Str 3 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-06-22 17:08:48 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Sawanna | Post #2 Ocena: 0 2012-06-22 21:07:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
Zadzwoń do gazowni i elektrowni i poproś o odłączenie gazu i prądu... przecież nie mieszkasz... A jeśli masz zawór do wody w mieszkaniu to go zakręć...
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2012-06-22 21:19:19 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
W Polsce pozbycie się niechcianych lokatorów kosztuje od 500 do 2000zl.
Stawka zależy od tego ilu małosympatycznych panów pójdzie prosić o opuszczenie lokalu...następnego dnia. |
slonecz | Post #4 Ocena: 0 2012-06-22 23:22:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
Jezeli chcesz postepowac zgodnie z prawem, to moze to potrwac kilka miesiecy a nawet do momentu otrzymania lokalu socjalnego.
Jzeli masz swoje"domowe" sposoby to moze to przyspieszy pozbycie sie delikwentow, ale uwaga, wtedy oni moga podac cie do sadu o bezprawne(bez sadowej eksmisji)wyrzucenie z lokalu, zastraszanie, pobicie czy cokolwiek chcesz zastosowac. Pamietaj, ze wszystko musi zostac udokumentowane. Powinnas w pierszej kolejnosci dostarczyc im pisemko, ze umowa zostala wypowiedziana/zakonczona i zadasz natychmiastowego opuszczenia lokalu. Musisz chyba tez na to dac 14 dni od momentu dostarczenia wypowiedzenia. Jest fajne forum polskie prawo.pl chyba duzo o tym jest. Mialam podobny problem, lokatorzy nie placili 3 miesiace. Na szczescie sie wyprowadzili a wlasciwie wyniesli bez spisania protokolu odbiorczego, a klucze w skrzynce zostawili...pewnie gdyby sie postawili, to nic by nie mogla zrobi, do czasu wydania sadowej eksmisji, szczegolnie, ze mieli 3 dzieci... Powodzenia i pamietaj wszystko na pismie, zeby miec podkladke. [ Ostatnio edytowany przez: slonecz 22-06-2012 23:24 ] |
ankauk | Post #5 Ocena: 0 2012-06-23 02:37:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2010 Skąd: manchester |
Jedyny prawny sposob to zlozyc pozew o eksmisje. Niestety tutaj moze pojawic sie problem z lokalem zastepczym. Nalezaloby miec jakiegos haka np zaklocanie porzadku i notatki z policji- wtedy mozna temat lokum socjalnego przeskoczyc.
Ja bym wezwala ich do zaplaty za bezumowne korzystanie z lokalu- w liscie tym podnioslabym jeszcze stawke. Jesli nie zaczna placic- wnioslabym pozew do sadu o zaplate za bezumowne korzystanie z lokalu oraz zaplate za nie uregolowane naleznosci z tytulu umowy najmu. Koniecznie wnioslabym o wlasnie wyzsza kwote za bezumowne korzystanie z lokalu uzasadniajac, ze mialam chetnych do wynajmu za takie pieniadze. Wnosilabym rowniez o sprawdzenie ich stanu majatkowego i zarobkow. Jesli maja jakies oszczednosci czy bedzie ustalone przez sad gdzie pracuja- to ulatwisz sprawe komornikowi. Niestety potrwa to kilka miesiecy- ale jesli pracuja, maja auta itp, to szansa na odzyskanie kasy z nawiazka jest spora. Polecam forum prawne- zagladaja tam czasem prawnicy. Pomoga sklecic pozew i podpowiedza co jeszcze mozna zadac w takiej sprawie. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-06-23 05:45:01 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2012-06-23 05:46:54 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
1981ja | Post #8 Ocena: 0 2012-06-23 11:53:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2012 Skąd: tutaj |
Nie musze im zapewnic lokalu zastepczego. Protokol zdawczo-odbiorczy bedzie sporzadzony. Agentka juz wszystko przygotowala. Wypowiedzenia tgez nie musze dawac, bo umowa byla na czas okreslony i juz sie skonczyla.
I nie mam zadnych "domowych" sposobow na ich pozbycie sie. Moja mama umawia sie z nimi na konkretny dzien, sporzadza protokol i prosi o klucze. Poza tym jesli do tej pory nie ureguluja zaleglosci, sporzadza sie kolejne pismo kiedy maja to zamiar zrobic. Jesli nie zrobia tego po dobroci , mam sprawe wygrana, poniewaz posiadam dowody przyznania sie do nieuregulowania zaleglosci. Jesli chodzi o prad i gaz wszystko jest na ich nazwisko. |
1981ja | Post #9 Ocena: 0 2012-06-23 11:56:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2012 Skąd: tutaj |
Ja nie ponosie dodatkowych kosztow poniewaz za ewentualna sprawe w sadzie oni poniosa koszty. Moge ich wtedy tez pozwac o odsetki i ewentualne straty ktore ponioslam przez to, ze przez 3 miesiace mi nie placili.
Wszystko robilam zgodnie z prawem, wiec oni nie maja do czego sie czepic jesli wszystko skonczyloby sie ewentualna sprawa w sadzie. [ Ostatnio edytowany przez: 1981ja 23-06-2012 11:57 ] |
Post #10 Ocena: 0 2012-06-23 14:16:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|