MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Shared ownership mortgage a credit score

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

april28

Post #1 Ocena: 0

2012-09-08 10:46:45 (13 lat temu)

april28

Kobieta

Z nami od: 10-07-2011

czesc
w poniedzialek ja i moj partner idziemy zapytac o mortgage na shared ownership do financial adviser.
bylam pewna ,ze oboje mamy dobry credit score. ja mam dobry (good) a moj partner fair na equifax. Fair ma dlatego ,bo jest na electoral roll przez 2 lata w tym samym miejscu,a oni wola 3 lub 4. O dziwo ja tez jestem tylko 2 lata na tym mieszkaniu,pomimo ,ze mieszkamy tutaj 3,5 roku. nie wiem co sie stalo,czy przeoczylam raz forme? na liscie jestesmy od 2010 do 2012 ,a wprowadzilismy sie w marcu 2009.
czy z tego powodu moga nam odmowic kredytu? na aporcie partner ma napisane ,ze jest bardzo dobry ze swoim kontem , karta kredytowa itp .
mam duzego stresa ,bo znalezlismy ladny dom (resale) i watpie,ze taka okazja sie szybko powtorzy :(
czy mamy szanse na mortgage w takiej sytuacji? czy ktos mial podobna sytuacje? w uk jestemy ponad 7 lat .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-08 11:25:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

april28

Post #3 Ocena: 0

2012-09-08 11:28:56 (13 lat temu)

april28

Kobieta

bardzo dziekuje ,pocieszyles mnie :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-09-08 20:02:56 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

april28

Post #5 Ocena: 0

2012-09-08 20:45:50 (13 lat temu)

april28

Kobieta

Dziekuje. bardzo podnioslas mnie na duchu. byle do poniedzialku :) dam znac .

Do góry stronyOffline

biscuits

Post #6 Ocena: 0

2012-09-09 15:25:02 (13 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/60/Shared-Ownership

ja sie zastanawiam czy zakup w tym systemie jest oplacalny?

cytat:
6. Sprzedaz nieruchomosci shared ownership moze byc problemem. Moze okazac sie, ze pierwotna cena byla o wiele zawyzona i nie ma chetnych.

cytat:
by zakwalifikowac sie do programu trzeba spelniac okreslone kryteria:
dochody do 60K funtow rocznie
byc tzw. key worker (pielegniarki, policjanci, strazacy i inne sluzby publiczne) lub byc first-time buyer.
kupno nieruchomosci na okreslonym osiedlu moze byc tylko dla mieszkancow danego rejonu

Ponadto trzeba miec zdolnosc kredytowa na zakup udzialu oraz na tyle wysokie zarobki by byc w stanie splacac kredyt oraz placic za wynajem reszty lokalu.

Nieruchomosc moze byc nowa od dewelopera lub moze to byc tzw. re-sale czyli nieruchomosc z rynku wtornego kupiona wczesniej jako shared ownership.

Do góry stronyOffline

april28

Post #7 Ocena: 0

2012-09-09 16:37:27 (13 lat temu)

april28

Kobieta

My znalezlismy resale na bardzo dobrym osiedlu i wychodzi taniej jak bysmy kupili 100 proc. Zaakceptowali nas na ten dom. szukalam dosc dlugo i taka okazja szybko sie nie trafi. Rent jest niski .

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-09 17:32:02 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

april28

Post #9 Ocena: 0

2012-09-11 11:58:45 (13 lat temu)

april28

Kobieta

zlozylismy wczoraj aplikacje o mortgage i czekamy na odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2012-09-11 14:25:25 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-09-09 15:25:02, biscuits napisał(a):
http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/60/Shared-Ownership

ja sie zastanawiam czy zakup w tym systemie jest oplacalny?

cytat:
6. Sprzedaz nieruchomosci shared ownership moze byc problemem. Moze okazac sie, ze pierwotna cena byla o wiele zawyzona i nie ma chetnych.

Jestem autorem tego tekstu. Moze byc tak jak napisalam. Wszystko trzeba sprawdzic. Sprawdzic ceny w okolicy czy latwo czy trudno sprzedac nieruchomosc itp.

Generalnie trzeba w to wejsc z otwartymi szeroko oczami, poczytac wszystko co sie da o osiedlu, o tym jakie beda oplaty maintenance, jesli to blok itp.

Z reguly maintenance charge staja sie dosc drogie po jakims czasie i moze to byc problemem. Szczegolnie w Londynie, gdzie wszystko jest o wiele drozsze.

Inna sprawa to standard takich mieszkan, moze byc nizszy niz komercyjnych mieszkan na tym samym osiedlu. Oczywiscie dla kogos standard moze byc ok, ale dla kogos nie. Jesli mieszkanie SO jest w podobnej cenie, jak nie SO, a standard jest nizszy, to nie jest to najlepsza opcja. Czasami takie mieszkania sa na "luksusowych" osiedlach, ale ta czesc SO, to jak ubodzy kuzyni. Brak dostepu do wszelkich wygod osiedlowych typu basen, silownia itp.

Co do oplacalnosci: czasami resale albo mieszkania w malych budynkach czy domy, maja bardzo niski koszt wynajmu czesci, ktorej nie kupujemy. Wtedy mozna mowic o oplacalnosci w stosunku wynajmu podobnej nieruchomosci na rynku komercyjnym lub w stosunku do kosztow kredytu na calosc takiej nieruchomosci.

W Londynie, w nowych budynkach, oplaty za wynajem zwykle sa dosc wysokie i czesto oplaca sie wynajmowac mieszkanie z rynku niz kupowac SO. Ja patrzylam na rozne tego typu mieszkania i wychodzilo mi, ze SO byloby drozsze niz wynajem lub kupno innej nieruchomosci. Np laczne oplaty rzedu 1400 funtow, gdy wynajem kosztowal mnie 1200 funtow za wieksze mieszkanie.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,