MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kontrakt zerwany przed czasem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ela100

Post #1 Ocena: 0

2012-08-21 22:35:06 (13 lat temu)

ela100

Kobieta

Z nami od: 22-03-2009

Mam ogromna prosbe ,moze kto podpowie mi jak moge zerwac wczesniej kontrakt na wynajem domu i na ile wczesniej przed wyprowadzka powinnam poinformowac landlorda.
Moj problem jest taki ze mam syna niepelnoprawnego , wynajelam dom od prywatnego landlorad okazalo sie po 5 miesiacach ze wydzial do spraw niepelnosprawnych nie chce mi zainstalowac elektrycznego krzeselka na schody (lazienka jest na 2 pietrze , sypialnia syna na 1 pietrze ) dla tego ze , jet to prywatny dom, rent jest bardzo wysoki i oni zaproponowali mi dom przystosowany tanszy o 600 £ miesiecznie , mowilam im ze ja sie chetnie zgodze bo ten ze spoldzielni jest to nowy 6 letni dam ale boje ie konsekwencji zerwania umowy , nie wiem jest moze jaki kruczek prawny na ktory mozna sie powolac ?
Bardzo Was prosze pomozcie :-(
Edinburgh ............miasto magii :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

mala24

Post #2 Ocena: 0

2012-08-21 22:56:24 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Wszystko powinno byc w twoim kontrakcie.Zajrzyj do niego bo chyba tylko tam znajdziesz odpowiedz.Bylo juz na forum,w tym wypadku to chyba lepiej ze landlord prywatny niz agencja bo koszta bylyby wieksze podejrzewam,Tak mi sie wydaje,ze starcisz depozyt.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-08-22 06:33:49 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Patrz umowa. Jesli brak mozliwosci zerwania, to negocjujesz z landlordem, wytlumacz jaki masz problem, moze sie zgodzic puscic Cie wczesniej bez dodatkowych kosztow.

Jesli nie, to placisz do czasu znalezienia nowych lokatorow. Albo sama pomoz mu szukac kogos nowego na swoje miejsce.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2012-08-22 07:20:10 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Sytuacja zupełnie zrozumiała. Choć kontraktu zerwać nie można, po to on właśnie jest. Jedyne co można robić, to negocjować z landlordem, no a najlepiej byłoby to poprzeć znalezieniem kogoś na swoje miejsce.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ela100

Post #5 Ocena: 0

2012-08-22 07:50:36 (13 lat temu)

ela100

Kobieta

Witajcie dziekuje za odpowiedzi, w kontrakcie jest tyle ze hmmm ona chyba wydrukowala sobie ze strony przepisy regulujace wynajem mieszkan w szkocji , problem ze znalezieniem kogos chetnego na to mieszkanie jest ogromny i hmm grniczy z cudem my tylko sie tak nacielismy bo nie wiedzialam ze beda takie problemy z tym domem .Jak wprowadzalismy sie bylo ladnie pomalowane czysto, teraz okazalo sie ze w sypialni syna rosnie grzyb na calej scianie ( takie brazowe okolo 10 cm grzybki ) , na korytarzu i przy drzwiach wejsciowych. w pokoju na gorze jak pada cieknie i to naprawde porzadnie z sufitu a moja landlordka na to ze to normalne i mam sie nie przejmowac hmmmm dziwne ale no coz.
Na ile wczesniej powinnam (standart) dac jej list ze sie wyprowadzam ? bo w concilu powiedzieli mi ze na 2 tyg wczesniej wystarczy bo jak powiedzieli ja mam niepelnosprawne dziecko i dom jest nieprzystosowany wiec ze to wystarczajacy czas na wypowiedzenie.

Do góry stronyOffline

ela100

Post #6 Ocena: 0

2012-08-22 18:34:38 (13 lat temu)

ela100

Kobieta

Wie ktos cos wiecej na ten temat ? Prosze o Wasze sugestie :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-08-22 18:48:21 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ty masz 2 pełne okresy rozliczeniowego, landrood 3.

Porob dokładne zdjęcia tej pieczarkarni.
Idź z tym do councilu ;-)

Landlord szybko będzie chciał się ciebie pozbyć.
Bo jak nic liczy na to że będziesz gotowa mieszkać nawet w stajni.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2012-08-23 13:24:35 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe