MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem ze wspollokatorami.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xelios

Post #1 Ocena: 0

2012-08-01 04:54:03 (13 lat temu)

xelios

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2010

Witam,
Mam powazny problem z lokatorami, ktorym wynamuje poko. Otoz jest to bardzo mlode malzenstwo z 7-miesiecznym dzieckiem. Od pewnego czasu sytuacja wyglada tak, ze dzieckiem sie nikt nie zamjmuje, ona idzie do pracy ok 16 a on, ktory konczy o 15 zjawia sie w domu o 17. W ty czasie dziecko jest samo w pustym domu. Do tego glosna muzyka, znajomi przychodzacy na cale noce, wystajacy przed domem i pijacy alkohol. Mieszkam w bardzo spokojnej dzielnicy, znam sasiadow z kilku ulic dookola i nie pozwole sobie na wyrobienie reputacji tego od "polskiej meliny". Do tego lokatorzy maja caly czas wlaczona farelke (praktycznie 24h) a i tak wysylaja mi sms-y ze mam wlaczyc ogrzewanie. Na moje stwierdzenie, ze ogrzewanie w lipcu to spora przesada dostalem odpowiedz "spoko, rozpale ognisko w pokoju".
Poniewaz jestem bardzo ugodowy, dalem im normalne wypowiedzenie. Na dwa dni przed jego uplywem zapytalem jak poszlo szukanie pokoju, na co uslyszalem odpowiedz, ze zle i oni sie wyprowadza jak znajda cos co im pasuje a byle czego nie wezma. Ostatecznie jednak niby znalezli jakis pokoj i maja wyprowadzic sie w ten piatek. W zeszly piatek, kiedy przyszedlem po czynsz, maz lokatorki oznamil mi, ze oni "wybrali taka opcje", ze ja sobie moge depozyt zatrzymac a oni mi nie zaplaca. Tylko depozyt byl w wysokosci polowy czynszu! Ostatecznie jednak zaplacili mi ta druga polowe, ale kto im dawal takie opcje? Jakie opcje? Opcje do wyboru to by mieli, gdybym ja im cos takiego zaproponowal, a ja z zasady depozyt oddaje po opuszczeniu pokoju, kiedy nie ma zadnych zniszczen. Reasumujac, poniewaz oni nigdy nie dotrzymuja slowa obawiam sie, ze takze teraz moze byc cos nie tak (maja dwa dni do wyprowadzki a nawet nie zaczeli sie pakowac), wiec co moge w tej sytuacji zrobic? Czytalem o przepisie, w ktorym jezeli lokator mieszka z wlascicielem i dzieli z nim kuchnie i lazienke to wlasciciel nie potrzebuje zadnych nakazow itp. Dodam, ze mieszkaja bez umowy. Jestem natomiast tak wyczerpany psychicznie, ze szczerze to mam to gdzies, czy przyjedzie policja, czy bede mial sprawe w sadzie, itp. Jezeli odwina mi taki numer to po prostu wystawiam ich rzeczy przed dom, zmieniam zamki i niech dzwonia i pisza gdzie chca. Dodam, ze juz od paru tygodni nagrywam kazda rozmowe z nimi i mam nagranie, gdzie ona przyznaje sie, ze zostawila dziecko samo w domu.
Moze ktos mi poradzi, jak to cywilizowanie przeprowadzic?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-08-01 05:09:37 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Jak chcesz to po prostu zadzwoń na policje że dziecko jest bez opieki, zjawia się szybko z odpowiednimi urzednikami.

Z resztą to czasami lepiej odpuścić i mieć dziada z głowy niż się urzerac, z plebsem.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

xelios

Post #3 Ocena: 0

2012-08-01 05:55:00 (13 lat temu)

xelios

Mężczyzna

No wlasnie dzwonilem, opowiedzialem cala historie a oni na to, ze to sprawa cywilna, a co do dziecka, to mam dzwonic do social services. Ja wlasnie chce odpuscic, caly czas odpuszczam, ale jak mnie doprowadza do ostatecznosci to nie bede mial wyjscia, bo byc moze to poskutkuje.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-08-01 06:11:34 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

No to jak będzie dziecko samo to wiesz gdzie dzwonić.
Przyjadą i poczekaja na rodziców.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

xelios

Post #5 Ocena: 0

2012-08-01 06:18:00 (13 lat temu)

xelios

Mężczyzna

A nie, bo teraz to ostatni tydzien to juz sie pilnuja, bo im zapowiedzialem, ze ja sie nie bede zajmowal ich dzieckiem (na moje pytanie do ojca dziecka gdzie byl tyle czasu odpowiedzial, ze to nie moja sprawa, gdzie on chodzi) i nastepnym razem dzwonie na policje, a wtedy to niech laza gdzie chca.

Do góry stronyOffline

AliszyN

Post #6 Ocena: 0

2012-08-01 06:19:26 (13 lat temu)

AliszyN

Kobieta

Z nami od: 13-05-2008

jeszcze zrob sie upierdliwy ;) do jedzenia cos dosyp, cos wywal, kosmetyki powylewaj ;) kiedy pojda spac zacznij walic im w drzwi etc. krotko mowiac tez ich wkurzaj

Do góry stronyOffline

xelios

Post #7 Ocena: 0

2012-08-01 06:39:28 (13 lat temu)

xelios

Mężczyzna

No niestety ja taki nie jestem bo ja mieszkam z nimi, atmosfera jest taka, ze siekiere w powietrzu mozna powiesic, a mnie to kosztuje mase nerwow i juz wrecz fizycznie to odczuwam.

Do góry stronyOffline

AliszyN

Post #8 Ocena: 0

2012-08-01 06:58:39 (13 lat temu)

AliszyN

Kobieta

Z nami od: 13-05-2008

skoro oni nie sa dla Ciebie fair play to po co Ty masz byc dla nich? Przeciez oni wykorzystuja Twoja dobroc, wkurza mnie cos takiego..daj palec beda chcieli cała reke. Pewnie zadna z tych "dobrych ludzi" nie chcialaby nikomu robic na zloasc, ale innego sposobu nie ma na takich ludzi, jak oni Tobie tak Ty im.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-08-01 07:25:30 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-08-01 07:27:50 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany