazal mnie do wyprowadzki do 2 listopada 2012 i powiedzial ze jak sie nie wyprowadze z rodzina do tego czasu to mam czekac na BAILIFF WARRANTY. Szukamy mieszkania od 3 miesiecy i przez agencje i prywatnie jednak we wszystkich ogloszeniach jest NO DSS, NO CHILD. Nie mamy gdzie pojsc, bo nikt nigdzie nas nie chce, a dzien eksmisji zbliza sie wielkimi krokami (tak naprawde w kazdej chwili moze przyjsc do mnie komornik). Co mozemy zrobic w takiej sytuacji? Czy jest jakis kruczek prawny na NO DSS (bez wliczenia Housing Benefitu nasz dochod jest za maly na wynajecie jakiego kolwiek mieszkania), w agencji od ktorej wynajmujemy teraz mieszkanie powiedzieli ze jak zaplacimy 4 tysiace z gory to nam wynajma mieszkanie, tylko ze my nie mamy takich pieniedzy. W councilu chca nam zaplacic depozyt i nie rozumieja ze to nie w tym problem bo na depozyt nas stac i nic wiecej zrobic nie moga. Boje sie strasznie, nie wiem co mam zrobic:(

Zglosic sprawe do council-u, nikt nie powinien byc bezdomny w UK, a juz wogole dzieci i to nie ze swojej winy...
Pomoga napewno - przynajmniej w moim regionie sa bardzo efektywni w tym temacie :-8

ps ale 2gi listopada to juz byl ?? o so chozii?? :-o(plagiat z mojej strony)

[ Ostatnio edytowany przez: gdanszczanka 05-11-2012 12:44 ]

Phi

Do góry stronyOffline

karolinamalpa

Post #4 Ocena: 0

2012-11-05 12:47:25 (13 lat temu)

karolinamalpa

Kobieta

Termin wyprowadzki juz minal i dlatego moge w kazdej chwili miec najazd komornika z nakazem eksmisji i nie wiem co zrobic, w kolejce na mieszkanie jestesmy, ale w bandzie B (jak polowa osob oczekujacych w moim miescie). Wszystkie agencje nam odmowily ze wzgledy na housing benefit, council nie pomoze, co mozna jeszcze zrobic?

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2012-11-05 12:49:10 (13 lat temu)

clockwork_orange

rozlozyc namiot pod urzedem...

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #6 Ocena: 0

2012-11-05 12:54:13 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-11-05 12:47:25, karolinamalpa napisał(a):
Termin wyprowadzki juz minal i dlatego moge w kazdej chwili miec najazd komornika z nakazem eksmisji i nie wiem co zrobic, w kolejce na mieszkanie jestesmy, ale w bandzie B (jak polowa osob oczekujacych w moim miescie). Wszystkie agencje nam odmowily ze wzgledy na housing benefit, council nie pomoze, co mozna jeszcze zrobic?

Siedz w councilu tak dlugo (z dziecmi) az pomoze rozloz sniadanie na stole i domagaj sie pomocy, placz dzieci niech placza, niech nawet policje wezwa...
Council ma tzw emergency accomodation, ktore w takich wlasnie wypadkach sie wykorzystuje... trzeba walczyc i jak Orange mowi namiot pod urzedem postawic...
Phi

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-11-05 13:10:54 (13 lat temu)

clockwork_orange

generalnie, to dzis powinni zaproponowac i przeprowadzic do B&B; jesli duzo rzeczy, to umieszcza w przechowalni te wieksze...

ps. nie bardzo rozumiem, czemu Autorka 3mc. szukala mieszkania zamiast od razu isc do urzedu i poprosic o liste agencji wspolpracujacych z nimi?

Do góry stronyOffline

karolinamalpa

Post #8 Ocena: 0

2012-11-05 13:22:58 (13 lat temu)

karolinamalpa

Kobieta

Nie wiem czy moj council ma jakies agencje z ktorymi wspolpracuje, bylam w przeciagu tego czasu nie raz i nigdy nikt mi o tym nie wspomnial. Dzisiaj juz nie zdaze, bo musze po dziecko do szkoly isc a council jest na drugim koncu miasta, ale jutro zobacze co mi powiedza. Co to jest B&B? A rzeczy mamy bardzo duzo, wynajmowalismy calkiem puste mieszkanie i od zyrandoli do lodowki, wszystko jest nasze.

[ Ostatnio edytowany przez: karolinamalpa 05-11-2012 13:35 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2012-11-05 13:28:29 (13 lat temu)

clockwork_orange

Bed & Breakfast, czyli hostel (max. 6-8 tygodni) tylko najpierw sie dowiedz gdzie on jest, bo czasem sie zdaza, ze jest w innym council'u lub na drugim koncu miasta, a do szkoly i pracy trzeba jakos dojezdzac przeciez...

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-11-05 13:31:42 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-11-05 13:22:58, karolinamalpa napisał(a):
Nie wiem czy moj council ma jakies agencje z ktorymi wspolpracuje, bylam w przeciagu tego czasu nie raz i nigdy nikt mi o tym nie wspomnial. Dzisiaj juz nie zdaze, bo musze po dziecko do szkoly isc a council jest na drugim koncu miasta, ale jutro zobacze co mi powiedza. Co to jest B&B? A rzeczy mamy bardzo duzo, wynajmowalismy calkiem puste mieszkanie i od zyrandoli do lodowki, wszytsko jest nasze.

B&B - bed & breakfast
W chwilach kryzysowych i takie rozwiazanie dobre byle dzieci mialy cieply kat
Urzedy sie nie afiszuja ze swoimi mozliwosciami, trzeba przygotowanym pojsc i o swoje sie domagac, a tez bym radzila zeby sie ubrac stosownie - tzn schludnie i czysto ale nie kluc w oczy "metkami" Urzedniczki tez ludzie i zazdrosc czuja:-o
Troszke aktorstwa nie zaszkodzi*THUMBS UP*
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,