MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dom - kupic czy wynajmowac?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Yvonne_67

Post #1 Ocena: 0

2012-10-21 04:25:40 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Posiadanie wlasnego domu to marzenie wielu - dla niektorych juz zrealizowane, a dla innych na celowniku lub w dalszych planach.

Chcemy miec dom, bo bedzie nasz i nie bedziemy splacac kredytu komus, tylko sobie – tak sie czesto slyszy i sluszna racja w tym jest.*THUMBS UP*

Z drugiej jednak strony sa pewne wady bycia wlascicielem nieruchomosci, gdyz uwiazani jestesmy kredytem na 25-30 lat i w zasadzie zdani na to jedno miejsce do konca zycia, a przynajmniej na czas splaty kredytu.
Oczywiscie dom mozna sprzedac w kazdej chwili, jednak obecna sytuacja ekonomiczna nie sprzyja zyskom na tym polu i moze byc tak jeszcze bardzo dlugo.*DONT_KNOW*

Wielu zatem woli wynajmowac od kogos, bo nie interesuja ich koszty zwiazane z naprawami, moga dowolnie wybierac okolice i zmieniac miasta, co daje np. szersze perspektywy na rynku pracy, a koszty wynajmu sa bardzo zblizone do raty “mortgage”.

Jakie jest wasze zdanie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Slowianka

Post #2 Ocena: 0

2012-10-21 07:19:48 (13 lat temu)

Slowianka

Kobieta

Z nami od: 04-01-2009

Ja bylam juz wlascicielka z kredytem w Anglii ale mieszkanie sprzedalam i teraz wynajmuje. Powiem szczerze, ze wole obecna opcje. Moge sie w kazdej chwili wyprowadzic jezeli zamarzy mi sie mieszkac w innym miejscu badz kraju lub np wprowadzi mi sie obok jakis imprezowy sasiad... O wlasnym domu pomysle kiedys ale w Polsce moze juz na emeryturze, a wczesniej to moze kupie cos ale jako inwestycje kapitalu[:-}
Fakt jest faktem, ze ciezko sie placi komus co miesiac grube pieniadze za wynajem ale dla mnie w tym momencie wazniejsze jest nie uwiazanie sie kredytem na 25-30 lat *STOP*
Rozumie ludzi z odwrotnym podejsciem do tego, ze tylko wlasne M ma jakis sens, wszystko zalezy jakie kto ma w zyciu priorytety*DANCE*
"O każdej przyjemności mozna zapomnieć bez żalu, jeśli na jej miejsce pojawi się większa".

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-21 08:00:48 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-10-21 08:07:12 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-21 08:19:07 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #6 Ocena: 0

2012-10-21 08:35:50 (13 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Wolnoć Tomku w swoim domku! :-]

Jeśli ktoś lubi przeróbki domowe albo ktoś jest powiem inaczej demonem remontu polecam własną nieruchomość.
Od przybytku głowa nie boli, więc polecam posiadanie kilku nieruchomości.

A na pytanie kupować czy wynajmować odpowiem najlepiej samemu zbudować.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-10-21 08:41:06 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

tez uwazam, że jezeli mamy możliwosć to jak najbardziej kupić.

zawsze można sprzedać, wynająć i kasa leci.

W zasadzie do niedawna sądziłem że wkrótce opuścimy wyspę na bardziej ciepłą i dlatego nic nie robiliśmy w tym kierunku.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2012-10-21 08:44:20 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2012-10-21 08:50:40 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

ja jestem za kupnem :-) kredytu nie trzeba brac na 30 lat. xfish my kupilismy mieszkanie ( 3 bed) na ostatnim( nikt mi po glowie nie chodzi), drugim pietrze i placimy rate o ok 100f nizsza, niz wynajem mieszkan w naszej okolicy. minusem mieszkania oczywiscie jest brak ogrodka ( rekompensata jest ogromny park praktycznie po drugiej stronie ulicy) a ogromnym plusem to, ze nie interesuje mnie: koszenie trawy, przycinanie krzaczkow, dach, rynny, rury itd, itp.. dom w polsce stoi, wiec bedzie na emeryture gdzie wracac ( albo i nie bedziemy wracac :-]sie zobaczy) a mieszkanie bedzie mozna sprzedac,i np podzielic kase miedzy dzieciaki i beda mialy na depozyty;-) na cos wlasnego. opcji jest kilka, a jak powiadaja od przybytku glowa nie boli :-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-10-21 08:58:02 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,